Știați că somnul este esențial pentru detoxifierea corpului?

Detoxifierea este și va rămâne mult timp un subiect de interes pentru publicul larg. Numeroși terapeuți o recomandă, în timp ce alții o consideră o modă falsă.

Există chiar și unii medici care susțin că nu există toxine și că organismul uman nu are nevoie de detoxifiere.

Somnul este esential pentru detoxifierea corpului

Somnul este esential pentru detoxifierea corpului. Damian Draghici

Naturopatul Aurelian Vasile ne asigură că aceste toxine există. Suntem asaltați de o mulțime de substanțe toxice din mediu, din produsele de curățenie și îngrijire, din aer, apă, hrană și medicamente.

Corpul nostru este înzestrat cu o capacitate uimitoare de a se curăța și repara, cu condiția să aibă condițiile necesare acestor procese.

Când organele detoxifiante nu funcționează bine

Organele noastre detoxifiante își fac singure treaba dacă ele funcționează optim.

Ca orice proces de echipă, succesul depinde de faptul că fiecare își face partea. Dacă funcția hepatică este slăbită, este posibil ca toxinele să nu fie neutralizate corespunzător”.

Același lucru este valabil și cu alte organe care nu funcționează optim. De exemplu, dacă avem un colon afectat, toxinele pot rămâne mult timp în corp înainte de a fi eliminate. Aceasta nu poate avea decât consecințe negative asupra sănătății.

Există mijloace prin care putem optimiza procesele de detoxifiere. Altfel spus, putem ajuta și noi corpul din când în când să se curețe.

Cum? Prin alimentație, prin post, prin odihnă. Puțini știu că somnul este un element important în detoxifiere.

În somn au loc procese esențiale de detoxifiere

Aurelian Vasile leagă detoxifierea de somn și de microbiom. Mai exact, persoanele care nu dorm profund sau suficient sunt predispuse la dizbioză intestinală, adică o perturbare a florei intestinale.

Aceste două elemente sunt strâns legate între ele. Problemele de somn și de floră sunt de asemenea relaționate cu dificutăți în procesele de detoxifiere.

Foarte puțini știu probabil că o mare parte din procesul de curățare și eliminare de toxine are loc pe timpul nopții.

Asta face din somn una dintre cele mai importante unelte de eliminare a toxinelor”, spune Aurelian Vasile.

Lipsa de somn poate duce la boli cronice

Trebuie să fim conștienți că dacă nu dormim suficient, vom avea probleme cu detoxifierea. Organele responsabile cu filtrarea toxinelor nu vor funcția la capacitate maximă.

Lipsa de somn afectează activitatea ficatului și rinichilor, precum și procesele de curățare ale creierului. În consecință, nici starea noastră de spirit nu va fi una foarte bună.

Aceste procese naturale de detoxifiere trebuie să aibă loc în timp ce dormi, așa că, un somn de bună calitate este cheia”.

Prin analogie, un somn deficitar va duce la o detoxifiere deficitară. Iar dacă detoxifierea este deficitară și starea noastră de sănătate va fi precară.

Somnul cronic deficitar înseamnă o detoxifiere cronică deficitară. O detoxifiere cronică deficitară înseamnă boli cronice”.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Lipsa de somn te face să fii mai egoist în relația cu ceilalți (studiu)
Lipsa de somn afectează gândirea, emoțiile, hormonii și metabolismul
Mănânci prea mult? Lipsa de somn ar putea fi de vină

Sursă articol: Aurelian Vasile: https://www.facebook.com/aurelian.m.vasile/posts/pfbid02m8YQfKAWo2XqdFQkLowpqZYuaMtS4X9DMyDpcJqZjAdNhex6Ktsw6sDrjrdJXiBQl

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.