Strugurii albi – 10 beneficii delicioase

Strugurii albi pot trata şi combate constipaţia, indigestia, tulburările renale, degenerescenţa maculară, cataracta şi oboseala. Strugurii albi sunt bobiţe delicioase şi surse bogate de vitaminele A, C, B6 şi acid folic, plus minerale esenţiale precum potasiul, calciul, fierul, fosforul, magneziul sau seleniul.

Struguri Albi de Masă

Struguri Albi de Masă

Strugurii albi: proprietăţi

Exploratorii spanioli sunt cei care au introdus strugurii în America acum câteva sute de ani. Strugurii sunt consideraţi de mulţi nutriţionişti fructe de pădure. Boabele lor au un înveliş rezisten, şi un interior cărnos, similar cu afinele. Există mai mult de 8.000 de soiuri de struguri, care provin de la aproximativ 60 de specii.

O cană de struguri are aproximativ 100 de calorii, şi oferă mai mult de un sfert din valorile zilnice recomandate de vitaminele C şi K. Iar seminţele de struguri, care sunt comestibile, sunt pline de antioxidanţi.

Strugurii conţin flavonoide – antioxidanţi puternici care pot reduce daunele cauzate de radicalii liberi şi încetini procesul natural de îmbătrânire. Datorită conţinutului lor ridicat de nutrienţi, joacă un rol important în asigurarea unie vieţi active şi sănătoase pe toate planurile.

Indicații terapeutice

Astm

Strugurii sunt deseori recomandaţi ca un remediu natural pentru astm. Puterea de hidratare a strugurilor este foarte mare, fapt care creşte umiditatea prezentă în plămâni şi reduce episoadele astmatice.

Migrene

Sucul de struguri este un important remediu naturist pentru migrene. Sucul se bea dimineaţa devereme, fără apă. În mod ironic, consumul de vin rosu este adesea considerat o cauza a migrenelor, dar sucul de struguri şi extractul din seminţe de struguri este o soluţie pentru această problemă. Alcoolul în general provoacă dureri de cap, însă strugurii au atât de mulţi antioxidanţi încât pot provoca şi vindeca aceeaşi boală!

Oboseală

Strugurii albi, prin conţinutul ridicat de fier pot preveni oboseala. Anemia este o problemă gravă pentru mulţi oameni, iar consumul de struguri poate ajuta la echilibrarea nivelurilor optime de fier din organism. Lipsa de fier poate face ca mintea să funcţioneze lent. Sucul de struguri oferă de asemenea, un impuls de energie aproape instantaneu organismului.

Constipaţie

Strugurii sunt clasificaţi ca un aliment laxativ, fiind extrem de eficienţi în combaterea constipaţiei. Conţin acid organic, zahăr şi celuloză. Aceste substanţe reduc constipaţia cronică prin tonifierea muşchilor intestinali şi stomacul. Strugurii sunt bogaţi în fibre insolubile, lucru care ajută la formarea şi excreția de scaune sănătoase. Strugurii nu sunt recomandaţi în caz de diaree.

Tulburări renale

Strugurii pot reduce în mod substanţial aciditatea acidului uric, şi pot ajuta la eliminarea acidului din sistem, reducând astfel presiunea asupra rinichilor. Deoarece strugurii conţin multă apă, apare nevoia de urinare frecventă, care ajută la eliminarea acidului uric încă prezent în organism după ce aciditatea acestuia a fost redusă. Strugurii au un efect purificator pentru corpul nostru, aducând astfel beneficii tuturor sistemelor organismului.

Colesterol mare

Există în strugurii albi un compus care are capacitatea de a reduce nivelul de colesterol. Acesra esre strâns legat de resveratrol şi are calităţi anti-cancer. Mai mult, acest compus are capacitatea de prevenire a declinul cognitiv. În plus, saponinele prezente în pieliţa strugurilor pot împiedica de asemenea absorbţia de colesterol în sânge.

Boli de inimă

Strugurii cresc nivelul de oxid nitric din sânge, lucru care împiedică formarea cheagurilor de sânge. De aceea aceste fructe dulci reprezintă o modalitate eficientă de a reduce riscul de atac de cord. În plus, prezenţa antioxidanţilor din struguri poate preveni oxidarea colesterolului, fapt care blochează vasele de sânge şi contribuie la apariţia diferitelor boli coronariene.

Ambele tipuri de struguri – albi şi negri conţin resveratrol şi quercetin, doi compuşi antioxidanţi care pot anula efectele radicalilor liberi care amenință sănătatea organismulu şi care duc la depunerea colesterolului LDL pe artere. De asemenea, aceste două flavonoide antioxidante acţionează ca un echipaj de curăţare a corpului, prin filtrarea toxinele din sânge.

satrugir albi beneficii de sanatate

Struguri Albi

Sănătatea oaselor

Strugurii sunt o sursă minunata de micro-nutrienţi – cupru, fier şi mangan, care au un rol important în formarea şi menţinerea oaselor puternice şi rezistente. Consumul de struguri regulat poate preveni apariţia unor boli legate de vârstă, cum este osteoporoza. Manganul este un element extrem de important pentru organism, care ajută la orice, de la metabolismul proteinelor şi formarea de colagen, până la funcţionarea sistemului nervos.

Sistemul imunitar

Strugurii nu sunt ambalaţi numai cu flavonoide şi minerale, ci şi cu multe vitamine benefice. Strugurii prezintă niveluri ridicate de vitamina A, C şi K, şi acestea oferă un impuls sănătos multor sistemele din organismul nostru, dar mai ales sistemului imunitar. Acest lucru înseamnă mai puţine şanse de a contacta răceli şi alte boli frecvente.

Prevenirea cancerului

Strugurii s-au dovedit a avea proprietăți anti-cancer puternice datorită efectelor anti-inflamatoare a resveratrolului. Acesta este deosebit de eficient în reducerea riscului de cancer de sân şi colorectal. Antocianinii din struguri inhibă dezvoltarea agenţilor care cauzează cancerul, iar sucul de struguri previne şi suprimă în acelaşi timp dezvoltarea şi propagarea celulelor canceroase.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.