√ Articol bazat pe studii științifice Un studiu apărut în „Nutrition Journal” în anul 2010 a dezvăluit care este cea mai sănătoasă băutură din lume. Criteriul de departajare a fost cel al conținutului de antioxidanți. Cu cât mai mare este […]
Articole despre 'antioxidanti'
Porumbele – adevărate bombe de antioxidanți (utilizări terapeutice)
√ Articol bazat pe studii științifice Porumbarul (Prunus spinosa) este un arbust spontan mai puțin popular decât mărul sau măceșul, cu care este înrudit. Roadele sale nu sunt însă cu nimic mai prejos din punct de vedere al principiilor active […]
Cuișoarele cuceresc vârful alimentelor bogate în antioxidanți
Nu fructele de pădure, nici cacaua sau ceaiul verde sunt cele mai bune surse de antioxidanți. Acestea se află, desigur, pe pozițiile fruntașe. Însă alimentul care cucerește vârful listei este de fapt un condiment. Este vorba despre cuișoare. Cuișoarele – […]
Bombă de antioxidanți naturali – protejează împotriva bolilor care scurtează viața
Antioxidanții sunt compuși cu un rol crucial în apărarea celulară și prevenirea bolilor. Îi găsim în alimentele de origine vegetală, precum fructe, legume, verdețuri și plante. Efectul lor protector va fi mai puternic dacă asociem mai multe surse de antioxidanți […]
Coenzima Q10 – antioxidantul care întinerește vasele de sânge cu 20 de ani
√ Articol bazat pe studii științifice Coenzima Q10 ar putea fi un supliment benefic pentru tine dacă ai probleme cu tensiunea arterială sau cu vasele sangvine. Un studiu recent a arătat că această moleculă încetinește îmbătrânirea vaselor de sânge. CE […]
Un secret important când tăiați și consumați avocado – dr. Michael Greger
√ Bazat pe studii științifice Nu este suficient să mâncăm alimentele hrănitoare. Este extrem de important să știm cum putem optimiza absorbția nutrienților din ele. Cu toții ne grăbim să scoatem repede miezul fructelor și să aruncăm coaja. Știința a […]
Cacaua ne face fericiți și tineri – Anca Alungulesei
Ciocolata este dulcele preferat în vreme de stres, tristețe, surmenaj sau lipsă de concentrare. Studiile au demonstrat că antioxidanții din cacao afectează direct creierul și starea de spirit. Cacaua – aurul brun Aztecii considerau cacaua o băutură divină. O numeau […]
Nu este un bob mai bogat în antioxidanți decât cel de cacao și cafea – dr. Bilic
√ Bazat pe studii științifice Nu avem nici un motiv să ne simțim vinovați că mâncăm ciocolată și bem cafea, spune dr. Mihaela Bilic. Ba dimpotrivă! Aceste două produse sunt alimente funcționale, deosebit de bogate în antioxidanți. „Nu există un […]
Astaxantina din păstrăv și somon – regina antioxidanților
√ Articol documentat Astaxantina este considerată regina antioxidanților deoarece are o structură moleculară unică, comparativ cu alți antioxidanți înrudiți. Studiile au arătat că acest compus poate avea beneficii la nivelul inimii, creierului, vederii și pielii. Ce este astanxantina? Astaxantina este […]
ANTIOXIDANȚII naturali din ALIMENTE – ce sunt și cum ne apără de cancer, îmbătrânire prematură și boli cronice
Antioxidanții sunt un grup de compuși care au puterea de a combate daunele radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt produși secundari rezultați în urma producției de energie, care afectează structurile celulare, cauzând îmbătrânire prematură și boli cronice. Un bun exemplu în […]
Alimentația în CATARACTĂ – alimente bogate în ANTIOXIDANȚI care protejează cristalinul și retina
Potrivit domnului profesor doctor universitar Constantin Milică, pentru protejarea cristalinului și retinei trebuie să mâncăm alimente bogate în antioxidanți. Ne putem orienta astfel după culoarea alimentelor. ♣ Legume și fructe portocalii, galbene și roșii Fructele și legumele proaspete conțin multe […]
Strugurii albi – 10 beneficii delicioase
Strugurii albi pot trata şi combate constipaţia, indigestia, tulburările renale, degenerescenţa maculară, cataracta şi oboseala. Strugurii albi sunt bobiţe delicioase şi surse bogate de vitaminele A, C, B6 şi acid folic, plus minerale esenţiale precum potasiul, calciul, fierul, fosforul, magneziul […]
Fasole Verde Păstăi – 8 Beneficii Surprinzătoare
Fasolea verde (Phaseolus vulgaris L.) oferă sistemului imunitar un impuls puternic, prin eliminarea radicalilor liberi şi combaterea bolilor de inimă, afecţiunilor digestive, diabetului sau cancerului de colon. Fasolea verde – Proprietăţi Aceste boabe ambalate cu nutrienţi esenţiali aduc beneficii ochilor […]
Antioxidanţi naturali puternici – top 10 surse alimentare
Procesul de oxidare este unul natural, care se petrece în toate celulele în natură. Inclusiv în corpul urman. Atunci când tai o felie de măr şi o laşi câteva minute, vezi că se face maro. Peştele se râncezeşte, iar simplele […]
Suc de coacăze negre – un cocktail întăritor, bogat în antioxidanţi
Bogate în fitonutrienţi şi antioxidanti, coacăzele negre sunt recomandări excelente pentru sezonul de vară. Detoxifică organele, stimulează metabolismul, cresc imunitatea şi purifică sângele. Coacăzul negru (Ribes nigrum) este un arbust mic, care aparţine familiei de Grossulariaceae şi este nativ […]