Articole despre 'socata'

SOCATA – licoarea care vindecă diverse boli prin acțiunea sa DETOXIFIANTĂ, ANTIBACTERIANĂ și ANTIINFLAMATOARE

// Adaugă comentariu

Socul utilizat în scop medicinal încă din vechime, îndeosebi pentru afecțiunile respiratorii și cele ale pielii. Medicii antichității, precum Hippocrate, Dioscorides și Pliniu cel Bătrân, cunoșteau prea bine calitățile terapeutice ale acestei plante: diuretice, diaforetice, antiinflamatoare, antibacteriene. Studiile științifice moderne […]

SOCATĂ cu MIERE, după rețeta doctorului Doru Laza

// 1

Vă prezentăm rețeta de socată de casă cu miere concepută de doctorul Doru Laza. Socul se recoltează în perioada înfloririi sale, începând cu luna mai și până în iunie. Inflorescențele se taie cu un cuțit și apoi se lasă la […]

Socată FĂRĂ zahăr (rețetă)

// 11

Probabil că mulți dintre voi căutați o rețetă de socată fără zahăr, care să nu dăuneze sănătății, nici siluetei. O variantă ar fi să folosiți miere sau un alt îndulcitor natural, precum stevia, green sugar sau sucanat. La rețeta pe […]

SOCATĂ de casă cu drojdie – rețetă

// Adaugă comentariu

Socata este o băutură fermentată aromată și răcoritoare din flori de soc, foarte populară la noi în țară. Se prepară vara, și se servește rece. Procesul de fermentare transformă această băutură tradițională într-un adevărat elixir. Socata este un tonic extraordinar […]

Sirop de Soc şi Dulceaţă de Soc – Rețete

// 3

Socul a devenit un ingredient foarte popular pentru noi românii. De la soc se pot folosi florile, dar şi fructele. Siropul de soc e o băutură minunată pe care o poţi prepara vara când socul e în floare, şi pe […]

Socata de Casă cu Miere şi Lămâie: 4 Reţete Tradiţionale Diferite

// 7

Socata este o băutură 100% românească, al cărei parfum s-a răspândit din generaţie în generaţie, fără să fie surclasată de altă licoare. Despre proprietăţile terapeutice ale florilor de soc se pot scrie cărţi întregi de medicină. Florile de soc preparate […]

Soc - proprietati

Florile de Soc în Fitoterapie

// Adaugă comentariu

Cu toţii abia aşteptăm venirea primăverii, anotimpul care aduce multe fructe şi plante proaspete care pot fi folosite cu succes atât din punct de vedere medical, cât şi culinar. Socul (Sambucus Nigra) se mai numeşte şi coramnic, soace sau holer. […]