Zeama de varză murată curăță grăsimea din ficat

Murăturile sunt la mare căutare și discuție astăzi. Varza noastră românească a ajuns să fie elogiată chiar și de americani.

Dr. Mindy Pelz spune că o cană de moare pe zi ajută ficatul și detoxifierea. Mai mult decât atât, zeama de varză murată susține procesul de ardere a grăsimii corporale.

Moarea de varza curata grasimea din ficat

Moarea de varza curata grasimea din ficat: fishermansdaughter

Cercetările recente în domeniul microbiomului indică importanța consumului de alimente bogate în prebiotice și probiotice pentru un intestin sănătos și o imunitate puternică.

Murăturile sunt, prin excelență, surse naturale de bacterii bune.

Legătura dintre intestin și restul organelor

Alimentele fermentate nu aduc beneficii doar la nivel local, adică intestinal. Efectele lor se răsfrâng asupra tuturor sistemelor din corp.

Există axe importante între intestin și restul organelor/sistemelor din corp. Microbiomul intestinal influențează funcția creierului, a sistemului nervos, a sistemului imunitar, a pancreasului și ficatului, precum și a pielii.

Studiile furnizează dovezi tot mai multe și mai clare cu privire la faptul că boala începe în intestin. Microbiota intestinală joacă un rol important în dezvoltarea multor boli, dacă nu chiar a tuturor bolilor.

Disbioza intestinală (perturbarea compoziției și funcției florei microbiene) compromite bariera intestinală, fapt care duce la inundarea țesuturilor și organelor cu molecule din dietă. Acestea afectează imunitatea și metabolismul.

Afectarea florei intestinale duce la apariția unei inflamații de grad scăzut, adică o inflamație cronice. Aceasta este corelată cu diverse probleme de sănătate, precum boli inflamatorii intestinale, boli mediate imunitar, afecțiuni metabolice, renale și neurologice.

Zeama de varză murată susține detoxifierea hepatică

Revenind la murăturile noastre tradiționale, un obicei sănătos, recunoscut chiar și de medici și de studii, este consumul sucului de varză murată.

Românii numesc acest suc „moare” și îl consumă pe perioada sezonului de iarnă pentru întărirea organismului.

Dr. Mindy Pelz recomandă sucul de varză murată celor care au steatoză hepatică sau ficat gras.

Varza este miraculoasă pentru sănătatea deoarece conține cantități mari de sulforafan. Acesta sprijină ficatul în procesele de detoxifiere. În plus, are proprietăți anticancerigene.

Varza roșie are cea mai mare cantitate de sulforafan. Acest compus se găsește de asemenea în broccoli.

Varza murată este antioxidantă, antiinflamatoare și probiotică. Ajută la repararea intestinului, fiind indicată în ulcerele stomacale.

Sulforafanul îmbunătățește activitatea enzimelor hepatice – care se ocupă cu descompunerea toxinelor.

Scade inflamația din ficat și optimizează detoxifierea corpului și pierderea în greutate.

Dacă ficatul vostru este afectat, aveți colesterolul crescut sau vreți să slăbiți, încercați să beți mai mult suc de varză roșie murată în cursul zilei, circa 2-3 căni pe zi.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Ficat gras (steatoză hepatică) – plan alimentar pentru scăderea grăsimii din ficat și a greutății corporale
Cum să scapi de grăsimea acumulată în ficat – sfaturi dr. Ekberg
Sfecla previne infiltrarea grasă a ficatului și ajută ficatul să distrugă grăsimea depozitată – cum se face cura
Morcovul curăță intestinele și ficatul de toxine, grăsimi și metale grele

Surse articol:

1. Hrncir T. Gut Microbiota Dysbiosis: Triggers, Consequences, Diagnostic and Therapeutic Options. Microorganisms. 2022 Mar 7;10(3):578. doi: 10.3390/microorganisms10030578. PMID: 35336153; PMCID: PMC8954387.
2. Carabotti M, Scirocco A, Maselli MA, Severi C. The gut-brain axis: interactions between enteric microbiota, central and enteric nervous systems. Ann Gastroenterol. 2015 Apr-Jun;28(2):203-209. PMID: 25830558; PMCID: PMC4367209.
3. American Society for Microbiology, Gut microbiome communication: the gut-organ axis: https://asm.org/articles/2023/january/gut-microbiome-communication-the-gut-organ-axis
4. Mindy Pelz, Drink 1 cup of this per day to remove fat you’re your liver: https://www.youtube.com/watch?v=1AatslrHxJk&ab_channel=Dr.MindyPelz

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.