Frunzele de DUD ajută la reducerea GLICEMIEI, COLESTEROLULUI și GREUTĂȚII corporale

Incidența crescută a diabetului din ultimii ani ar trebui să ne pună pe gânduri, deoarece majoritatea dintre noi ingerăm foarte mult zahăr, carbohidrați și amidon, nu ca atare, ci din alimentele pe care le cumpărăm din magazine.

O singură doză de Cola pe zi – sau alt tip de băutură răcoritoare – poate crește riscul de diabet de tip 2 cu 18-22%. Odată instalat, diabetul este o boală incurabilă, cu numeroase complicații grave: atac de cord, accident vascular cerebral, insuficiență renală, orbire sau cancer.

Frunze de Dud - Diabet

Frunze de Dud – Diabet

Frunzele de dud combat diabetul 

Foarte mulți experți în fitoterapie recomandă frunzele de dud pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge. Acestea au efecte hipoglicemiante și anti-diabetice.

Frunzele de dud sunt considerate un remediu profilactic pentru diabet, deoarece ajută la menținerea glucozei din sânge la un nivel normal.

Utilizarea acestei plante datează din medicina chineză tradițională. Un studiu recent (2012) a confirmat faptul că frunzele de dud ajută la controlul diabetului de tip 2 și reduc totodată concentrațiile de glucoză din sânge la persoanele care au deja diabet de tip 2.

Beneficii suplimentare

Un efect secundar pozitiv al frunzelor de dud este reducerea nivelului de colesterol. Acest lucru este benefic îndeosebi pentru persoanele cu intoleranță la glucoză și sindrom metabolic.

Mai mult decât atât, se pare că frunzele dudului ajută și la pierderea în greutate. Oamenii de știință italieni au constatat că persoanele care au primit câte 2,450 mg de extract de frunze de dud pe zi au reușit să slăbească 9 kg în 3 luni, comparativ cu cei din grupul de control, care au pierdut doar 2,9 kg în 3 luni.

Grupul care a primit extract de frunze de dud a avut totodată niveluri mai bune de insulină, o sensibilitate mai mare la insulină, un apetit mai mic și niveluri mai bune ale colesterolului.

Atunci când riscul unei boli este asociat cu alimentația greșită, nu trebuie să ne punem toată baza în unele remedii sau suplimente eficiente. Trebuie să ne modificăm dieta și să eliminăm produsele care au un impact negativ asupra glucozei și lipidelor din sânge, precum și asupra greutății corporale.

Cum se folosesc frunzele de dud

Se poate face o cură cu ceai de frunze de dud. Se folosesc 1-2 linguri de frunze uscate la 1 cană cu apă clocotită. Se consumă câte 1 linguriță din oră în oră, sau se bea toată cantitatea după mesele principale ale zilei. Acest remediu devine și mai potent dacă se amestecă și cu frunze de afin, frunze de nuci, urzică și teci de fasole.

La fel de bună este și tinctura de frunze de dud. Se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, diluate cu apă, înainte de mese. Tinctura se poate procura de la magazinele naturiste, sau se poate prepara acasă. Frunzele se pun la macerat în alcool alimentar, se lasă 3 săptămâni și apoi se strecoară.

Dudul mai este cunoscut în popor și sub numele de agud.

Sursă: http://www.naturalhealth365.com/mulberry-leaf-prevent-diabetes-1454.html

Citeşte mai multe despre:

6 comentarii

  1. Cred ca meritată încercat…!

  2. Am auzit de la o prietena ca ea a slabit cu ceai ..incercam. Apropo imi puteti spune in Italia cum se chiama.

  3. stiu viermii de matase ce stiu. 😋

  4. DA ,CORECT SI IARBA VERDE CRUD ,FACE BINE LA STOMAC , I TRECE DE FOAME ! PASCUT FERICIT !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.