Unguent de MUȘTAR – rețetă antică pentru umflăturile și durerile de artrită

Conform unor rapoarte, artrita a afectat umanitatea din 4.500 î.Hr. Artrita este o boală chinuitoare, care poate cauza umflături urâte, și extrem de dureroase. Strămoșii noștri aveau la îndemână doar remedii naturale pentru a-și alina suferința. Surpriza cercetătorilor moderni a fost să descopere că multe din leacurile utilizate de aceștia se dovedesc extrem de eficiente și azi.

Muștar Pentru Artrită

Muștar Pentru Artrită

Unguent anti-artritic:  rețetă

Ingrediente

• 40 g de pulbere de camfor
• 50 g de plantă de muștar uscat
• 3 albușuri
• 10 ml de alcool pur

Preparare

Planta de muștar uscată se macină prin râșnița de cafea, și se lasă 10 minute deoparte. Se bat albușurile, și peste ele se toarnă alcoolul. Se pun toate ingredientele într-un bol, și se amestecă până la dizolvarea completă a camforului. La final se va obține un unguent de consistența unei smântâni.

Utilizare

Întreaga cantitate de unguent obținut se folosește pe parcursul unei singure zile, astfel încât în fiecare zi se va prepara o alifie proaspătă. Se aplică în strat subțire pe umflături, și pe zonele afectate de artrită. Se lasă să acționeze 10-15 minute, apoi se șterge pielea cu o cârpă înmuiată în apă caldă. După acest procedeu se stă în pat, la căldură, cel puțin 2 ore. Unguentul se aplică de 3 ori pe zi.

Efecte

Semințele de muștar au fost folosite din antichitate atât ca aliment, aromatizant și condiment, cât și ca medicament. Acestea sunt o sursă excelentă de acizi grași Omega-3, fier, fosfor, zinc, seleniu, magneziu, calciu și mangan, substanțe care au fost asociate cu îmbunătățirea simptomelor de artrită.

Planta de muștar are proprietăți vindecătoare folosită de botaniștii chinezi pentru tratarea abceselor, reumatismului, bronșitei, răcelilor, durerilor de dinți, ulcerului și tulburărilor digestive. Studiile au confirmat că semințele de muștar pot ajuta la reducerea simptomelor de artrită reumatoidă și astm, și pot preveni cancerul. În ceea ce privește durerile articulare, plasturele cu ulei cald de semințe aducea multă alinare. Chiar și astăzi, plasturele cu muștar este folosit pentru reumatism, artrită, dureri de spate, dureri musculare și congestie în piept.

Atenție! Este important să-i comunicați medicului că folosiți plante și remedii naturiste, deoarece unele din acestea pot interacționa cu medicamentele antiinflamatoare convenționale.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. Din articol nu am inteles prea bine ce se foloseste de la mustar pentru aceasta alifie: planta sau semintele ?

  2. Pentru unguent se folosește planta. Semințele se foloseau în vechime, pentru plasture. O să revenim cu un articol și pe această temă.

  3. unde se gaseste pulbere de camfor si planta de mustar ? Plafar ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.