Cartoful – secretul unui ten tânăr, fără pete și riduri

Cartoful este unul din cele mai ieftine ingrediente pe care le pot folosi femeile pentru înfrumusețarea tenului. Secretul lui constă în cantitatea mare de amidon pe care o conține, dar și a unor vitamine și antioxidanți.

Cartoful are mai multe beneficii pentru piele, și este folosit în special pentru pielea feței.

Cartoful - secretul unui ten tanar, fara pete si riduri

Cartoful – secretul unui ten tanar, fara pete si riduri: Racool-studio / Mrsiraphol

Cartoful – secretul unui ten tânăr și luminos

Pulpa de cartofi are proprietăți antiinflamatoare. Conține anumite enzime care calmează pielea iritată și diminuează roșeața. Este util în caz de arsuri solare.

Cartoful face pielea mai albă nu doar datorită amidonului, ci și conținutului de vitamina C. Reduce punctele negre și hiperpigmentarea.

Măștile sau cremele cu cartof contribuie la reducerea coșurilor. Ajută la strângerea pielii și netezirea ridurilor.

Cartofii au un conținut ridicat de apă, ceea ce aduce un plus binevenit de hidratare pielii.

Cum să folosești cartoful pentru ten

Cartoful poate fi utilizat în scop cosmetic în diverse moduri. De exemplu, îl puteți da prin răzătoare și aplica direct pe față, masând ușor pielea.

Sau puteți colecta doar amidonul care rezultă în urma stoarceți cartofilor rași. Acest amidon se amestecă ulterior cu puțin suc de cartofi. Se lasă să fiarbă pentru a căpăta o consistență groasă.

În pasta rezultată se adaugă puțin ulei și eventual puțin gel de aloe vera, dacă aveți. Se amestecă bine și se păstrează într-un borcănel, în frigider.

Se aplică pe față ca orice cremă, pe fața curată și uscată. Se lasă să acționeze peste noapte, iar a doua zi se spală bine fața cu apă curată.

Acest tratament simplu poate da rezultate impresionante în doar câteva săptămâni.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Cartoful ras – leac băbesc pentru orice tip de inflamație a țesuturilor (ochi umflați sau iritați, unghii încarnate, entorse, luxații, infecții)
Amestecă suc de cartof cu iaurt – cel mai ieftin truc pentru un ten curat, alb, tânăr, fără coșuri
Cremă de față din morcov și cartof – pentru petele solare, acnee, puncte negre, riduri
Pete maronii pe față? Îndepărtează-le cu cartof crud

Surse articol:

1. Explorări și învățături, Cremă naturală întineritoare cu cartofi: https://explorarisiinvataturi.ro/crema-naturala-intineritoare-cu-cartofi-netezeste-ridurile-hraneste-sterge-petele-de-pe-fata/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR16JkMdOFbq-zZZpqGL1e0BRUr0IrS_2QrYMwy2tmKD3kZNyJS6URp1uuc_aem_AaMAxMWLzP_6oCLy3y4JEqJlKN3PJ8EaEVVsao-rG2s5ctf0VC4lw2s5RpzBeq8dx-DvTjOS6U1zQxXSmQ26hyc-
2. Taryn Brooke, Why dermatologists say potatoes might just be the secret to brighter skin, Well & Good: https://www.wellandgood.com/benefits-of-potato-for-skin/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.