Cum să faci un plasture din MUŞTAR pentru dureri de spate, răceală sau tuse (remediu din vechime)

Acum câteva secole, compresele cu muştar erau folosite ca un remediu foarte puternic pentru gripă şi răceală, tuse, bronşită, pneumonie, infecţia pieptului sau plămânilor, sau pentru dureri de spate. Se credea că fierbinţeala muştarul poate scoate tot “răul” din corp. Însă odată cu dezvoltarea medicinei moderne, utilizarea plasturilor cu muştar au scăzut în popularitate.

Boabe de Muştar

Boabe de Muştar

Deşi este un leac “inconfortabil”, din cauza căldurii excesive pe care o generează, plasturele cu muştar este foarte eficient în eliminarea congestiei provocate de gripă sau răceală, şi în calmarea durerilor.

Plasturii cu muştar funcţionează prin faptul că stimulează circulaţia sângelui şi creează căldură, eliminând astfel toxinele din corp. În plus, sunt o sursă bogată de substanţe nutritive uşor absorbite prin piele.

Plasture din muştar – reţetă

Vă prezentăm o reţetă veche de plasturi din muştar, care se poate prepara foarte uşor acasă, din 3 ingrediente.

Ingrediente

• ¼ cană de făină de muştar (obţinută prin măcinarea boabelor de muştar prin râşniţa de cafea)
• 1 cană de făină albă
• apă caldă

Utilizare

Amestecaţi făina de muştar cu făina albă. Adăugaţi suficientă apă caldă cât să obţineţi o pastă groasă. Pentru a preveni arsura, băşicarea sau iritarea pielii, ungeţi zona afectată (pieptul, spatele, ceafa, locul dureros) cu puţin ulei de măsline, ulei de gălbenele, unguent de gălbenele, vaselină sau untură, apoi aplicaţi pasta. Acoperiţi cu un prosop umezit în apă caldă peste pastă, apoi un prosop uscat pe deasupra.

Compresa poate fi lăsată toată ziua sau peste noapte, atâta timp cât nu apar iritaţii ale pielii. Persoanele cu pielea sensibilă pot lăsa această compresă 10-20 de minute.

Atenţionări

Este normal ca pielea să devină roz sau roşie atunci când aplicăm un plasture puternic din muştar, însă nu trebuie să prezinte forme de iritare sau arsură. Verificaţi pielea din când în când (mai ales dacă utilizaţi acest remediu pentru copii). Dacă apar băşici de piele, usturimi sau arsură, îndepărtaţi compresa. Nu lăsaţi plasturele mai mult de 30 de minute odată.

Scoateţi compresa şi ştergeţi pielea cu o cârpă caldă. Este bine ca persoana respectivă să rămână în pat, şi să doarmă câteva ore. Aplicarea unei noi comprese cu muştar se poate face la 2 ore, de 3 ori pe zi cel mult.

Nu folosiţi plasturii din muştar la copiii sub 6-7 ani fără supravegherea unui medic.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.