Compresa cu ghimbir pentru tuse și congestie pectorală

Articol documentat

Compresa cu ghimbir pentru tuse a devenit un remediu căutat și la noi. În medicina noastră tradițională cel mai popular leac pentru tuse și congestie pectorală este cataplasma cu muștar.

Însă ghimbirul poate înlocui cu succes muștarul. Unii sunt că funcționează chiar mai bine.

Compresa cu ghimbir pentru tuse piept

Compresa cu ghimbir pentru tuse piept: Vectorpocket – www.freepik.com

Ce beneficii are ghimbirul

Cei mai mulți dintre noi știm despre rădăcina de ghimbir că are proprietăți antiinflamatoare puternice. Ajută totodată la calmarea diferitelor tipuri de dureri (articulare, reumatice, musculare, menstruale).

Are de asemenea efecte antivirale și imunostimulatoare. Cercetătorii au descoperit în rădăcina ghimbirul o serie de compuși cu proprietăți anticancerigene: gingeroli, shogaol și paradoli, compuși cu proprietăți anticancerigene. Aceștia induc apoptoza, previn metastazele și inhibă progresia ciclului celulelor canceroase.

Un alt avantaj al consumului de ghimbir este îmbunătățirea funcției sistemului cardiovascular. Este util în diabet și tulburările gastrointestinale.

Compresa cu ghimbir pentru tuse

Dincolo de toate utilizările sale interne, ghimbirul poate acționa și la nivel extern.

Compresele cu ghimbir sunt ca niște plasturi care ajută la menținerea unei substanțe pe piele mai mult timp. Compușii din plantă penetrează porii și pătrund în corp, acționând local, pe zona unde este amplasată compresa.

De regulă, compresele se aplică pe piept în cazul tusei și a afecțiunior respiratorii.

Compresa cu ghimbir mărește fluxul sanguin și încălzește corpul. Penetrează rapid pielea. Ajută la desfundarea pieptului și eliminarea excesului de mucus care a produs congestia.

Grație acestui remediu, durata și severitatea simptomelor se vor scurta considerabil.

Citește și: Cataplasma cu muștar – un leac băbesc neprețuit pentru răceli, junghiuri, dureri

Cum se face/aplică compresa cu ghimbir

Luați o rădăcină de ghimbir și dați-o pe răzătoare. Aveți nevoie de circa jumătate de cană de ghimbir ras. Sau, mai bine, tăiați rădăcina mărunt și mixați-o în blender pentru a obține o pastă zemoasă.

Întindeți pasta pe un prosop pătrat de circa 20-30 de cm. (pe care nu îl folosiți). Aplicați-l pe piept în timp ce stați întins în pat. Sau puteți folosi o bucată de pânză.

Peste compresa cu ghimbir, puneți un prosop înmuiat în apă fierbinte, ca să mențină căldura. Lăsați să acționeze 15-20 de minute.

Îndepărtați apoi compresa și clătiți pielea cu apă, sau faceți duș. Dacă este nevoie, aplicați o altă compresă după câteva ore.

Citește și: Cataplasma cu ceapă pentru tuse – cel mai bun leac băbesc

În cazul în care apar iritații, usturimi puternice, mâncărimi sau fierbințeala este de nesuportat, îndepărtați compresa. Sau mai așezați un prosop între piele și pasta de ghimbir.

Pentru a preveni iritarea pielii după o compresă cu ghimbir, puteți aplica o pastă subțire din făină de ovăz (fulgi de ovăz măcinați). Ovăzul este foarte calmant și poate atenua disconfortul.

Comprese cu ghimbir pe tălpi

Dacă aveți pielea sensibilă, care se înroșește sau se irită ușor, este mult mai indicat să aplicați compresa cu ghimbir pe tălpi. Spălați-vă pe picioare cu apă caldă, uscați-le bine și aplicați pasta pe o bucată mai mică de pânză. Înfășurați tălpile și lăsați-o să acționeze 20 de minute.

Substanțele active din ghimbir vor fi absorbite prin piele și vor ajunge în corp.

Compres ghimbir tuse

Compresa ghimbir tuse: Racool studio – www.freepik.com

Cataplasma cu muștar pentru tuse

Dacă nu aveți ghimbir în casă dar vreți să încercați acest remediu, puteți folosi boabe de muștar. Acestea se macină prin râșnița electrică de cafea. Făina obținută se amestecă apoi cu apă, suficientă cât să rezulte o pastă groasă.

Pasta obținută se întinde pe o bucată de pânză și se aplică pe zona pectorală.

Compresele cu mentă sau eucalipt (ceai sau frunzele) de sunt de asemenea eficiente în congestia pectorală și febră.

Citește și: Compresele, băile și frecțiile cu oțet – leacuri pentru numeroase afecțiuni

Congestia pectorală ușoară poate fi remediată la domiciliu, prin astfel de leacuri naturale. Însă dacă simptomele sunt severe, cu febră mare și dificultăți respiratorii, sunați la medic.

 

 

Sursă: Debra Maslowski, Ease Chest Congestion & Cough With Ginger Wraps, DIY Natural: https://www.diynatural.com/ginger-wrap-for-cough/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.

Pasionată de nutriție, medicină naturală, alimentație și rețete sănătoase. Îmi place să mă documentez în aceste domenii și prin sfaturile pe care le ofer, să ajut oamenii să se vindece de boli, să preia controlul asupra sănătății lor și să ducă un stil de viață cât mai frumos și echilibrat.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.