Tuse uscată – leacuri de la cititori

Tusea poate avea multe cauze. Dacă nu cedează la tratamentele obișnuite, poate fi altceva decât un simptom al unei afecțiuni respiratorii.

Tusea uscată, care persistă după încheierea unui episod de răceală sau gripă, la fel și tusea care nu este însoțită de alte simptome de răceală poate fi cauzată de alte probleme.

Tuse uscata - leacuri de la cititori

Tuse uscata – leacuri de la cititori: Story set

Tusea uscată – cauze posibile

Unii încep să tușească atunci când inhalează un aer foarte uscat sau cald.

Tusea seacă cronică poate fi provocată de fumul de țigară, praf, alergeni, secreții postnazale sau astm.

Sunt și boli pulmonare cronice în care apare o tuse seacă, sâcâietoare.

O cauză mai puțin luată în considerare este refluxul de acid. Tusea uscată este însoțită în acest caz de alte simptome, precum arsuri stomacale, arsură în gât sau salivație excesivă.

Unele medicamente pentru inimă sau tensiunea arterială au ca efect secundar tusea seacă.

Leacuri de la cititori pentru tusea uscată

Citește și – Ceai pentru tuse uscată, iritații și dureri în gât – rețeta bunicii

În continuare vă prezentăm câteva leacuri de la cititori pentru tuse uscată, testate și confirmate.

Dacă tusea nu se ameliorează cu nici un fel de tratament și durează mai mult de 2 săptămâni, mergeți la medic.

„Eu tușesc de mai bine de patru ani. Am făcut toate investigațiile posibile și totul este normal și totuși tușesc. Am încercat toată mediația și toate leacurile, dar… nimic. Ultima încerca, acum am luat timp de o săptămână două picături de tea tree (ulei de arbore de ceai) cu o linguriță de miere. Nu mai tușesc sec și elimin multă mizerie și tușesc mai rar” – Gabriela Danielenco.

„Încercați acest remediu și sper să funcționeze: un gălbenuș de ou cu o linguriță de miere organică, frecat bine și adăugat lapte. Încălzit puțin și băut cu înghițituri mici înainte de culcare, seara. Doamne ajută!” – Ianos Domnica.

„Ceai de podbal, verificat pe mine, de fiecare dată cu rezolvare rapidă. Găsiți la orice farmacie naturistă. Gustul e acceptabil cu o feliuță de lămâie. Beți des ceaiul călduț” – Mirela Divoiu.

Inhalații cu ceai de cimbru, foarte bun. indiferent de tipul de tuse” – Oltița Jurju.

Ceapă coată cu miere, ceai de foi de dafin” – Lăcrămioara Engsningher.

Ridiche neagră, scobită în mijloc și umplută cu zahăr. Sucul obținut după câteva ore e miraculos pentru tratat tusea!” – Nelly Negreanu.

Mămăligă fierbinte pusă pe piept. Faci un pui de mămăligă, o răstorni pe o cârpă/prosop, o înfășoari și o ții pe piept cât suporți (o mai ridici, o pui iar, până se răcește)” – Flory Toma Sisu.

„O ceapă tăiată felii subțiri cu 4 linguri de zahăr (sau miere) puse într-un borcan cu capac, agitat bine și după circa 10 ore va lăsa un sirop foarte bun. Se poate lua de 3 ori pe zi câte o lingură, două… câteva zile” – Victoria Solca.

„Ceai de podbal. Vă spun din experiență” – Ștefania Minteuan.

Citește și – Ceaiul de semințe de in vindecă garantat tusea seacă

Ceai de scai vânăt de la Plafar. Se bea o cană cu jumătate de oră înainte de masă. După a doua cană deja se simte efectul. Multă sănătate” – Lilica Constantin.

„Baraka pentru adulți (ulei de chimen negru), 3 pastile pe zi, extraordinar de eficient! Recomand în special fumătorilor” – Stanciu Constantin.

„De la Hofigal – Tusimun, o tinctură foarte eficientă. Pentru orice tuse, chiar și cea reziduală” – Anca-Beatrice Ariton.

Foi de varză proaspătă, dată cu făcălețul, pusă pe piept. Să fie călduță” – Rodica Botez.

„Inhalații cu ulei esențial de cimbru”Bocioagă Mirela.

Astha 15 – medicament din 15 plante, verificată eficacitatea” – Nadejda Cojocaru-Savluc.

Citește și – Cum se tratează tusea uscată și tusea productivă – dr. pneumolog Adriana Chiș

Sursă articol: University of Michigan Health, Dry Coughs: https://www.uofmhealth.org/health-library/sig56284

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.