Dulceață de păpădie fără zahăr – cea mai rapidă și sănătoasă rețetă

Sunt multe rețete de dulceață de păpădie sau sirop de păpădie în tradiția noastră. Probabil pe unele le-ați testați deja.

Dacă vreți ceva mai natural, mai simplu și mai rapid, vă recomandăm să încercați și varianta de mai jos.

Miere de papadie fara zahar - cea mai rapida si sanatoasa reteta

Imagine sugestiva: Miere de papadie fara zahar – cea mai rapida si sanatoasa reteta: Stockking

Această dulceață de păpădie este diferită de versiunea tradițională, care se face de regulă cu zahăr.

Autorul ne propune o versiune mai bună din punct de vedere nutrițional, deoarece nu are zahăr rafinat. Dulceața acestui preparat este 100% naturală, pentru că provine din fructe.

Dulceața de păpădie făcută după această rețetă este cremoasă, aromată și sănătoasă.

Dulceață de păpădie fără zahăr – rețetă

Ingrediente

  • 20 de flori de păpădie deschise
  • 360 ml de apă
  • 10 curmale moi
  • 1 linguriță de suc de lămâie

Mod de preparare

Recoltați 10 flori de păpădie deschise, după ce s-a ridicat roua de pe ele. Alegeți un loc curat, ferit de traficul mașinilor, oamenilor sau animalelor.

Spălați-le bine și lăsați-le să stea câteva minute pe masă. În acest fel vor ieși toate insectele care ar putea fi prezente în ele.

Stoarceți bine florile. Apucați fiecare floare cu trei degete și smulgeți petalele. Doar pe acestea le veți folosi la rețetă.

Puneți-le într-o crăticioară. Adăugați apa și fierbeți amestecul timp de 5 minute. Lăsați ceaiul de păpădie să se răcorească, apoi turnați-l în blender.

Mixați câteva secunde, până când petalele se macină complet. Trebuie să obțineți un suc galben fin, fără bucăți de plantă.

Adăugați sucul de lămâie și curmalele. Mixați din nou, până rezultă o compoziție omogenă, cremoasă.

Dacă pasta este prea moale, mai puteți adăuga 1-2 curmale. Depinde de cât de mari și cărnoase sunt acestea.

Pentru această rețetă vă recomandăm să folosiți curmale soft (moi) de la Lidl, marca Alesto.

Sugestii de servire

Dulceața de păpădie se transferă într-un borcan de sticlă și se păstrează la frigider.

Arată ca o cremă. Este excelentă pentru tartine. O puteți unge pe pâine, sau o puteți folosi ca un gem/dulceață pentru clătite etc.

O altă idee este să o utilizați pe post de îndulcitor în fursecuri sau alte deserturi de casă, în loc de zahăr.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare cu păpădie:

• Cum să faci jeleu din flori de păpădie – delicios ca mierea!
Sirop de păpădie (miere de păpădie) – după reţeta Mariei Treben
Sorbet din flori de păpădie – rețetă de primăvară
Nectar de păpădie cu efecte curățitoare și tonice asupra organismului

Sursă articol: Epic Mint Leaves, Sugar-free honey – vegan recipes: https://www.youtube.com/watch?v=_edKefCJodU&ab_channel=EpicMintLeaves

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.