Cum să faci Kadha – ceai indian pentru răceală și imunitate

Un sprijin important pentru organism în cazul unei gripe sau răceli este administrarea de condimente. Mai ales sub formă de ceai.

Indienii au obiceiul să prepare ceaiuri din diverse mirodenii și să le consume pentru ameliorarea simptomelor de răceală și gripă, dar și pentru întărirea imunității.

Ceai indian pentru raceala si imunitate

Ceai indian pentru raceala si imunitate

Ce este Kadha?

Un tip de ceai popular în medicina Ayurveda este Kadha. Această băutură este un remediu tradițional în India pentru răceală, tuse și gripa de sezon.

Conține un amestec de plante aromatice și condimente. Acestea se fierb în apă simplă sau în apă cu lapte sau doar în lapte (chai).

Ce beneficii are Kadha?

Bunicile și mamele din India îl folosesc de foarte mult timp, mai ales pentru scăderea febrei. Este considerat un tonic imunitar excelent. Ajută la creșterea rezistenței la infecții și boli.

Iată câteva beneficii enumerate pe scurt:

→ fortifică imunitatea pe termen lung
→ crește aportul de antioxidanți (care protejează împotriva bolili)
→ ajută la detoxifierea corpului
→ ajută la tratarea afecțiunilor respiratorii
→ calmează simptomele de astm
→ îmbunătățește digestia
→ ajută la arderea grăsimii corporale și scăderea în greutate
→ susține metabolismul
→ combate diabetul
→ scade tensiunea arterială
→ încetinește procesul de îmbătrânire
→ îmbunătățește sănătatea pielii și a părului
→ ameliorează durerile articulare și musculare

Cum se prepară Kadha – ceai indian pentru răceală și imunitate

Ingrediente

  • 1 lingură de semințe de fenicul
  • 1 lingură de semințe de chimen
  • 2-3 semințe de cardamom
  • 4-5 căței de usturoi
  • 7-8 boabe de piper nergu
  • 5 cm. de rădăcină de ghimbir ras
  • 8-10 frunze de busuioc (tulsi)
  • 1 linguriță de turmeric
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • miere, după gust

Mod de preparare

Zdrobriți condimentele. Puneți 700 ml de apă la fiert într-o crăticioară. Când începe să clocotească, adăugați plantele. Dați focul la mic și fierbeți ingredientele câteva minute.

Stingeți focul. Acoperiți vasul și lăsați la infuzat 10-15 minute. După ce s-a răcorit, strecurați-l și adăugați sucul de lămâie și miere, după gust.

Rețete similare

Dacă aveți o fascinație deosebită pentru cultura indiană sau medicina Ayurveda, pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de ceai indian:

Ceai indian din 3 plante – pentru balonare, diabet, colesterol și slăbit
Ceai cu lapte și mirodenii – o băutură indiană, cu beneficii pentru sănătate
Bea acest ceai dacă suferi de balonare abdominală – rețetă indiană
Ceai indian cremos (Karak chai) – fă-l măcar o dată!

Surse articol:

1. Vaidyas, How to make kadha in 6 simple steps: https://drvaidyas.com/blogs/all/how-to-make-kadha-at-home
2. Indian Express, Try this healthy kadha to support your immune system: https://indianexpress.com/article/lifestyle/food-wine/healthy-kadha-recipe-boost-immune-system-7731422/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]