Nu toți suntem medici, nici nu avem pregătire în domeniu. Cu toate acestea, este bine ca toți să știm să acordăm primul ajutor în situații de urgență. O astfel de situație este șocul anafilactic. Cunoscută și sub numele de anafilaxie, […]
Articole despre 'alergii'
COACĂZUL negru – la fel de eficient ca INDOMETACIN în reducerea INFLAMAȚIILOR și ALERGIILOR
Articol scris de Ana-Maria Postolache O recenzie publicată în anul 2012 în jurnalul Food & Function arată beneficiile nenumărate ale coacăzului negru, evidențiate în studiile științifice. Acest arbust este cultivat în întreaga lume în scop alimentar, dar și terapeutic. Atât […]
ALERGIA la CĂPȘUNI – cât de frecventă este, simptome și alte alimente care trebuie evitate
Articol scris de Ana-Maria Postolache Contrar informațiilor apărute pe anumite site-uri, alergia la căpșuni și la tomate este foarte rară. În literatura științifică există doar câteva cazuri de pacienți cu reacții adverse la aceste tipuri de fructe. 90% din total […]
Cele mai eficiente REMEDII împotriva ALERGIILOR – naturale, ieftine, fără efecte secundare
Foarte multe persoane care suferă de alergii sunt nevoite să ia medicamente antihistaminice zilnic pentru a obține o oarecare ușurare a simptomelor. Aceste medicamente nu sunt lipsite însă de efecte secundare, și nu sunt nici foarte accesibile ca preț. Din […]
TREI-FRAȚI-PĂTAȚI, o plantă cu efecte bune în alergia respiratorie, rinosinuzită, tuse, astm și bronșită
Trei-frați-pătați (Viola tricolor) este una din cele mai puternice plante medicinale care cresc în flora spontană din țara noastră. În limbaj popular, se mai numește și panseluța sălbatică. Trei-frați pătați are efecte detoxifiante remarcabile, motiv pentru care tratamentele cu această […]
SUPĂ ANTI-ALERGII – rețeta botanistului James A. Duke
Această minunată supă reunește patru dintre cele mai bune plante și alimente cu efecte antihistaminice puternice: urzică, ceapă, usturoi și ciuboțica-cucului. Supă anti-alergii – rețetă Potrivit doctorului profesor Andrew Weil de la Colegiul de Medicină de la Universitatea din Arizona, Tucson, […]
ALERGII (de orice fel) – tratamente interne şi externe
Aceste remedii din plante pot ajuta la atenuarea reacţiilor alergice cauzate de factori alergizanţi de natură chimică sau fizică, de medicamente administrate în exces sau de unele alimente. INTERN • Usturoi – acest aliment este foarte util în alergii, datorită […]
Dieta pentru persoanele care suferă de ALERGII (alimente bune și rele)
Anumite alimente și băuturi pot înrăutăți simptomele unei alergii, în timp ce altele le pot ameliora. Medicii nutriționiști și fitoterapeuți au câteva recomandări dietetice importante pentru cei afectați de alergii. Dieta pentru persoanele alergice Există foarte multe alimente care deschid […]
Sirop de URZICĂ pentru anemie, oboseală și alergii (rețetă)
Siropul de urzică pentru anemie este o rețetă foarte simplă, de care pot beneficia toți cei care se plâng de oboseală la început de primăvară. Suferinzii de anemie acuză o stare de extenuare și slăbiciune, chiar și în lipsa unui […]
Alergiile – Remedii din Natură
Tot mai multă lume se plânge de simptome inexplicabile, persistente – strănut, rinoree (nas care curge), mâncărimi ale ochilor, nasului sau pielii, toate acestea indicând o alergie. Alergia este o reacție a corpului pe care unele persoane o au la […]
Alergiile – Cum Scăpăm De Ele Prin Mijloace Naturale
Polenul florilor de primăvară, praful verii, frunzele de toamnă, frigul și umezeala iernii. Fiecare schimbare de anotimp aduce cu sine o serie de iritanți și factori declanșatori ai alergiilor. Pentru cei cu astm alergic sau alergii la înțepăturile de albine, […]
Alergii – 4 Remedii Naturiste la Îndemână
Secrețiile nazale frecvente, senzația constantă de strănut și mâncărimile ochilor sunt semne ale alergiilor de sezon de care foarte multă lume suferă astăzi. Există foarte multe metode de ameliorare la domiciliu a simptomelor pe care alergiile sezoniere le produc. 4 […]
Alergiile – Tratamente Naturiste Simple
Alergiile de tot felul pot fi tratate acasă cu foarte multe ingrediente pe care le folosim zi de zi în bucătărie, cum este mierea, ghimbirul, muşeţelul, ceaiul verde, cimbrul, lămâia, oţetul de mere sau menta şi fulgii de ovăz. Alergiile […]