SOCATA are efecte remarcabile asupra persoanelor cu surmenaj NERVOS și blocaje PSIHICE

Preparatele pe bază de soc sunt remedii tradiționale demonstrate științific. Studiile au arătat că siropul de soc sau socata sunt mai mult decât simple băuturi răcoritoare și aromate, pe care le consumăm în timpul verii pentru a scăpa de zăpușeala de afară.

Cercetătorii din Slovenia au analizat conținutul nutrițional al unor extracte de soc diferite (pe bază de alcool sau apă), și au descoperit că acestea conțin foarte mulți antioxidanți. Din acest motiv, ei consideră că băuturile din soc ar trebui recomandate ca o sursă bună de fenoli în dietă.

Socată

Socată

Florile de soc sunt bogate în bioflavonoide (în special flavoni și flavonoli), care au proprietăți antiinflamatoare, anticancerigene și antibacteriene. Conțin cantități mari de quercetină, isoquercetină și antocianini și acizi clorogenici, cu proprietăți antivirale și antialergice.

„O băutură ideală de la tinerețe până la bătrânețe”

Domnul profesor universitar doctor Constantin Milică spune că socul este un tonic general extraordinar, și îl recomandă tuturor acelora care resimt efectele negative ale stresului și ale oboselii pe fond nervos.

În acest scop, socata se bea în cantități mari, câte 1 litru pe zi. Acest suc natural poate înlocui apa de băut. Doctorul Milică spune că această licoare are efecte foarte bune la persoanele cu:

– surmenaj de origine nervoasă
– astenie
– depresie psihică cauzată de stres
– blocaje psihice

Pe durata curei cu socată trebuie adoptată o dietă fără carne, în care sunt permise produsele de origine vegetală și produsele lactate. Plimbările în natură și mișcarea fizică pot ajuta de asemenea la detensionarea organismului.

Pentru a beneficia de efectele depurative, diuretice și antitoxice ale socului, se pot consuma câte 2-3 pahare de socată pe zi, înainte de mesele principale.

Vedeți rețeta de socată mănăstirească, care are un aspect și un gust asemănător șampaniei.

Surse articol:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25646848
2. http://www.herbwisdom.com/herb-elderflower.html
3. http://www.farmacia-verde.ro/2013/10/21/socata-un-remediu-excelent-pentru-cei-care-sufera-de-surmenaj-nervos/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.