Echinacea – Cel Mai Puternic Stimulator al Imunităţii

Florile sunt atingerea vie a frumuseţii şi a sănătăţii, în egală măsură. Echinacea este una din cele mai delicate flori, înzestrate cu o putere impresionantă de vindecare a bolilor. Este considerată un maestru al purificării sângelui.

Echinacea

Echinacea

Echinacea – Indicații terapeutice

Echinaceea face parte din familia margaretelor şi este renumită pentru calităţile de plantă ornamentală şi medicinală. Provine din America de Nord, unde a fost folosită pentru prima dată de triburile de băştinaşi, ca leac împotriva guturaiului şi a muşcăturilor de şarpe.

Extractul de echinaceea este bogat în fier, calciu, magneziu, seleniu, zinc şi fosfor. Factorul miraculos al acestei flori este capacitatea de a proteja organismul de infecţii bacteriologice. Medicii naturişti spun că echinaceea este cel mai forte imunostimulator pentru cei slăbiţi sau afectaţi de depresie.

  • Încetineşte dezvoltarea tumorilor
  • Distruge viruşii gripali şi herpetici
  • Stimulează producţia de interferon şi limfocite
  • Stopează creşterea tumorilor
  • Stimulează ficatul şi îl ajută să detoxifice organismul
  • Tratează infecţiile reno-urinare
  • Întăreşte sistemul imunitar al bolnavilor de cancer
  • Reduce efectele secundare ale chimioterapiei
  • Grăbeşte vindecarea convalescenţilor
  • Vindecă boli dermatologice

Echinaceea – Uz intern

Echinacea – Cel Mai Puternic Stimulator al Imunităţii

Echinacea

Viroza gripală, infecţii bacteriene – se iau câte 4-6 capsule de echinaceea de 350 mg pe zi, până la vindecarea completă; sau se ia câte o linguriţă de suc de echinacea, de 3 ori pe zi, timp de 3 zile, urmate de 3 zile pauză şi tot aşa; cura durează 30 de zile.

Bronşită cronică – se iau câte 4 capsule de echinaceea de 350 mg pe zi, pe stomacul gol, timp de 2 săptămâni; copiii între 1 şi 3 ani vor lua un sfert din această doză, iar cei între 3 şi 10 ani vor lua jumătate din doză.

Alergii respiratorii – se ia câte o capsulă pe zi, timp de 2 săptămâni, apoi se iau câte 2 capsule următoarele 2 săptămâni şi tot aşa.

Sinuzita – se iau câte 4 capsule de echinaceea în cure de 14 zile, urmate de 14 zile pauză; se pot bea şi câte 2 căni de infuzie combinată de plantă cu 2 picături de ulei de cimbru şi busuioc.

Otita – se iau câte 4-6 capsule de echinacea pe zi, timp de 10 zile.

Herpes genital si bucal – se iau 4-6 capsule de echinaceea pe zi, până la vindecare; se poate aplica local şi tinctura de echinaceea sau unguent.

Candidoza – se iau câte 4 capsule de echinaceea, timp de 4 săptămâni; se recomandă şi spălăturile vaginale cu infuzie din echinacea şi coada-şoricelului, în părţi egale.

Tumori maligne – se iau câte 4-6 capsule pe zi, timp de 2 săptămâni, urmate de 2 săptămâni pauză; se fac 6 cure pe an.

Artrita – se iau câte 3-4 capsule pe zi, timp de 4 săptămâni.

Echinaceea – Uz extern

Boli de piele – se aplică gelul sau crema de echinaceea pentru: acnee, herpes şi eczeme, psoriazis, furunculoză şi  ulceraţii; durerile reumatice se vindecă prin masarea zonei afectate cu unguent de echinaceea.

Arsuri de gradul 1 sau 2 – se aplică doar pe rana închisă (nu deschisă) unguent de echinacea, de 2-3 ori pe zi.

Contraindicaţii

Persoanele alergice şi copiii sub 2 ani nu trebuie să ia echinaceea, pentru că poate provoca prurit la ochi şi în gât. Echinacea nu este recomandată în cazul bolilor autoimune sau la leucemie.

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.