Ceaiul care te întărește în lupta cu răcelile

Dacă vreți să vă tratați natural atunci când răciți sau să preîntâmpinați apariția unei gripe sau viroze de sezon, încercați rețeta de mai jos. 

Este un ceai, sau mai degrabă o băutură sănătoasă, propusă de Ligia Pop. Autoarea o recomandă în sezonul rece, pentru întărirea imunității la virusuri.

Ceaiul care te intareste in lupta cu racelile

Ceaiul care te intareste in lupta cu racelile: Freepik.com

Această licoare conține doar ingrediente naturale, care au proprietăți tonice imunitare, antimicrobiene, digestive și antiinflamatoare.

Se prepară la blender, destul de rapid. Băutura rezultată susține organismul în lupta contra diverșilor patogeni care bântuie iarna.

Ligia îl numește „ceaiul minune”, datorită efectelor sale asupra sănătății.

Ceai pentru combaterea răcelilor – rețetă

Din cantitățile date rezultă un ceai care ajunge pentru toți membrii familiei, sau pentru 5-7 porții. Dacă ați prins deja o răceală, s-ar putea să aveți nevoie de întreaga cantitate doar pentru voi singuri.  

Ingrediente

  • 2 cm. de rădăcină proaspătă de ghimbir
  • 4-5 cuișoare
  • 3-4 boabe de cardamom
  • 2 linguri de scorțișoară măcinată
  • 2 lămâi
  • 2 litri de apă caldă
  • miere, după gust

Mod de preparare

Rădăcina de ghimbir se curăță de coajă și se pune în blender. Se adaugă restul mirodeniilor, lămâile decojite, apa și mierea. Dacă lămâile sunt bio, nu le mai curățați de coajă (aceasta conține mulți antioxidanți și uleiuri esențiale benefice).

Mixați la viteză mare circa 1 minut, sau până când ingredientele se macină complet. Trebuie să rezulte o băutură fină, fără bucăți de ghimbir, lămâie sau cuișoare.

Mod de consum

Ceaiul poate fi strecurat sau consumat ca atare. Dacă nu-l veți strecura, veți beneficia integral de proprietățile ingredientelor.

Așa cum spuneam mai sus, dacă sunteți deja răciți sau gripați, consumați toată cantitatea într-o zi, cu înghițituri mici. Ceaiul se păstrează într-un termos, dar poate fi reîncălzit la nevoie (fără să fiarbă).

Fiind o băutură picantă, dacă o veți consuma caldă (ușor fierbinte), va elibera căile respiratorii și vă va ajuta să eliminați mai repede secrețiile acumulate.

Pe lângă acțiunea fluidizantă asupra mucusului, acest ceai fortifică organismul în timpul bolii. Îl puteți consuma și câteva zile după ce v-a trecut răceala, pentru a vă recupera mai repede.

Note și sugestii

Alte ingrediente benefice care pot fi adăugate în acest ceai sunt polenul crud și turmericul. Acestea au proprietăți antiinflamatoare puternice, nutritive și revigorante.

Puteți pune 1-2 linguri de polen și 1 lingură de pulbere de turmeric.

Este foarte important ca pe durata unei răceli să beți multe lichide și să evitați produsele care depreciază funcția sistemului imunitar, precum zahărul, făina albă și lactatele. 

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare, utile împotriva răcelilor și gripei:

Cum să faci Kadha – ceai indian pentru răceală și imunitate
Ceaiul care alungă răceala și gripa – din ghimbir, ceapă, usturoi și scorțișoară
Ceaiul de scorțișoară este primul ajutor în răceală – Dr. Virgina Faur
Ceai antiviral din 3 plante, foarte bun în răceală, gripă și febră

Sursă articol: Ligia Pop, Ceaiul minune care ne întărește corpul: https://ligiapop.com/2020/03/07/ceaiul-minune-care-ne-intareste-corpul/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.