Cum să-ți întărești imunitatea cu ghimbir

Rosalee de la Foret ar alege oricând ghimbirul dintre multe plante pentru întărirea imunității în timpul unei infecții respiratorii.

Această plantă le are pe toate, spune botanista. Este un adjuvant natural în multe alte afecțiuni, precum răceală, tulburări digestive, rău de mișcare, migrene sau dureri musculare.

Cum sa-ti intaresti imunitatea cu ghimbir

Cum sa-ti intaresti imunitatea cu ghimbir: Freepik.com

Agent preventiv

Consumat cu regularitate, ghimbirul are un efect profilactic. În timpul unei răceli reduce durata și severitatea simptomelor.

O recenzie recentă (2021) a arătat că o dietă antiinflamatoare în care se consumă ghimbir contribuie la reducerea riscului de infecții respiratorii virale.

Autorii au scris că alimentele antiinflamatoare previn și ajută la tratarea infecțiilor tractului respirator superior de natură virală.

Activitate antivirală

Ghimbirul este deopotrivă profilactic și curativ. Acțiunea sa antivirală este directă. Rădăcina proaspătă inhibă virusul respirator sincițial uman și virusul gripa.

Ceaiul de ghimbir sau supele cu ghimbir încălzesc organismul și apoi distribuie căldura spre piele. În plus, crește transpirația și susține sistemul imunitar.

Citește și – Ghimbir la borcan cu miere și scorțișoară – un secret al oamenilor longevivi din Caucaz

Rosalee recomandă ceaiul din ghimbir uscat atunci când cineva simte răceală și are frisoane, neputând să se încălzească nici măcar sub plapumă.

Decongestionant

Ghimbirul este o plantă stimulentă care pune lucrurile în mișcare. De aceea este util în cogestia nazală sau pulmonară.

Ceaiul de ghimbir subțiază mucusul și vă ajută să îl eliminați.

Util în dureri

Ghimbirul atenuează durerile musculare care însoțesc de regulă un episod de gripă. Studiile clinice au arătat că acesta reduce durererile provocate de menstruație (dismenoreea), osteoartrită, migrene și durerile de spate.

Moduri de utilizare

Ghimbirul proaspăt are efecte antivirale și imunomodulatoare. Este util la începutul unei răceli.

Citește și – Ghimbirul și turmericul – cele mai puternice plante pentru păstrarea sănătății

Ghimbirul uscat este mai fierbinte și este benefic în momentul în care pacientul simte răceală sau are friguri. Asta se întâmplă de regulă în timpul febrei.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este cel mai simplu mod de a folosi ghimbirul.

Tăiați o bucată de 2-3 cm. de rădăcină de ghimbir. Tocați-o mărunt sau dați-o prin răzătoare. Puneți-l într-o cană și adăugați apă clocotită. Lăsați-l la infuzat sub capac un sfert de oră.

Strecurați și adăugați suc de lămâie și miere. Consumați-l la primul semn de răceală sau în mod regulat.

Pentru încălzirea corpului faceți un ceai din ghimbir uscat și scorțișoară. Se folosesc 2 lingurițe de pulbere de ghimbir, 3 g de scorțișoară și 300 ml de apă.

Ghimbir cu miere

O altă modalitate a folosi ghimbirul este maceratul în miere. Decojiți și tăiați mărunt sau radeți o rădăcină proaspătă.

Umpleți un borcan pe jumătate cu ghimbirul mărunțit și completați cu miere.

Citește și – Cum să pregătești o tinctură din ghimbir utilă pentru supărările digestive și infecțiile respiratorii

Siropul rezultat este util în tuse, dureri în gât și imunitate scăzută.

Dacă luați orice fel de medicamente, cereți sfatul medicului înainte de a consuma ghimbirul în mod regulat. Pot să existe interacțiuni nedorite.

Sursă articol: Rosalee de la Foret, How to boost your immune system with ginger: 4 simple remedies, Learning Herbs: https://learningherbs.com/remedies-recipes/boost-immune-system-with-ginger/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.