Consumă 1/2 linguriță de scorțișoară dimineața și observă cum îți scade glicemia – un test pentru diabetici

Scorțișoara este o mirodenie ideală pentru diabetici. Pe lângă aroma ei încântătoare, produce și un efect terapeutic.

Studiile au arătat că scorțișoara ajută la scăderea zahărului din sânge la persoanele cu diabet de tip 2. Mai mult decât atât, reduce inclusiv nivelul grăsimilor din sânge.

Scortisoara scade glicemia

Scortisoara scade glicemia: Azerbaijan stockers

Scorțișoara – un adjuvant valoros în diabet

Scorțișoara are multe beneficii. Însă una din proprietățile sale cele mai uimitoare și puternice este cea anti-diabetică.

Lauri Wright, profesor și director de programe de nutriție din Florida este impresionată de capacitatea acestui ingredient de a ține sub control zahărul din sânge.

Scorțișoara îi poate ajuta pe diabetici să obțină niveluri mai bune ale glucozei din sânge și să gestioneze sensibilitatea la insulină.

Această mirodenie îmbunătățește de asemenea transportul glucozei. Un alt beneficiu important – nu doar pentru diabetici – este că reduce inflamația sistemică.

Scade glicemia și colesterolul

Un studiu apărut în jurnalul „Nutrition & Metabolic Insights” a arătat că doar scorțișoara singură produce efecte mai mari asupra glucozei sangvine decât alte modificări în dietă.

Autorii au testat efectele consumului de scorțișoară pe 18 pacienți cu diabet de tip 2. Studiul a durat 12 săptămâni. Participanții au fost împărțiți în două grupuri.

Un grup a primit un supliment de 1.000 mg de scorțișoară pe zi, iar celălalt a primit un placebo.

Rezultatele au arătat că persoanele care au primit scorțișoară au avut o scădere semnificativă a zahărului din sânge. Această scădere a fost comparabilă chiar și cu medicamentele antidiabetice orale.

Grupul placebo nu a avut rezultate pozitive. Nutriționistul Lisa Drayer remarcă faptul că scorțișoara este eficientă chiar și în doze uzuale.

1/2 linguriță de scorțișoară dimineața – test pentru diabetici

Cantitatea care a arătat beneficii în privința scăderii glucozei și colesterolului din sânge în acest studiu a fost de 1-6 grame. Această doză este echivalentă cu ½ – 3 lingurițe de scorțișoară, sau 1 lingură.

În această cantitate, scorțișoara poate fi practic presărată pe iaurt sau pe diferite preparate.

Acum, fiecare diabetic poate folosi scorțișoara și să vadă ce efecte are. Melinda Maryniuk, medic nutriționist din cadrul comitetului pentru Asociația Americană a Diabetului recomandă diabeticilor să facă un test propriu.

Consumați ½ linguriță de scorțișoară în cursul dimineții și observați dacă apare vreo modificare la nivelul zahărului din sânge înainte și după masă.

Luați-vă glicemia din nou, după 2-3 ore. Dacă observați că scorțișoara vă scade zahărul din sânge, solicitați sfatul medicului despre cum să acționați mai departe.

Scorțișoara vă poate aduce într-o stare de hipoglicemie, mai ales dacă luați medicamente antidiabetice.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Scorțișoara – leac tradițional pentru răceală, infecții, gaze, diabet
Scorțișoara are triplă acțiune în diabet – dr. Virginia Faur
Ceai pentru diabet – din afine și scorțișoară

Sursă articol: Dr. Joseph Mercola, Cinnamom health benefits proven: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2024/06/12/cinnamon-health-benefits.aspx?ui=6ac1fb1b602ac592785892c759ca2b2ef008e5a7c93baacd7774d56e6e163333&sd=20201112&cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art3HL&cid=20240612_HL2&foDate=false&mid=DM1581629&rid=45029693

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.