SOCATĂ cu MIERE, după rețeta doctorului Doru Laza

Vă prezentăm rețeta de socată de casă cu miere concepută de doctorul Doru Laza.

Socul se recoltează în perioada înfloririi sale, începând cu luna mai și până în iunie. Inflorescențele se taie cu un cuțit și apoi se lasă la uscat într-un loc bine aerisit. Se scutură apoi florile și se trec printr-o sită. Se păstrează în pungi de hârtie.

Socată cu Miere - Rețeta Doctorului Doru Laza

Socată cu Miere – Rețeta Doctorului Doru Laza

Socată cu miere – rețetă

Ingrediente

• 15 umbrele de soc
• 500 g de miere
• 1 lămâie
• 5 litri de apă

Preparare

Spălați florile de soc în apă rece și lăsați-le la scurs într-o strecurătoare mare. Socata iese mult mai aromată dacă se folosește și coaja. Dacă însă nu sunteți siguri de proveniența lămâii, decojiți-o, sau spălați-o cu oțet (alb) și puțin bicarbonat de sodiu, pentru a îndepărta pesticidele..

Tăiați lămâia felii și puneți-o într-un borcan de sticlă mare. Adăugați florile de soc și turnați peste ele apa rece. Pentru ca socata să fie cu adevărat sănătoasă, este foarte important să folosiți o apă de calitate (de izvor sau filtrată).

Legați borcanul la gură cu tifon și lăsați socul la macerat circa 2-3 zile, apoi strecurați sucul într-un alt borcan curat. Adăugați mierea de albine și amestecați până când aceasta se topește complet. Dacă doriți să fie mai dulce, mai puteți adăuga miere. Transferați socata în sticle de sticle închise bine, și păstrați-le la frigider.

Dacă doriți să faceți o cură cu socată pentru întărirea sănătății, curățarea organismului de toxine și remedierea unor probleme, beți câte 2-3 căni de socată în fiecare zi.

Un sfat foarte importat este să evitați pe cât posibil băuturile reci. Deci, nici socata să nu o beți niciodată rece. Turnați-vă o cană și lăsați-o să stea pe masa din bucătărie circa 30 de minute, sau până atinge temperatura camerei.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Merge si cu zahar. Tot bine face organismului.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.