Mestecă 6 tulpini de păpădie în fiecare zi – reglează metabolismul, scad glicemia, vindecă ficatul, înlătură oboseala

Știați că tulpinile de păpădie acționează ca un medicament atunci când le consumăm ca atare?

Autoarea austriacă de remedii naturale Maria Treben menționează efectele lor benefice asupra ficatului și glicemiei crescute.

Mesteca 6 tulpini de papadie in fiecare zi - regleaza metabolismul, scad glicemia, vindecă ficatul, inlătura oboseala

Mesteca 6 tulpini de papadie in fiecare zi: John Tann

Recomanda persoanelor cu hepatite cronice să mestece în fiecare zi câte 5-6 tije de păpădie.

Celor cu diabet le recomanda până la 10 tulpini pe zi.

„Oamenii permanent bolnăvicioși, care se simt abătuți și obosiți, ar trebui să facă o cură de 14 zile cu tulpini proaspete de păpădie. Se vor minuna de efectul lor extraordinar”.

După ce vei citi informațiile din acest articol nu vei mai călca cu indiferență peste această plantă.

Vei privi câmpurile pline de păpădii cu alți ochi.

Citește și – Tulpinile de păpădie au efect favorabil în obezitate, bolile hepatice și biliare

TOATE PĂRȚILE PĂPĂDIEI SUNT UTILE SĂNĂTĂȚII 

Păpădia, această umilă buruiană împodobită cu flori aurii este o adevărată sursă de vindecare din natură.

Toate componentele ei pot fi utilizate în scop medicinal.

Florile, tijele și frunzele sunt comestibile și le putem folosi la salate.

Rădăcina se dezgroapă toamna și se usucă. Se folosește la ceaiuri și tincturi.

Tulpinile de păpădie conțin lactoni sesqueterpeni, compuși cu efecte antihiperglicemiante, hipolipidemiante antiinflamatoare și antimicrobiene.

Acidul cafeic, acidul clorogenic dau tulpinilor proprietăți imunostimulatoare și antioxidante, după cum notează oamenii de știință.

Acțiunea antioxidantă puternică este conferită și de flavonoidele prezente în tulpinile și frunzele păpădiei.

Acidul cicoric este cel mai abundent compus fenolic regăsit în tupini, frunze și rădăcinile plantei.

VINDECĂ BOLILE EPOCII MODERNE

Păpădia este folosită din vechime ca leac tămăduitor pentru ficat și bilă.

Puțini știu că această buruiană poate preveni sau chiar ameliora bolile epocii moderne.

Cel mai elocvent exemplu în acest sens sunt afecțiunile metabolice.

Mai exact, este vorba despre obezitate, diabet, hiperlipidemie, hiperglicemie, ficat gras.

Tulpinile proaspete constituie un adevărat medicament contra acestor tulburări.

PĂPĂDIA REGLEAZĂ METABOLISMUL

Ea reglează procesele metabolice. Compușii săi măresc secreția de insulină.

Contribuie la normalizarea metabolismului grăsimilor și carbohidraților.

De aceea dă efect bune în hiperglicemie, obezitate, colesterol crescut și afecțiuni tiroidiene.

Tijele proaspete de păpădie pot fi un remediu excelent pentru persoanele supraponderale sau diabetici.

CUM SE FACE CURA CU TULPINI DE PĂPĂDIE

Pentru reglarea metabolismului și ameliorarea acestor afecțiuni, trebuie să consumați 6 tulpini proaspete de păpădie pe zi.

Acestea trebuie culese atunci când planta este înflorită, indiferent de anotimp.

Păpădia înflorește primăvara și toamna.

Tulpinile se taie cu tot cu flori. Se spală și abia apoi se rupe partea florală.

Astfel veți păstra mai bine substanțele active.

Cura cu tulpini de papadie

Cura cu tulpini de papadie

Tijele sunt fragede și ușor de consumat. Se mestecă încet, după care se înghit.

Nu aruncați florile. Acestea pot fi folosite la salate sau ceaiuri. Le puteți utiliza și ca decor pentru diverse antreuri sau torturi.

Citește și – Cura cu păpădie pentru obezitate, tulburări metabolice și colesterol crescut

ÎN CE AFECȚIUNI AJUTĂ CURA CU TULPINI DE PĂPĂDIE

Păpădia poate repara problemele de sănătate pricinuite de o alimentație greșită, bogată în grăsimi și substanțe toxice.

La fel ca cicoarea, păpădia conține inulină. Aceasta este un tip de fibră care absoarbe toxinele și substanțele dăunătoare din corp și favorizează eliminarea lor.

De aceea aceste două plante sunt recomandate pentru detoxifierea organismului. Ele ajută mai cu seamă la purificarea sângelui.

Stimulează funcția ficatului și a bilei. Îmbunătățește sănătatea intestinelor. Înlătură stările de indigestie.

Curăță stomacul și organismul încărcat de toxine, otrăvuri sau antibiotice.

Ajută pielea dacă cineva se confruntă cu mâncărimi, erupții sau eczeme.

Consumul de păpădie mai are un beneficiu: ajută la îmbunătățirea imunității. Mai exact, mărește procentul de celule albe de sânge (leucocite).

Este recomandată în următoarele afecțiuni:

balonare

colită

constipație

gastrită

inflamația pancreasului

hepatite

pietre la bilă

hemoroizi

artrite, reumatism

tulburări metabolice

sânge îngroșat

boli coronariene

colesterol crescut

Citește și – Siropul de aur care ține bolile departe

Surse articol:

1. Priroda leci sve, De ce ar trebui să mănânci 6 tulpini de păpădie pe zi: https://www.youtube.com/watch?v=lgWs01aMIcA&ab_channel=Prirodalecisve
2. Wirngo FE, Lambert MN, Jeppesen PB. The Physiological Effects of Dandelion (Taraxacum Officinale) in Type 2 Diabetes. Rev Diabet Stud. 2016;13(2-3):113-131. doi:10.1900/RDS.2016.13.113: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5553762/
3. Maria Treben, Păpădia, Sănătate din farmacia Domnului, Editura Hunga Libri, Miercurea-Ciuc, 2007, pp. 39-40
4. Choi UK, Lee OH, Yim JH, et al. Hypolipidemic and antioxidant effects of dandelion (Taraxacum officinale) root and leaf on cholesterol-fed rabbits. Int J Mol Sci. 2010;11(1):67-78. Published 2010 Jan 6. doi:10.3390/ijms11010067: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2820990/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.