„Desert” pentru piele – hrănește-ți pielea cu această mască naturală anti-rid și anti-pete

Gălbenușul de ou este unul din cele mai hrănitoare alimente din lume, atât pentru corp, cât și pentru piele.

Femeile adepte ale frumuseții naturale îl folosesc cu regularitate pentru îngrijirea tenului.

Galbenus cu miere - masca pentru ten

Galbenus cu miere – masca pentru ten

Beneficiile oului pentru piele

Oul este bogat în proteine, vitamine și alți compuși benefici pentru piele. Conține acizi grași Omega-3, seleniu, biotină și zinc. Aceștia ajută producția de grăsime celulară și susțin procesele de reparare a pielii afectate.

Lecitina din ou ajută pielea prin faptul că o menține hidratată și fină. La fel și luteina – un antioxidant care hidratează pielea și reduce stresul oxidativ.

Acizii grași pe care îi conține au și ei un efect umectant. Un ten hidratat arată mai bine, liniile de expresie și ridurile sunt mai puțin adânci și vizibile.

Măștile cu ou au efect nutritiv, antioxidant și protector. Tonifică pielea și o fac să arate mai radiantă și strălucitoare.

Sunt utile pentru acnee, riduri, pete pigmentare și aspect îmbătrânit. Compușii din ou închid porii largi și reduc excesul de ulei din piele care predispune tenul la acnee și coșuri.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cosmetice naturale pentru ten:

Această mască de față anti-îmbătrânire este mai eficientă decât o injecție cu Botox
Albușul de ou – „radiera” ridurilor (cum să îl aplici pe față)
Cum să faci cremă cu gelatină pentru dureri de oase și riduri
Cremă japoneză pentru un ten de porțelan – fără coșuri, riduri, acnee, pete întunecate

Mască de față din ou și miere

Ingrediente
  

  • 1 gălbenuș crud
  • 1 linguriță de miere lichidă
  • 5 picături de suc de lămâie

Mod preparare rețetă
 

  • Sparge oul și pune gălbenușul într-un bol. Adaugă mierea și sucul de lămâie. Amestecă totul foarte bine.
  • Compoziția obținută se aplică pe tenul curat cu degetele sau cu o pensulă de machiaj, curată.
  • Se lasă să acționeze 10-15 de minute, sau până se usucă. Spălați apoi fața cu apă curată și aplicați o cremă hidratantă.
  • Această mască din ou și miere poate fi folosită ca tratament, o dată pe săptămână).

Notă

O metodă mult mai simplă de a folosi oul pentru ten este să bateți un gălbenuș și să îl aplicați ca atare pe față. Nu este obligatoriu să adăugați alte ingrediente.
Vă puteți face un obicei din a folosi o mască de față cu gălbenuș în fiecare săptămână. Rezultatele nu vor întârzia să apară.
Alte persoane amestecă oul cu alte ingrediente, precum făină de orez, gel de aloe vera, iaurt sau lapte, suc de cartofi sau amidon. Variantele sunt nenumărate! Alegeți ce vi se potrivește.
Dacă aveți pielea uscată și foarte sensibilă, evitați sucul de lămâie. Acesta poate cauza înroșire sau iritare.
Surse articol:
1. DIY Natural Recipes, Mit 60 fühlt es sich an wie 30! Entfernt Falten und Altersflecken: https://www.youtube.com/shorts/hNtmt0kZDgo
2. Grace Bains, 3 eggstraordinary reasons why you need to use an egg face mask regularly, Health Shots: https://www.healthshots.com/beauty/natural-cures/3-eggstraordinary-reasons-why-you-need-to-use-an-egg-face-mask-regularly/
3. Brazilian Girl Channel, Egg yolk face mask: https://www.youtube.com/watch?v=66hgyfBJkfc&ab_channel=BrazilianGirlChannel

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.