Sirop de PĂPĂDIE (miere de păpădie) – reţeta Mariei Treben

Păpădia (Taraxacum officinalis) este una din plantele des folosite de biologa Maria Treben în experimentele sale, în special pentru bolile de ficat, rinichi, inimă şi piele. Ingredientele active cu efecte depurative ale păpădiei sunt principiile amare, complexul de vitamine B, sterolii, flavonoidele, potasiul, zincul şi multe alte minerale.

sirop de papadie miere de papadie

Sirop de Păpădie

Când treci pe lângă un mănunchi de flori galbene din grădina ta, nu te grăbi să le respingi ca pe o buruiană incomodă. Păpădia este un tonic de primăvară unic, o plantă bună la toate. Întreaga plantă este comestibilă. Se culeg în special frunzele tinere, înainte de înflorire. Rădăcina de păpădie se poate usca și măcina pentru a o folosi la ceai sau cafea. Pentru a te bucura de proprietăţile sale deosebite, poţi face sirop de păpădie.

Indicaţii terapeutice

Siropul de păpădie, sau mierea de păpădie sunt medicamente preparate în casă, utile pentru afecţiunile hepatice sau biliare, dureri reumatice, artrită şi multe altele.

Maria Treben recomanda siropul de păpădie ca remediu naturist pentru curăţarea sângelui, ficatului şi rinichilor. Păpădia are efecte purificatoare la nivelul întregului corp, reuşind să detoxifice şi să regleze nivelul hormonal. Siropul de păpădie vindecă de asemenea şi acneea.

• Conţine vitamina A – păpădia luptă împotriva cancerului bucal şi pulmonar
• Bogată in vitamina B – 0are ajută la ameliorarea stresului și promovează un sistem imunitar sănătos.
• Conţine fibre – care scade colesterolul şi combat diabetul
• Conţine potasiu, magneziu, precum și calciu – cu rol în scăderea tensiunii arteriale şi menţinerea unei inimii sănătoase
• Are foarte puţine calorii, dar necesită un efort de digerare mai mare. Acest lucru induce senzaţia de saţietate şi potoleşte foamea, fiind benefică în curele de slăbire
• Este un stimulent natural pentru curăţarea rinichilor, vezicii biliare şi a ficatului de toxine
• Are proprietăţi anti-bacteriene care scapă corpul de bacterii nocive
• Are efecte anti-hiperglicemiante, care ajute la întărirea inimii şi a vaselor de sânge

Sirop de Păpădie – rețetă

kIngrediente:

• 4 mâini pline de flori de păpădie
• 1 litru de apă rece
• 1 kg zahăr nerafinat
• o jumătate de lămâie felii

Preparare sirop de păpădie:

– Se pun păpădiile în apa rece pe foc şi se dă în câteva clocote
– Se ia vasul de pe foc şi se lasă la macerat peste noapte
– Dimineaţa, se trece preparatul printr-o sită şi se storc bine florile
– Sucul astfel obţinut se amestecă cu zahărul şi lămâia
– Se pune într-o oală la foc mic, pentru a lăsa vitaminele să-şi păstreze calităţile
– Siropul va scădea fără să clocotească
– Se pune apoi la răcit şi se verifică de consitenţă
– Dacă nu e gata, se mai pune o dată pe foc, şi iarăşi la răcit
– Siropul de păpădie nu trebuie să fie prea gros pentru că se poate zaharisi, dar nici prea subţiere, pentru că poate fermenta, ci vâscos, bun de uns pe pâine
– După ce s-a răcit, se toarnă într-un borcan curat şi se păstrează la frigider

Mod de folosire

Gustul petalelor de păpădie din acest sirop este delicat, floral și răcoritor, cu o uşoară aromă de citrice, datorită lămâiei. De fapt, siropul autentic de păpădie nu poate fi uşor deosebit de mierea de albine. Siropul de păpădie poate fi folosit la foarte multe preparate, ca îndulcit, dar şi ca leac vindecător: creme pentru prăjituri de casă, îngheţată cu sirop de păpădie, clătite cu petale şi sirop de păpădie. Copii îl adoră.

Siropul de păpădie este foarte bine tolerat de cei care nu pot tolera aciditatea mierii naturale.

Cautari:
    cum se face siropul be patlagina | jamila cuisin sirop de brad | sirop de galbenele |

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. Buna as vrea sa atiu daca nu am papadii proaspete(le-am lasat la uscat 2zile,) mai pot face aceaasta miere ?

  2. buna as vrea sa stiu daca se gaseste in farmaciile naturiste ?

  3. Foarte bun si sanatos. La noi in pensiune se bea de cativa ani buni acest preparat natural.

  4. Este super bun am facut si eu si sunt tare încantata nu mai dau atatia bani pe miere care nu esti sigur cat zahar are în ea. nimic nu mai e sanatos ci totul comercial

Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.