Băutura care ajută ficatul să producă bilă și remediază diverse probleme de sănătate

Sănătatea ficatului influențează funcția mai multor organe și sisteme din corp.

Este unul din cele mai harnice organe detoxifiante. Din acest motiv este important să îl sprijinim printr-un stil de viață sănătos.

Bautura care ajuta ficatul să produca bilă si remediaza numeroase probleme de sanatate

Bautura care ajuta ficatul să produca bilă si remediaza numeroase probleme de sanatate

Ficatul – organul de care depinde echilibrul hormonilor și tiroida

Ficatul este implicat în reglarea metabolismului și a hormonilor, buna funcționare a digestiei, scăderea grăsimii corporale, conversia hormonilor tiroidieni și alte funcții importante.

Luke Coutinho, expert în medicina holistică, spune că ficatul are un impact crucial asupra hormonilor și tiroidei. Persoanele cu Hashimoto, hipo- sau hiper-tiroidie iau medicamente fără să verifice starea ficatului.

Citește și – Cum să-ți întărești ficatul și bila – organele detoxifiante cele mai harnice primăvara

Disfuncțiile hepatice sunt de multe ori cauza dereglărilor hormonale. Inclusiv dificultatea de a pierde în greutate se poate datora ficatului.

Stimularea producției biliare este esențială

Funcțiile ficatului pot fi optimizate cu ajutorul dietei. Există alimente care ajută ficatul în acțiunea de filtrare și curățare a corpului de toxine.

Luke Coutinho recomandă o băutură simplă pe care o putem prepara acasă. Aceasta ajută ficatul să producă o cantitate optimă de bilă.

Producția biliară scăzută împiedică conversia hormonului T4 în T3 și duce la hipotiroidie sau tiroidă autoimună (Hashimoto).

Ficatul gras și alte boli ale ficatului afectează inclusiv echilibrul hormonilor sexuali (estrogen, testosteron). Dominanța estrogenică este asociată cu osteoporoză, endometrioză, grăsime pe burtă.

Când nu ai suficientă bilă ți-e foame tot timpul. De ce? Pentru că bila nu va extrage grăsimile din alimente consumate și hormonul sațietății (leptina) nu se va declanșa în mod normal.

Dacă ficatul nu secretă bilă, apare o problemă în asimilarea vitaminelor liposolubile, precum vitaminele A, E, D și K. Inclusiv formarea pietrelor la bilă este rezultatul producției biliare insuficiente.

Băutură pentru ficat – rețetă

Ingrediente

 • 1 pahar de apă caldă
 • 1 praf de pulbere de ghimbir (sau ¼ linguriță de suc de ghimbir)
 • ½ linguriță de turmeric
 • 1 praf de piper
 • 1 linguriță de ulei de măsline extra-virgin
 • 1 lingură de suc de lămâie

Mod de preparare

Puneți sucul de lămâie într-un pahar. Adăugați pulberea de ghimbir și turmeric, piperul, uleiul și apa. Amestecați totul foarte bine. Se poate adăuga și puțin suc de sfeclă (care stimulează la rândul ei producția de bilă).

Mod de administrare

Acest preparat se consumă dimineața, pe stomacul gol. Luke îl recomandă tuturor celor care se confruntă cu:

 • aciditate gastrică
 • indigestie
 • constipație
 • balonare după masă
 • pietre la bilă
 • ficat gras non-alcoolic
 • persoanelor care iau statine pentru colesterol crescut

Consumați sucul timp de o săptămână și vedeți cum vă simțiți. Dacă simptomele se ameliorează, înseamnă că ficatul vostru nu producea suficientă bilă.

Citește și – Tinctura de păpădie – un leac formidabil pentru ficat și bilă!

Precauții și contraindicații

Băutura de mai sus nu este indicată persoanelor cu calculi biliari mari sau care sunt programate pentru operație.

Sursă articol: Luke Coutinho, This homenade beverage can help improve your liver function! https://www.youtube.com/watch?v=OFmualnkv20&t=2s&ab_channel=LukeCoutinho

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.