Păpădia reglează glandele, îmbunătățește metabolismul carbohidraților și reduce absorbția grăsimii

Păpădia este una din plantele incluse în ceaiurile și tincturile care ajută digestia, ficatul și bila, metabolismul și procesele de detoxifiere.

Diabeticii și cei care au probleme cu greutatea corporală pot găsi un aliat în această „buruiană” invazivă.

Papadia regleaza glandele, imbunatateste metabolismul carbohidratilor

Papadia regleaza glandele, imbunatateste metabolismul carbohidratilor

Dacă ați ratat sezonul păpădiei și nu ați făcut o cură cu părțile aeriene ale acestei plante, nu este totul pierdut. Păpădia poate fi consumată și în restul anului, sub formă de tinctură.

Păpădia reglează glandele

Păpădia este un excelent stimulent digestiv, intestinal, hepatic și biliar. Are efecte diuretice și depurative, antidiabetice și anti-obezitate.

Cercetătorul Eugen Giurgiu remarcă în cărțile sale acțiunea ei tonică și reglatoare asupra glandelor.

Autorul spune că păpădia ajută la normalizarea glandelor endocrine. De aceea o recomandă celor care vor să slăbească.

Cum ajută păpădia la slăbit

Este o plantă utilă în regimul celor supraponderali sau cu dereglări metabolice. Farmaciștii Dumitru Răducanu și Ștefan Mocanu o recomandă tuturor celor care au un dezechilibru glandular sau o greutate corporală excesivă.

Păpădia combate îngrășarea și ameliorează diabetul. Scade colesterolul și atenuează asimilarea zahărului.

Ajută la slăbit prin mai multe mijloace:

  • îmbunătățește digestia
  • înlătură constipația
  • curăță corpul de toxine
  • reglează glandele
  • reglează zahărul din sânge
  • reduce retenția de apă în corp

Potrivit studiilor pe animale, păpădia îmbunătățește metabolismul carbohidraților. Altfel spus, carbohidrații sunt utilizați ca energie și mai puțin depozitați în corp sub formă de grăsime.

Păpdia contribuie la pierderea în greutate și prin faptul că ajută ficatul. Planta reduce excesul de grăsime stocat în ficat și protejează împotriva leziunilor hepatice.

Este o plantă foarte bună pentru purificarea sângelui și combaterea oboselii. Are proprietăți antiinflamatoare și anticancerigene. Obezitatea și diabetul sunt boli care au la bază o inflamație sistemică.

Rădăcina are proprietăți nutritive și detoxifiante. Ajută ficatul să elimine deșeurile din corp. Florile sunt antioxidante și imunostimulatoare.

Frunzele și tulpinile tinere au beneficii în diabet, datorită efectului hipoglicemiant.

Cum se folosește păpădia 

Biologul Eugen Giurgiu recomandă păpădia în curele de slăbire fie în stare proaspătă, fie uscată. Frunzele fragede se consumă sub formă de salată pe durata sezonului.

Cum se face tinctura de rădăcini de păpădie

Din rădăcini se poate prepara o tinctură care va fi disponibilă pe tot parcursul anului. Aceasta se poate recolta începând cu luna iulie și până toamna târziu. Trebuie dezgropată din pământ cu cazmaua.

Rețeta autorului presupune macerarea a 50 g de rădăcini mărunțite într-un borcan cu alcool de 70 de grade. Conținutul trebuie agitat de 2 ori pe zi. După 2 săptămâni, tinctura se strecoară și se păstrează în sticle închise la culoare.

Cum se administrează păpădia în curele de slăbire

Se iau câte 15-20 de picături, de 2-3 ori pe zi. cura cu tinctură de păpădie poate fi ținută chiar și pe perioade lungi de timp, fără să provoace efecte secundare.

Tinctura de păpădie se găsește gata făcută la magazinele naturiste.

Articole similare

Vă recomand și alte articole utile despre păpădie:

Păpădia – un maestru în detoxifierea ficatului
Păpădia – un tonic hepatic excelent, care te ajută să digeri mai bine grăsimile
Păpădia, un leac străvechi pentru slăbit, curățarea corpului de toxine, boli de ficat și de bilă
Cum să transformi păpădia în preparate medicinale (ceai, salată, sirop, tinctură)

Surse articol:

1. Dumitru Răducanu, Ștefan Mocanu, Păpădia, Plantele Medicinale, Tezaur Natural în Terapeutică, Editura Militară, București, 1986, p. 124
2. Eugen Giurgiu, Păpădia, Cele mai Folosite 17 Plante Pentru Vindecare, Editura Meteor Press, 2019, pp. 122-133
3. Life Botanics, The 10 Benefits of Dandelion: https://lifebotanics.com.au/blogs/life-botanics/the-10-health-benefits-of-dandelion
4. Ecosh, Dandelion – 18 Health benefits backed by science: https://ecosh.com/dandelion-18-health-benefits-backed-by-science/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]