Ceai de Echinaceea – Planta Imunităţii: 7 Beneficii Miraculoase

Echinacea a fost descoperită pentru prima dată în secolul al 17-lea de câteva triburi, ca o plantă vindecătoare de boli multiple şi infecţii – boli venerice, infecţii ale ochilor, răceli, tuse, dureri în gât şi de dinţi, muşcaturi de şarpe, rabie și sepsis. Astăzi, studiile arată că Echinaceea este planta care previne orice fel de boală.

echinaceea purpurea

Echinaceea – proprietăţi şi efecte

În Europa, Echinacea a devenit populară abia în anul 1832, când a au fost studiate mai îndeaproape efectele benefice al uleiurilor volatile conţinute pentru diferite afecţiuni inflamatorii ale pielii, vindecarea ranilor, febră tifoidă și febra puerperală, boli canceroase şi infectii ale gâtului. Echinaceea s-a dovedit în timp a fi un medicament util şi pentru tuberculoză, mastită cronică, sifilis, difterie sau tifos.

Frunzele, florile şi rădăcinile de Echinaceea se pot consuma în stare proaspătă, se poate utilizata la ceai, sau se poate administra sub formă de capsule sau o tablete. Unguentele, cremele, spray-urile, tincturile şi extracte lichide de Echinacea pot fi aplicate cu succes pe piele, planta având proprietăți antibacteriene.

 1. Combate infecţiile şi inflamaţiile

În prezent, botaniştii moderni continuă să valorifice proprietăţile Echinaceei şi să o promoveze ca tratament naturist puternic pentru numeroase boli și infecții: otită medie, infecţii ale căilor respiratorii, infecții cutanate, candide vaginale sau infecţii ale tractului urinar. Deoarece are proprietati anti-inflamatorii, Echinacea este de asemenea foarte mult recomandată în tratarea artritei acute şi a durerilor musculare, și este adesea combinată cu alte plante, cum este berberina sau genţiana. Ceaiul de Echinaceea tratează infecţii ale tractului urinar, herpesul și Candida.

2. Ceaiul de Echinaceea întăreşte imunitatea şi reduce durata bolilor

Utilizarea ei principală este însă consolidarea sistemului imunitar, prevenirea şi tratarea răcelilor şi infecţiilor virale, recuperarea după boală sau creşterea rezistenţei organismului la gripă, afecţiuni respiratorii, glande mărite sau umflate. Ingredientele secrete din spatele acestor efecte puternice sunt anumite polizaharide, derivați de acid cafeic, acid cichoric, flavonoide și uleiuri esențiale.

Ceaiul de echinaceea stimulează funcțiile sistemului imunitar prin creşterea producției de celule albe din sânge. Aceste celule noi produse atacă viruşii și bacteriile care intra în organism, şi previn bolile. Mai mult decât atât, cercetătorii au remarcat că Echinaceea are capacitatea de a reduce durata şi intensitatea unei boli dacă este combinată cu alte plante, cum ar fi vitamina C sau usturoiul.

Persoanele cu un sistem imunitar slab ar putea fi alergici la această plantă. De aceea, se vor lua măsuri suplimentare înainte de a utiliza Echinacea pentru prima dată.

3. Echinaceea are proprietăţi antitumorale

În unele părți ale Europei, Echinaceea este injectată intravenos la pacienţii care suferă de diferite tipuri de cancer sau infecții urinare, ca un tratament suplimentar. Ceaiul de Echinaceea este ideal pentru persoanele cu sistemul sistem imunitar slab, în special persoanele care suferă de cancer sau SIDA. Datorită proprietăţilor salee imuno-consolidare, Echinacea ajută la relaxarea durerilor și a suferințelor pacienților afectați.

4. Ameliorează hemoroizii

Problemele digestive, sedentarismul și sarcina sunt cele mai frecvente motive pentru apariţia hemoroizilor. Extractul de echinaceea este cel mai eficient mod de a calma hemoroizi, dar pliculețele de ceai pot face la fel de mult bine.

Ceaiul de Echinaceea se foloseşte călduţ, nu fierbinte. Se stoarce excesul de apă din pliculeţul folosit la ceai și se așează cu grijă pe țesutul inflamat. Se lasă să pătrundă în piele 10-15 minute, apoi se îndepărtază ușor. Ceaiul de Echinaceea aplicat extern reduce mâncărimea şi inflamaţiile cauzate de hemoroizii externi.

Ceai_de_echinaceea5. Vindecă rănile, eczemele şi psoriazisul

Folosit extern, ceaiul de Echinacea poate trata leziunile superficiale ale pielii şi poate grăbi procesul de vindecare. Pentru tăieturi minore și zgârieturi, spălați bine cu apă și săpun locul afectat, şi aplicaţi un pliculeţ de ceai. De asemenea, se poate rupe plicul pentru a pune planta direct direct pe tăietură.

Durerea și jena provocate de eczeme sau psoriazis pot fi ameliorate cu ceaiul Echinacea. Se adaugă câteva pliculeţe de ceai în cada de apă fierinte şi se fac băi de câteva minute pentru calmarea naturală a iritaţiilor şi a pielii dureroase. Echinacea combate de asemenea distrugerea colagenului şi formarea ridurilor.

6. Combate Candida cronică

Infecţiile cronice cu Candidă pot fi greu de învins. Ceaiul de echinacea conţine antioxidanţi care întăresc sistemul imunitar şi reduc frecvența infecţiilor vaginale. Echinacea are de asemenea proprietăţi hormono-reglatoare.

7. Uşurează infecţiile tractului urinar

O ceașcă de ceai de Echinaceea poate linişti durerea cauzată de infecţiile urinare. Proprietăţile sale puternice antivirale ucide bacteriile care cauzează infecţia, stimulează sistemul imunitar, reduce durerea şi usurează inflamaţia.

Ceai de Echinaceea – Contraindicaţii şi precauţii

Persoanele cu boli ale sistemului imunitar, cum ar fi HIV sau SIDA, tuberculoză sau scleroză multiplă, nu ar trebui să ia echinacea sub nici o formă, înainte de a consulta un medic. Unele cercetări au arătat că echinacea poate irita aceste tipuri de boli. Studiile britanicilor spun de asemenea că Echinaceea poate provoca alergii la copiii sub 12 ani, de aceea nu se recomandă pentru această vârste.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. doresc sa cumpar seminte de echinaceea, de unde le iau?Este o planta minune, am puso pe mama pe picioare.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.