Compresa cu cartof este un leac tradițional pentru piele și afecțiunile externe. Are proprietăți antiinflamatoare, antiseptice și cicatrizante. Cartoful poate fi folosit pentru coșuri, acnee, arsuri, piele aspră, cearcăne, pete pe piele. Însă este mai mult decât un agent cosmetic. […]
Articole despre 'cartofi'
Cremă de față din lapte și cartof pentru riduri și pete
Crema de față din lapte și cartof este o loțiune naturală pentru înfrumusețarea tenului. Autoarea rețetei o recomandă celor care se confruntă cu linii de expresie, riduri, piele lăsată, cearcăne, pete pe piele, acnee, circatrici sau coșuri. Se prepară foarte […]
Cartofii au proprietăți terapeutice nebănuite!
Toată lumea vorbește despre beneficiile roșiilor, ardeilor, vinetelor și altor legume de sezon. Cartofii au o valoare nutrițională și terapeutică la fel de mare. Aceste legume banale, ieftine și prezente în magazine pe tot parcursul anului pot îmbunătăți sănătatea generală […]
Împachetările cu cartofi – leac pentru dureri de sciatică, reumatism, lumbago
Cartoful este deseori regăsit în cărțile de fitoterapie sau remedii naturiste. În scop terapeutic se folosește crud sau fiert. Formele cele mai dese de utilizare sunt sucul proaspăt, decoctul (fiertura), cataplasmele, terciul, cojile sau făina de cartof. Cartoful – aliment-medicament […]
Cartofi înăbușiți ca în Muntele Athos – simplitatea care cucerește
Genialitatea se află de multe ori în lucrurile simple. Alimentația viețuitorilor din mănăstiri este bazată tocmai pe simplitate și pe naturalețe. Hrana are menirea de a întări organismul și a-l ajuta să se mențină activ. De aceea trebuie să primeze […]
Cojile de cartofi – o sursă valoroasă de nutrienți pe care nu trebuie să o arunci
√ Bazat pe studii științifice Cojile de cartofi au compuși cu beneficii pentru sănătatea umană. Conțin circa 40-50% fibre, motiv pentru care au fost propuse ca o sursă nouă de fibre în producția de pâine. În cojile de cartof se […]
Cojile de cartofi fierți ajută la închiderea rănilor
Cartofii sunt mult mai sănătoși atunci când îi fierbem în coajă. Știați că și cojile de la cartofii fierți pot fi benefici sănătății? Acestea sunt întrebuințate din vechime ca pansament pentru răni. Cojile de cartofi – pansament natural pentru răni […]
Nu aruncați cojile de cartofi – au beneficii nebănuite!
Știați că și cojile de cartofi au beneficii pentru organism? Cei mai mulți dintre noi le aruncăm, neștiind că le putem valorifica în favoarea sănătății noastre. În cojile cartofului se află compuși cu proprietăți nutriționale și tehnologice. Ccompoziția cojilor de […]
Cum să faci cartofi pai fără nici un pic de fără ulei
Cui nu-i plac cartofii prăjiți? Trebuie să recunoaștem că toți suntem atrași de gustul lor. Însă pentru că sunt prăjiți în ulei, nu ne putem permite să îi consumăm des. Vestea bună este că nici nu trebuie să îi prăjim. […]
Cremă de față din cartof și orez pentru îndepărtarea petelor de pe ten
Această cremă din cartof și orez pentru îndepărtarea petelor de pe față este o rețetă thailandeză. Foarte ieftină, ușor de făcut în casă și de mare succes. Spre deosebire de cremele cosmetice din comerț, aceasta conține ingrediente banale, dar cu […]
Budincă de cartofi la cuptor cu verdețuri
Budinca de cartofi la cuptor cu verdețuri este o mâncare rapidă, practică și economică. Se prepară foarte ușor, din ingrediente pe care mulți dintre noi le avem în mod obișnuit în casă. Este vorba despre cartofi, lactate și verdețuri. Budinca […]
Cataplasma cu cartofi – infecții, puroi, abcese, umflături, răni
√ Articol documentat Cataplasma cu cartofi este unul din cele mai vechi leacuri folosite de bunicii și străbunicii noștri pentru vindecarea trupului. Alimentele erau cândva medicamentele strămoșilor noștri, căci ei nu aveau altceva la îndemână pentru a se trata. Le […]
Cartofi Dulci cu Sirop de Arțar – O Rețetă Anti-Cancer, Anti-Diabet și Anti-Bacteriană
Cartofii dulci stropiți cu puțin sirop de arțar reprezintă o masă deopotrivă delicioasă și sănătoasă. Aceste două ingrediente, intens studiate de cercetătorii, au calități nutritive și curative surprinzătoare. Siropul de arțar – O bogăție de antioxidanți și minerale Potrivit unor […]
Cartofii Copţi în Coajă – 8 Beneficii de Sănătate Surprinzătoare
Cartoful este unul din primele legume cultivate pe terra, dar şi unul cu cea mai controversată istorie. Deşi iniţial a fost considerat principalul declanşator al epidemiilor de ciumă, cartoful a fost alimentul care a izbăvit mulţime de oameni de foame […]
Cartofii mov – proprietăți și beneficii
Există peste 60 de soiuri de cartofi în lume, despre care nu ştim mare lucru. Pe lângă cartoful alb şi cel roz care se cultivă la noi, în Marea Britanie s-a descoperit un sortiment de culoare mov sau violet. Și […]