Băile Ocna- Şugatag , sănătate la înălțime

Situate în județul Marmureș, la 20 de kilometri distanță de orașul Sighetu Marmației, Stațiunea Băile Ocna – Şugatag se află la 490 de metri altitudine, găsindu-se la poalele Munților Ţibleş – Gutâi.

poza-statiunea-ocna-sugatag-2

Baile Ocna – Sugatag

 Băile Ocna- Şugatag, unicat in Europa

Cu funcționare permanentă, stațiunea face parte din comuna Ocna- Şugatag, o localitate alcătuită din patru sate, în care populația se prezintă de aproximativ 4.500 de locuitori, menționată documentar pentru prima oară în 1355, un important loc de extragere a sării, unicat în Europa, datorită lacurilor cu apă sărată, formate în urma prăbușirii tavanului minei, datorată încetării exploatării de sare.

10365919_811454608867121_1508775041869744528_n-680x365

Ocna – Sugatag

Apele minerale sodice și clorurate de o concentrație ridicată, dar și climatul intramontan, caracterizat prin veri răcoroase și ierni reci, fac din Stațiunea Băile Ocna- Şugatag, un esențial factor de cură. Timp de 42 de ani, la Ocna-Şugatag turiștii pot profita de baza de tratament existentă aici, aceștia beneficiind în cel mai plăcut mod de efectele tămăduitoare ale apelor sărate.

Cei sosiți aici pot urma tratamente pentru numeroase afecțiuni, printre care cele reumatismale degenerative și articulare, afecțiuni neurologice periferice (pareze), afecțiuni ginecologice sau de afectriuni precum sechele după polineuropatii. La baza de tratament turiștii se pot relaxa în băi calde în cadă, hidroterapie, electroterapie, cât și termoterapie, aerohelioterapie și nelipsitele servicii de masaje medicale.

tratamente

Tratamente Baile Ocna – Sugatag

În ceea ce privește tratamentele cu apă sărată, în Băile Ocna- Şugatag se găsesc cinci astfel de bazine, dintre care două sunt amplasate în interiorul băilor, cu apă încălzită la 37 de grade Celsius, în timp ce trei bazine rămase se găsesc afară, pe ștrand.

Înființată în 1972, baza de tratament Băile Ocna- Şugatag, beneficiază de apă sărată extrasă de la 200 de metri adâncime, dintr-o mină inundată, fiind obținută prin procedeul de pompare și adusă prin intermediul unei conducte, la stațiune. Mai mult, băile sunt recunoscute pentru efectele benefice, cu adevărat miraculoase asupra sănătății, îndeosebi în situația în care curele de tratament sunt urmată cu apa încălzită la o temperatură de 37 de grade Celsius.

Posibilități de cazare

În hotelul ce aparține de baza de tratament, cei sosiți aici se pot caza la unul dintre cele 123 de locuri puse la dispoziția clienților, dintre care 82 de locuri sunt de două stele, urmând ca cele 41 de locuri rămase să fie încadrate la trei stele.

Picture_094

Pensiune Ocna-Sugatag

Tot în această zonă, există și numeroase pensiuni care oferă cazare, la prețuri accesibile, având în dotare toate facilitățile necesare, pornind de la servicii de internet wireless până la saune sau piscine interioare, în care clienții se pot relaxa în cele mai optime condiții.

Obiective turistice în zonă

Pe lângă tratamentele de la Băile Ocna-Şugatag turiștii își pot face timp și pentru vizitarea unor obiective naturale cu care zona se mândrește. Aici se poate vizita Rezervația naturală ‘’Pădurea Crăiasa’’, întinsă pe o suprafață de 44 de hectare de pământ, la o altitudine de 485 de metri. În minunata rezervație pot fi admirate câteva dintre cele mai deosebite specii de gorun din întreaga țară, respectiv exemplare din subspecia Stejar de Ronișoara, precum și exemplare larice ca zada, cunoscut drept specie de conifer cu frunze căzătoare.

biserici lemn

Biserici din lemn

Tot în zonă mai pot fi văzute bisericile din lemn, Mănăstirea Bârsana și Lacul Firita, împrejurimile fiind ideale și pentru practicarea drumețiilor pe Valea Iehudului spre Vârful Tibles.

Căi de acces

La Ocna –  Şugatag se poate ajunge urmând DN18, Baia Mare – Ocna Şugatag sau DJ182A, Sighetu Marmației – Ocna Şugatag.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.