Compresa cu muștar ajută la eliminarea mucusului din piept și calmarea tusei persistente

Compresa cu muștar este un remediu istoric pentru congestia pectorală, spune autoarea rețetei de mai jos.

Până în secolul al 19-lea a fost utilizat ca tratament de primă linie pentru bronșită, pneumonie și alte afecțiuni pectorale. Acest lucru demonstrează eficiența sa în curățarea tractului respirator și ușurarea respirației.

Compresa cu mustar

Compresa cu mustar: Freepik – www.freepik.com

Muștarul stimulează fluxul sanguin datorită efectelor vasodilatatoare, aducându-l la suprafața pielii în regiunea în care a fost aplicată compresa. Deschide căile bronhice și ajută la expulzarea excesului de mucus blocat în piept și calmarea tusei.

Acționează extrem de rapid.

Nu așteptați să se instaleze boala. Folosiți acest remediu de la primele semne de răceală sau gripă și veți vedea efectele imediat.

Compresa cu muștar poate fi folosit pentru copii, adulți, vârstnici sau alte categorii de persoane, inclusiv pentru femeile gravide.

Remediile ușor accesibile și naturale inspiră întotdeauna mai multă încredere decât medicamentele sintetice. Nu au efecte secundare grave și sunt mult mai ieftine.

Citește și – Cum să faci un plasture din muștar pentru dureri de spate, răceală sau tuse (remediu din vechime)

Compresă cu muștar pentru tuse – rețetă

Ingrediente

  • ¼ cană de pudră de muștar
  • ¼ cană de făină
  • apă fierbinte

Mod de preparare

Dacă nu ați găsi pudră de muștar la magazin, puteți cumpăra boabe sau semințe de muștar și să le măcinați prin râșnița electrică de cafea, până se fac pulbere.

Amestecați pudra de muștar cu făina într-un bol. Făina are rolul de a menține umiditatea comprese (muștarul are tendința de a se usca repede).

Pudra de muștar și făina trebuie folosite în cantități egale.

Adăugați suficientă apă cât să obțineți o compoziție grosuță, ca o smântână.

Există și alte variante de preparare a pastei de muștar, în care se folosește 1 lingură de pulbere de semințe de muștar, 4 linguri de făină și puțină apă.

Mod de aplicare

Luați un prosop subțire de bumbac, sau o pânză curată. Evitați materiale precum nailon și poliester.

Dimensiunea trebuie să fie aleasă în funcție de vârsta pacientului. Dacă este vorba despre un copil, puteți opta pentru un prosop mai mic.

Întindeți prosopul pe masă. Turnați compoziția de muștar și făină și nivelați cu dosul lingurii, dând pastei o formă pătrată. Forma trebuie să aibă dimensiunea pieptului.

Împăturiți apoi prosopul, astfel încât să nu curgă.

Pentru a evita arderea sau iritarea pielii, este bine să ungeți pieptul cu un strat de ulei, loțiune sau cu o cremă de gălbenele.

Aplicați compresa pe piept, apoi acoperiți-o cu un prosop curat și uscat. La final, puneți deasupra o sursă de căldură (o pernă cu orez etc.).

Cât timp se ține compresa?

Dacă folosiți acest remediu la copii, trebuie să verificați pielea din 2 în 2 minute, pentru a vedea dacă nu apar bășici.

Dacă pielea se înroșește foarte tare sau apar arsură, disconfort și durere, îndepărtați compresa, sau mutați-o.

După ce ați ținut-o pe piept, o puteți muta pe spate. Va îmbunătăți notabil respirația.

În orice caz, nu lăsați compresa cu muștar mai mult de 20 de minute.

A doua zi veți începe să expectorați flegma blocată în piept.

Evitați să aplicați compresa cu muștar pe răni deschise sau alte incizii nevindecate.

Compresa cu muștar poate fi aplicată de 3 ori pe zi.

Citește și – Compresa cu ghimbir pentru tuse și congestie pectorală

Surse articol:

1. Homesteading Family, How to make a homemade mustard plaster: https://www.youtube.com/watch?v=KYnFgMEb8kE
2. Alan Bradford, Using A Mustard Plaster For A Cough Or Cold, Heilen Natural Medicine: https://heilennaturalmedicine.com/blog/2016/3/9/mustard-plaster-for-cough-and-cold
3. Marissa Castello, Ease Chest Congestion Naturally with a Mustard Pack: https://www.doctormarissa.com/blog-naturoapthic-functional-wellness/2019/1/11/ease-chest-congestion-naturally-with-a-mustard-pack

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]