Mască de față radiantă din TURMERIC și MIERE – secretul frumuseții femeilor indiene

Turmericul nu poate fi folosit numai la ceaiuri și mâncăruri, și poate fi inclus și în rutina zilnică de îngrijire și înfrumusețare a pielii. Această pulbere aurie este folosită pentru prepararea de măști faciale de secole în, și joacă un rol special în nunțile din India.

Mască de Față din Turmeric

Mască de Față din Turmeric

Mască de față din turmeric – rețetă

Aplicat pe piele, turmericul reduce inflamațiile, ridurile, acneea, punctele negre și cearcănele.

Ingrediente

• 1 linguriță de turmeric
• 1 linguriță de miere
• 1 lingură de iaurt

Preparare

Amestecați ingredientele într-un bol, până când obțineți o pastă galbenă. Întindeți pasta pe tenul curat, și lăsați-o să acționeze 30 de minute, sau până când se întărește. La final, spălați bine fața cu apă caldă. Dacă la final pielea rămâne ușor gălbuie, îndepărtați culoarea cu un prosop.

Această mască de față are efecte calmante, previne acneea și ridurile, reduce inflamațiile, și oferă pielii o culoare radiantă și iluminatoare. Este suficient de fină și moale încât să nu usuce pielea, datorită conținutului de miere și iaurt.

Beneficii

Mare parte a beneficiilor turmericului se datorează ingredientului activ numit curcumă. Este pigmentul care dă acestei plante culoarea galben intensă. Curcuma are proprietăți anti-inflamatoare și antioxidantă puternice, confirmate de sute de studii. Turmericul este de asemenea antiviral, antibacterian și antifungic.

Iaurtul conține acid lactic, care dizolvă celulele de piele moartă, exfoliază pielea și reduce ridurile. Zincul din iaurt are efecte mult mai puternice împotriva acneei.

Mierea de albine este cu siguranță cea mai bună sursă de hrană pentru piele. Este anti-bacteriană, anti-acneică, hidratantă, calmantă și anti-îmbătrânitoare.

Traducând toate aceste proprietăți în limbajul pielii, turmericul luptă împotriva acneei, a ridurilor și a îmbătrânirii premature a pielii, reduce inflamațiile și dă strălucire pielii.

Pulberea de turmeric se poate procura de la magazinele naturiste. Pentru a-l aplica pe față, acesta se poate amesteca și numai cu apă simplă, cu lapte sau cu miere.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Da …turmeric sau curcuma si se gaseste la magazinul naturist .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.