Destindere și răsfăț în Stațiunea Băile 1 Mai

La doar doi kilometri de Stațiunea Băile Felix se află Stațiunea Băile 1 Mai, cunoscută de-a lungul timpului ca Băile Episcopiei.

baile-1-mai

Baile 1 Mai

Despre Stațiunea Băile 1 Mai

Situată la doar opt kilometri de Oradea și la la 140 de metri altitudine, în valea pârâului Peta, localitatea Băile 1 Mai este renumită pentru proprietățile terapeutice ale apelor termale.

pisc interioara apa termala

Piscina interioara cu apa termala

Stațiunea pune la dispoziția clienților tratamente balneo – climaterice extrem de eficiente și  benefice pentru sănătatea întregului organism, fiind aplicate cu succes în tratarea reumatismului, afecțiunilor sistemului nervos, bolilor aparatului cardiovascular, gastritelor cronice, hepato – colecistitelor cronice, litiazelor renale, precum și dermatitelor.

În Stațiunea Băile 1 Mai se mai poate opta pentru unul dintre cele două ștranduri cu apă geo – termală puse la dispoziție.

Primul dintre acestea, ștrandul Venus, reprezintă locul ideal de relaxare, îndeosebi în anotimpurile reci, datorită apei termale care ajunge până la temperatura de 32 de grade Celsius.

Un adevărat răsfăț pentru turiști, mai ales dacă sunt puse la socoteală și bazinele olimpice sau cele cu trambuline din cadrul stațiunii, perfecte pentru practicarea săriturilor în apă.

venusp7

Strandul Venus

Al doilea ștrand, unic în România, datorită dispozitivului inventat încă din 1835, de către austrieci, este cel cu valuri, o premieră în țară. Cu o capacitatea mai mică, de aproximativ 600 de locuri, ștrandul cu valuri din stațiune invită turiștii la tratamente benefice organismului în bazinul cu apa care nu depășește 26 de grade Celsius.

De vizitat în zonă

Pe lângă minunatele bazine cu apă termală, stațiunea Băile 1 Mai stă la dispoziția celor sosiți cu restaurante de lux, în care servirea este una ireproșabilă, iar atmosfera incomparabilă.

Cu locuri de cazare în permanență disponibile, amatorii de drumeții sau cei care își doresc să reia legătura cu natura, își pot permite camparea în spațiile special amenajate, cu locuri destinate aprinderii focului sau, de ce nu, gătitului culinar.

1323945121_5354cf65cda0303

Rezervatia Lacul Petea

Tot în Stațiunea Băile 1 Mai, turiștii se pot aventura până în apropierea Lacului Pețea, cunoscut și sub denumirea de Lacul cu nuferi. Aici pot fi admirate unele dintre cele mai rari flori din România, protejate prin lege: nufărul (nymphaea lotus var. thermalis), exemplare ce duc în spate o istorie bogată, originare din zonele Nilului.

paraul-petea-dsc7637

Nufar Paraul Petea

Cât despre obiectivele culturale ale zonei, este recomandată în specia vizitarea muzeelor. La doar patru kilometri de Oradea, Muzeul Țării Crişurilor, Muzeul Memorial Ady Endrei, Muzeul Memorial Iosif Vulcan și Muzeul Militar Național își așteaptă vizitatorii cu ușile deschise.

img_0285

Muzeul Tarii Crisurilor

Pentru cei pasionați de paleontologie, există întotdeauna varianta vizitei la platoul carstic din zona Betfia, situată la doar trei kilometri de Stațiunea Băile 1 Mai.

Craterul-vulcanic-de-la-Betfia-20110228162335

Craterul de la Betfia

Rezervația paleontologica, acompaniată de avenul adânc de 86 de metri, cunoscut și sub denumirea de Craterul de la Betfia, oferă o priveliște unică, de o frumusețe răpitoare, ce va rămâne pentru totdeauna întipărită în mintea celui cu adevărat impresionat de modul în care natura lucrează.

dsc05510

Avenul de la Betfia

Căi de acces 

Către Stațiunea Băile 1 mai, una dintre cele mai accesate și apreciate locații turistice, totodată, o împletire armonioasă între liniște, destindere și turism cultural, se poate ajunge pe drumul București a€“ Oradea E 60, până în oraș, de unde se iau autobuzele direct către stațiune.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.