Rețetă Unguent cu Arnică și Cayenne – Dureri Reumatice, Artrită

Unguentul de arnică a devenit foarte popular în rândul persoanelor afectate de dureri reumatice. Multe familii prepară rețeta în casă, și utilizează alifia pentru ameliorarea durerilor musculare sau articulare, întinderi de mușchi, răni, tăieturi, sau alte leziuni asemănătoare.

Rețetă Unguent cu Arnică și Cayenne - Dureri Reumatice, Artrită

Rețetă Unguent cu Arnică și Cayenne – Dureri Reumatice, Artrită

h

Rețetă Unguent de Arnică și Cayenne – Dureri Reumatice, Artrită

 

Arnica și Cayenne – 2 plante anti-durere

Rețetele de unguent de arnică și piper Cayenne pe care vă invităm să le preparați sunt pe bază de ulei de nucă de cocos și ceară de albine curată. Au același mod de preparare. Uleiurile de lavandă și mentă sunt opționale, și se pot utiliza atât pentru aromă, cât și pentru proprietățile lor calmante și relaxante. La fel de bune sunt uleiurile esențiale de rozmarin sau de eucalipt. La aceste rețete se poate adăuga și puțin unt de shea, odată cu ceara de albine.

Rețetă Unguent de Arnică

Arnica (Arnica montana) este renumită ca o plantă care poate reduce durerile. Este utilizată de medicina naturistă de sute de ani, datorită efectelor antiinflamatoare. Are de asemenea capacitatea de a stimula circulația sângelui, efect care ajută la eliberarea senzației de durere care poată să apară în cazul artritei, reumatismului, rănilor sau durerilor musculare.

Pentru prepararea rețetei, se va folosi planta uscată. Unguentul este menit să reducă inflamația și durerea prin aplicarea lui pe locul afectat.

Ingrediente

• 170 de grame de flori de arnică uscate
• 2 cești de ulei de măsline (de cocos, sau de oricare alt fel)
• ½ ceașcă de ceară de albine
• ¼ linguriță de ulei esențial de lavandă (opțional)
• ¼ linguriță de ulei esențial de mentă (opțional)

Rețetă Unguent de Arnică și Cayenne

Cayenne este promovat ca un stimulent puternic pentru sistemul circulator. Este de asemenea incorporat în diverse unguente pentru infecții, artrită reumatoidă sau osteoporoză. De altfel, majoritatea cremelor și alifiilor din comerț pentru artrită conțin capsaicină, un compus extras din Cayenne. Atunci când este aplicat pe articulațiile dureroase (genunchi sau încheieturile mâinilor) are un efect arzător, vindecător.

Ingrediente

• 170 de grame de flori de arnică uscate
• 2 cești de ulei de măsline
• 3-6 linguri de pudră de cayenne (piper roșu măcinat)
• ½ ceașcă de ceară de albine
• ½ linguriță de ulei esențial de rozmarin (opțional)

___________________________________________________________________________________________

Mod de preparare

Așa cum am spus mai sus, rețetele se prepară la fel. Florile de arnică tocate mărunt se pune la macerat în uleiul de măsline vreme de 3 săptămâni, la loc călduros. Dacă preparați unguentul cu Cayenne, se pune și pudra de Cayenne odată cu florile de arnică în uleiul de cocos. Plantele trebuie să fie complet acoperite de ulei. După această perioadă de infuzare, se strecoară uleiul printr-un tifon, într-o oală care se pune pe foc cu ceara și celelalte uleiuri recomandate pentru rețetă (opțional). Se amestecă în continuu, până se încălzește. Se ia de pe foc și se lasă puțin la răcit. Când este încă un pic călduț, se toarnă în recipiente și se lasă la întărit. Se păstrează la frigider.

Unguentele se pot aplica direct pe zonele dureroase. Atenție, unguentul cu Cayenne trebuie utilizat cu precauție, deoarece ustură. Nu se ating ochii sau gura, ci se spală mâinile imediat după utilizare. Sau se poate folosi o mănușă.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.