Băile Minerale Telega, locul doi în Europa pentru proprietăţile curative

Situată în județul Prahova, comuna Telega, Stațiunea Băile Telega se află la aproximativ 10 kilometri distanță de Câmpina, pe Valea Mislei. Zona este cunoscută pentru prezența lacurilor sărate, alimentate de izvoare, cât și de apele de pe torenți, acumulate în ocnele de sare exploatate.

Baile_Minerale_Telega

Baile minerale Telega

Descriere Băile minerale Telega

În regiunea Subcarpaților Curburii natura a fost darnică în dealuri acoperite cu păduri de foioase sau livezi ce abundă de pomi fructiferi. Încă de la începutul anilor 30, Telega s-a făcut cunoscută pentru băile sale, în jurul cărora, ulterior, s-a dezvoltat turismul balneoclimateric.

Anual, Băile Telega sunt vizitate de cei interesați în tratarea afecțiunilor aparatului locomotor, aici tratamentele fiind posibile datorită caracteristicilor fizico-chimice ale Lacului central Telega, gradul ridicat de concentrație al sări și stabilitatea apei fiind principalele acțiuni terapeutice.

Cei sosiți aici au posibilitatea de a se trata de manifestările reumatismale degenerative, inclusive artroze și periarticulare, sechele post traumatice, sindromuri dureroase, de tip neurologic, boli ginecologice, alte afecțiuni tratabile fiind și cele vasculare periferice și ale căilor respiratorii superioare.

Locul doi în Europa

Important de menționat este faptul că proprietățile curative ale băilor minerale din Telega au reușit să depășească chiar și granițele țării, fiind recunoscute, în prezent, de Institutul Balnear Francez, care confirmă cu tărie faptul că apele cloruro-sodice din regiune, cu o temperatură medie de 30 de grade, ocupă locul doi în Europa.

Mai mult decât atât, băile minerale Telega și-au câștigat poziția locului cinci în lume, datorită capacității extraordinare de vindecare a numeroase boli.

Băile minerale Telega dispun de un ștrand cu băi reci, plajă special amenajată cu locuri de joacă pentru copii, cabane de odihnă și restaurant în care oasptii se pot răsfăța cu produse tradiționale.

Odată cu renovarea stațiunii au luat naștere și noi construcții, facilitând, astfel, dorințele celor care își propun să acorde mai multă atenție sănătății. În cadrul stațiunii balneoclimaterice s-au dezvoltat, în ultimul timp, un pavilion modern de băi calde, o saună, numeroase săli de masaj, precum și un cabinet cosmetic și unul medical, în care personalul este unul de specialitate.

baile-telega-2

Baile Telega

Atracțiile stațiunii

Principalul punct de atracție al stațiunii ”Băile minerale Telega” este reprezentat de Lacul sărat Telega, care prezintă o adâncime de până la 150 de metri, fiind bogat în  calciu, magneziu și potasiu.

46.Baile Telega

Complexul balnear

Un alt lac format în cadrul stațiunii este Lacul Zorile, cu o adâncime de doar 24 de metri și salinitate scăzută. Tot aici mai poate fi descoperit și Complexul Balnear Telega Băi – €Soimul, în incinta căruia turiștii se pot relaxa în ștranduri cu băi reci, cabane și restaurant.

Obiective turistice

Vizitatorii sosiți pentru drumeții se pot aventura către obiective ca Închisoarea de la Doftana, construită după modelul Belgian și unde pot fi văzute cele 397 de camere pentru prizonieri.

44133142

Lacul Paltinu

Cei care au direcție înspre Valea Râului Doftana, în zona Barajului Paltinu (format din gresie și șisturi argiloase), pot avea parte de o frumoasă priveliște a Lacului Paltinu, alte obiective la fel de deosebite în localitate fiind și Crucea Domnitorului din Melicesti (ridicată în 1866, în onoarea lui Carol de Hohenzollern), Monumentul Eroilor din Telega, situat în centrul comunei sau Monumentul Comemorativ al Revoluției de la 1848, ce poate fi găsit în Telega.

Localizare Băile minerale Telega

Băile sărate de la Telega sunt localizate la aproximativ 100 de kilometri de București și la 5 kilometri distanță de Câmpina.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. Sunt mindra de localitatea in care locuiesc,Telega !!!!

  2. Si eu sunt mandra ,acolo au locuit bunicii si tatal meu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.