Cum să faci colagen din picioare de găină – leac sigur pentru durerile de oase sau articulații

Când au început să apară durerile de spate, de genunchi, de încheieturi, cu greu le mai poți trata.

Nici antiinflamatoarele nu ajută decât pe moment.

Cum sa faci colagen pentru durerile de oase din gheare de pui

Colagen din gheare de pui: Marco Verch Professional Photographer

Nici unguentele, nici cremele, nici ședințele de fizioterapie nu sunt eficiente întotdeauna.

Există un singur ingredient care poate remedia semnficativ durerile de oase. Este vorba despre colagen.

Ce este colagenul

Acesta este o proteină-cheie pentru piele, unghii și păr. Dar este deopotrivă esențială pentru oase.

Colagenul este prezent între articulații. El are rolul de a asigura mișcarea fără durere.

Fără colagen, articulațiile nu s-ar putea îndoi, nu ar putea aluneca și nu s-ar putea mișca fin.

Cu alte cuvinte, colagenul este esențial pentru flexibilitatea și susținerea articulațiilor.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, cartilajul articular se deteriorează.

Simulatan scade și producția naturală de colagen.

Prin urmare, apar durerile și inflamația. Crește riscul de osteoartrită.

Studiile au asociat scăderea colagenului din cauza vârstei cu un risc mai mare de boli articulare degenerative.

Citește și – Mineralul „minune” pentru oase și durerile articulare

Refacerea rezervelor de colagen – prin alimentație sau suplimente – poate preveni durerile și apariția acestor afecțiuni.

Mai multe studii au arătat că prin creșterea consumului de colagen se ameliorează simptomele de artrită și sunt atenuează durerile articulare.

Colagenul nu poate reface sau restaura cartilajul pierdut sau articulațiile uzate.

În schimb, poate stimula producția de colagen și ameliora durerea, rigiditatea și dificultatea de mișcare.

Oasele de animale – o sursă naturală de colagen

Unii iau suplimente cu colagen, însă acestea sunt destul de scumpe. Alții consumă gelatină din comerț, dar aceasta are o calitate inferioară.

O sursă foarte bună de colagen este borșul din oase de pasăre, vită sau pește. Oasele se fierb la foc mic multe ore, până când se înmoaie. Unii le fierb timp de 1-2 zile.

Lichidul rezultat se poate consuma ca atare, sau se poate consuma sub formă de gelatină.

În continuare vă prezentăm o metodă simplă de a obține colagen din picioarele de găină. Adică din ghearele pe care le folosim de regulă la ciorbe sau la răcituri. Unii nu le folosesc deloc, ci le aruncă.

Din ele veți obține o gelatină excelentă pentru reducerea durerilor de oase.

Acest colagen nu ajută doar articulațiile, ci și pielea și părul. Mai ales dacă aveți riduri sau vă confruntați cu o cădere severă a părului.

Un alt beneficiu al colagenului din oase este că induce sațietatea și reduce apetitul.

Colagen făcut în casă din picioare de găină – rețetă

Folosiți picioare de la pui, curcan sau găină de la țară sau crescute în regim natural.

Păsările trebuie să fie sănătoase.

Ingrediente

2 kg de picioare de pasăre

2 cepe

10 căței de usturoi

100 g de pătrunjel verde

1 frunză de dafin

sare și piper

apă rece

Mod de preparare

Spălați bine ghearele și curățiți-le de unghii și de pieliță.

Puneți pătrunjelul într-o cratiță încăpătoare, înaltă.

Adăugați usturoiul tăiat bucăți.

Puneți apoi picioarele de găină.

Turnați apa, cât să acopere și să depășează ghearele.

Așezați vasul pe aragaz la foc mic. Trebuie să fierbeți piciorușele circa 2 ore. Sunt gata când oasele s-au înmuiat complet.

Pe măsură ce amestecul fierbe, colectați spuma care se formează la suprafață și aruncați-o.

După ce au trecut 2 ore și oasele au devenit fragile, stingeți focul.

Citește și – Colțul lupului este cea mai căutată plantă din Europa pentru bolile reumatice și articulare – Ion Bonchiș

Lăsați compoziția să se răcorească, apoi îndepărtați osul principal din gheare.

Introduceți blenderul vertical și pasați totul până rezultă o pastă groasă.

Treceți apoi pasta printr-o sită, pentru a îndepărta oscioarele rămase.

Trebuie să rămâneți cu o supă fină, fără bucăți de os.

Transferați compoziția în forme. Puteți folosi caserole, cutii sau chiar forme speciale (cum este tăvița pentru cuburi de gheață de la congelator).

Lăsați gelatina să se răcească complet, apoi dați-o la frigider peste noapte.

A a doua zi, tăiați-o cuburi sau o puteți scoate din forme.

Cuburile de colagen sunt ca un burete. Moi, pufoase, elastice. Au o culoare maronie.

Se păstrează în frigider în caserole închise bine.

Rezistă mult timp și la congelator, dacă le puneți în pungi cu sigiliu.

Se pot consuma câte 3-4 cuburi în fiecare zi.

Are un gust foarte bun, de supă sau răcitură.

Puteți folosi orice condimente doriți. Nici sarea nu este obligatorie.

Nu este indicat să folosiți cartofi, morcovi sau alte legume, deoarece acestea se alterează repede.

Surse articol:

1. În Bucătărie la Zidana Uzakovna: https://www.youtube.com/watch?v=qwKcJgARtP0&ab_channel=INBuc%C4%83t%C4%83rielaZidanaUzakovnaRe%C8%9Beteu%C8%99oare.
2. Heather Adams, Can collagen really help soothe join pain? Clean Eating: https://www.cleaneatingmag.com/clean-diet/general-health/can-collagen-really-help-soothe-joint-pain/
3. Cleveland Clinic, The best way you can get more collagen: https://health.clevelandclinic.org/the-best-way-you-can-get-more-collagen/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.