Un leac din bătrâni pentru tusea persistentă

Cu siguranță ai deja în casă ingredientele necesare pentru a prepara acest leac din bătrâni pentru tuse.

Înainte vreme oamenii se tratau de boli cu alimente din gospodăria lor sau cu plante medicinale culese de pe câmp sau din grădină.

Leac din batrani pentru tusea persistenta

Leac din batrani pentru tusea persistenta: Jcomp – www.freepik.com

Ceapa, usturoiul, hreanul, varza, mămăliga și laptele sunt câteva din ingredientele pe care bunicii noștri le foloseau pe timp de iarnă contra afecțiunilor respiratorii.

Multe din leacurile acestea s-au păstrat până azi. Unii dintre noi le întrebuințăm și acum când avem de-a face cu o răceală ușoară.

Medicamentele din farmacii sunt scumpe și nu își fac efectul întotdeauna. În plus, au efecte secundare nedorite.

Leac din bătrâni pentru tuse – rețetă

În rândurile următoare îți prezentăm un remediu natural contra tusei persistente și a altor simptome de răceală și gripă.

Dacă vrei să vezi rezultate, trebuie să îl folosești de la primele semne de boală.

Ingrediente necesare:

  • 200 ml de lapte
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 linguriță de unt
  • ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de miere

Mod de preparare

Puneți laptele la fiert într-un ibric. Într-o cană, puneți gălbenușul crud și frecați-l cu mierea de albine și cu untul, până la omogenizare. Turnați laptele. Incorporați și bicarbonatul de sodiu.

Se poate adăuga și 1 linguriță de rom sau coniac (dacă leacul se folosește de către adulți).

Citește și: Compresa cu muștar ajută la eliminarea mucusului din piept și calmarea tusei persistente

Veți obține o băutură concentrată, care utilă în tuse puternică, răgușeală, faringită, rinofaringită, angină, amigdalită sau răceală în piept.

Mod de administrare

Preparatul obținut se administrează seara, înainte de culcare, cât mai cald posibil. Pentru rezultate bune, procedeul se repetă zilnic, pe o perioadă de 5 zile.

Efectele ar trebui să apară la o zi distanță de la administrare. Cu alte cuvinte, a doua zi ar trebui să vă simțiți deja mai bine, iar tusea să nu mai fie atât de sâcâitoare.

În cazul în care tusea persistă sau simptomele se înrăutățesc, sunați medicul. Poate fi nevoie de un tratament mai puternic.

Acest leac seamănă cu „șodou” – binecunoscutul amestec de lapte fierbinte cu ou crud și miere cu care bunicii și părinții noștri ne tratau în copilărie de durerile în gât și răgușeală.

Combinația dintre lapte, gălbenuș și miere este benefică și pentru întărirea organismului la persoanele anemice, convalescente sau slăbite din cauza unor boli.

Citește și: Plante utile în tusea uscată – subțiază mucusul și favorizează expectorația

Surse articol:

1. Sunt Gospodină, Am scăpat de tuse cu o băutură care era folosită în trecut și de bunicii noștri: https://suntgospodina.net/am-scapat-de-tuse-cu-o-bautura-care-era-folosita-in-trecut-si-de-bunicii-nostri/
2. Sfat Naturist, Șodou – bautura calda din lapte, ou si miere care te insanatoseste: https://sfatnaturist.ro/sodou-bautura-calda-din-lapte-ou-si-miere-care-te-insanatoseste/
3. Iuliana, Șodou – leacul bunicii pentru durerile în gât, Bucate Aromate: https://bucate-aromate.ro/2016/11/sodou-leacul-bunicii-pentru-durerile-in-gat/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.