Cum anume scade ȚELINA tensiunea arterială și colesterolul (studii)

Semințele de țelină aveau în antichitate valoare de medicament. Studiile științifice recente au confirmat multe din utilizările acestei plante în medicina populară și tradițională din numeroase regiuni ale lumii.

Dorind să afle motivul pentru care țelina are proprietățile medicinale atât de puternice, oamenii de știință au descoperit că aceasta conține un compus activ numit 3nB (3-butilftalidă), care are efecte vindecătoare foarte puternice.

Țelina Scade Tensiunea Arterială

Țelina Scade Tensiunea Arterială

Cercetătorii de la Centrul Medical din Chicago au observat că 3nB este responsabil pentru efectul de scădere a tensiunii arteriale, precum și pentru aroma și gustul intens al țelinei. Această cercetare a fost pornit de la un caz real. Tatăl unuia dintre cercetători a observat că tensiunea lui arterială a scăzut de la 158/96 la un nivel normal de 118/82 după ce a consumat câte 110 g de țelină pe zi, timp de o săptămână.

Studiile ulterioare realizate pe animale au arătat că o cantitate foarte mică de 3nB a scăzut nivelul tensiunii arteriale cu 12-14 procente, precum și nivelul colesterolului cu 7 procente.

Acest efecte se datorează mai multor factori.

Țelina are efecte diuretice și vasodilatatoare naturale

Medicii prescriu de obicei medicamente diuretice – pentru a reduce volumul lichidului din sânge, vasodilatatoare – pentru relaxarea arterelor și reducerea rezistenței la fluxul sangvin, sau beta-blocante – pentru a încetini acțiunea de pompare a inimii.

Compusul 3nB din țelină reduce tensiunea arterială acționând atât ca un diuretic, cât și ca un vasodilatator natural. În plus, acesta funcționează într-un mod similar blocantelor canalelor de calciu.

În testele realizate pe animale și în eprubetă, 3nB a scăzut nivelul colesterolului și a redus formarea de plăci arteriale. Acest lucru ajută la creșterea elasticității vaselor de sânge și implicit la scăderea nivelurilor presiunii arteriale.

3nB are efecte benefice și asupra zonele și sistemelor din creier responsabile cu controlul rezistenței vasculare.

Comparativ cu diureticele sintetice, compusul 3nB din țelină nu modifică raportul dintre sodiu și potasiu din sânge, și nu produce efecte secundare periculoase din cauza creșterii nivelului de sodiu.

Un alt avantaj al extractului de semințe de țelină este că acesta nu reduce fluxul sangvin la creier precum medicamentele convenționale. Deși acest lucru este util în reducerea riscului de accident vascular cerebral, poate avea unele efecte adverse precum oboseală, deprimare, amețeală sau episoade de uitare.

Studiile pe animale au arătat că extractul de semințe de țelină nu doar previne accidentul vascular cerebral, ci îmbunătățește circulația sangvină cerebrală, protejează creierul și ajută la recuperarea funcțiilor cerebrale la fel ca extractele de Ginkgo biloba.

Deși aceste studii sunt preliminare, foarte multe persoane au obținut rezultate bune utilizând extractul din semințe de țelină.

Sursă: http://doctormurray.com/celery-and-celery-seed-extract-are-powerful-proven-healers/

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. Nu contează: suc, salată, țelină fiartă cu alte legume, vin tonic. Găsiți pe aceste pagini mai multe articole pe țelină: http://lataifas.ro/articole/telina/

  2. Asi dori si eu cum se foseste daca se poate .Va multumesc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.