Vitamina D reduce riscul de demență cu 40% – dr. John Campbell

Articol bazat pe studii științifice

Un studiu nou, realizat în Canada, a arătat că persoanele care iau suplimente cu vitamina D beneficiază de o protecție considerabilă împotriva demenței.

Vitamina D scade cu 40% riscul acestei boli.

Vitamina D reduce riscul de dementa cu 40% - dr. John Campbell

Vitamina D reduce riscul de dementa cu 40% – dr. John Campbell: Kjpargeter

Legătura cauzală între deficitul de vitamina D și demență

Cercetările anterioare arătaseră că oamenii care au niveluri mici de vitamina D în general sunt mai predispuși la demență. Nu se știa însă dacă aceasta este doar o corelație sau dacă este cauzală.

O recenzie realizată de „Alzheimer’s Association” din Canada clarifică lucrurile și arată o relație cauzală. Un studiu longitudinal intervențional, a arătat că procentul persoanelor fără expunere la vitamina D care au scăpat de demență este foarte mic.

Studiul a fost efectuat pe un număr mare de persoane (12, 388) fără Alzheimer, cu vârsta medie de 71 de ani.

Între participanți se aflau persoane care luau vitamina D și persoane care nu luau vitamina D. Cercetarea a durat 10 ani.

Vitamina D reduce cu 40% riscul de demență

Beneficiile în ceea ce privește protecția împotriva demenței au început să apară după un an de suplimentare cu vitamina D.

Efectul protector al acestei vitaminei a crescut pe durata următorilor ani. Dimpotrivă, în grupul celor care nu au luat vitamina D, tot mai multe persoane au făcut demență.

Cercetătorii au constatat de asemenea un risc mai mare de declin cognitiv și depresie la non-consumatorii de vitamina D.

Guvernul irlandez recomanda în urmă cu câteva luni ca populația să ia vitamina D pentru îmbunătățirea stării de spirit în perioada de iarnă, când rata de depresie crește.

În studiul de mai sus, unele persoane au luat suplimente de vitamina D3, vitamina D2 sau vitamina D3 + Calciu.

Efectul profilactic al vitaminei D împotriva demenței este foarte bun. Expunerea la vitamina D a fost asociată cu o incidență mai mică de demență și totodată cu o perioadă mai lungă de timp fără demență la consumatori.

Vitamina D a redus cu 40% cazurile de demență între participanții consumatori. Este un procent impresionant.

Expunerea redusă la vitamina D a populației generale

Autoritățile medicale trebuie să țină cont de acest beneficiu masiv și să acționeze în consecință.

Majoritatea dintre noi avem nevoie de această vitamină, întrucât expunerea noastră la soare este tot mai redusă. Nu doar în timpul iernii, ci și în lunile de vară.

Deficitul de vitamina D se datorează în mare parte creșterii numărului de activități în mediile interioare și spațiile închise.

Într-un alt studiu recent, semnalat de dr. John Campbell, suplimentele cu vitamina D erau asociate cu un risc de 50-80% mai mic de diabet la persoanele prediabetice.

Citește și – Uimitor: Vitamina D scade cu 76% riscul de diabet – dr. John Campbell

Întrucât diabeticii sunt predispuși la Alzheimer, administrarea de vitamina D la acest segment de populație este cât se poate de întemeiat.

Sursă articol: Dr. John Campbell, Vitamin D reduced dementia by 40%: https://www.youtube.com/watch?v=-U4CD1uKnZA&ab_channel=Dr.JohnCampbell

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.