Cele mai eficiente REMEDII împotriva ALERGIILOR – naturale, ieftine, fără efecte secundare

Foarte multe persoane care suferă de alergii sunt nevoite să ia medicamente antihistaminice zilnic pentru a obține o oarecare ușurare a simptomelor. Aceste medicamente nu sunt lipsite însă de efecte secundare, și nu sunt nici foarte accesibile ca preț.

Din fericire, studiile au scos la iveală numeroase produse naturale care au o acțiune antihistaminică asemănătoare acestor medicamente. Nu doar că sunt lipsite de efecte secundare, ci au multe alte beneficii pentru sănătate.

Alimente Anti-Alergice

Alimente Anti-Alergice

Quercetina

Atât studiile realizat în laborator, cât și cele efectuate pe oameni au arătat că acest antioxidant are proprietăți anti-alergice extraordinare. Quercetina este un flavonoid care poate suprima eliberarea de histamine și reduce răspunsul inflamator.

Efectul ei este antihistaminic este atât de puternic, încât poate suprima reacția anafilactică la consumul de arahide, după cum a arătat un studiu pe șoareci alergici la arahide.

Un alt studiu a arătat că quercetina este mai eficientă decât medicamentele antialergice pentru dermatita de contact.

Cele mai bune surse alimentare de quercetină sunt:

merele, ceapa, țelina, spanacul, varza, ardeiul, fructele citrice, fructele de pădure și vinul roșu

Există și suplimente de quercetină în farmacii, care pot ajuta la reducerea simptomelor de alergie la polen, mucegai sau praf.

Studiile de laborator au arătat că acest antioxidant reduce riscul de boli de inimă, melanom, cancer mamar, cancer cervical, cancer pulmonar, cancer de colon și de prostată.

♣ Vitamina C

Studiile au demonstrat că această vitamină, aparent banală, poate ameliora simptomele alergice. Poate fi folosită ca atare, sau în combinație cu quercetină.

Pe lângă faptul că reduce eliberarea de histamine din celulele albe de sânge, vitamina C “curăță” rapid sângele de histamine.

Cercetătorii au observat că nivelurile mari de vitamina C sunt asociate cu niveluri mai mici de histamine în sânge. Nivelurile mari de histamine au fost de asemenea asociate cu un risc mai mare de boli de inimă și rigidizarea arterelor.

Administrarea intravenoasă a unei doze de 7.5 grame de Vitamina C la persoanele cu alergii a redus nivelurile histaminei cu 49%. Folosită ca spray nazal, vitamina C a ameliorat simptomele de nas înfundat și rinoree la 74% din pacienții testați.

Un studiu recent a arătat că bebelușii născuți din femei care au luat cantități mari de vitamina C pe perioada sarcinii au un risc mai mic de boli alergice și respirație șuierătoare.

Conform datelor științifice, administrarea de vitamina C ajută de asemenea la prevenirea diferitelor tipuri de cancer, insuficiență cardiacă, Alzheimer, demență, infecții cronice și fracturi de șold.

Cele mai bune surse alimentare de vitamina C sunt:

• ardeii grași roșii, fructele citrice, măceșele, cătina, kiwi, pătrunjelul, tomatele, coacăzele, căpșunile, caisele.

Pentru combaterea alergiilor poate fi nevoie de doze mai mari de 500 mg – 2.000 mg pe zi.

♣ Antioxidanții din mere

Merele sunt foarte bogate în polifenoli, un tip de antioxidanți care luptă împotriva simptomelor alergice. Două studii clinice diferite realizate de cercetătorii japonezi au demonstrat acest lucru.

50 mg de polifenoli din mere a ameliorat crizele de strănut, iar 200 mg de polifenoli a redus rinoreea, simptome cauzate de alergia la praf.

500 mg de polifenoli naturali a ușurat simptomele de strănut și nas înfundat, cauzate de o alergie la polenul de cedru.

Un măr mare (în special coaja) ne poate oferi circa 86 mg de polifenoli. Astfel, consumul a 1-2 mere pe zi poate fi o metodă simplă de a reduce simptomele cauzate de reacțiile alergice.

Pe lângă efectele lor anti-alergice, merele ajută la reducerea colesterolului și a grăsimii corporale, controlul apetitului și pierderea în greutate, reducerea riscului de diferite tipuri de cancer.

♣ Trei-frați-pătați

Această plantă are efecte rapide împotriva alergiilor. O cură de 10 zile cu tinctură de trei-frați-pătați, câte 2-3 lingurițe pe zi, diluate cu 100 ml de apă, poate reduce până la dispariție simptomele rinitei alergice. Planta poate fi folosită și extern, pentru alergiile pielii. Mai multe detalii în acest articol.

♣ Urzica

Urzica acționează direct împotriva histaminelor și în plus împiedică eliberarea de substanțe pro-inflamatorii care cauzează umflături și iritații. Studiile au arătat că extractul de urzică a fost eficient în reducerea simptomelor, sau la fel de eficient ca medicamentele antialergice. Doza utilizată a fost de 300 mg de extract uscat.

♣ O dietă bogată în fructe și legume

Consumul de fructe și legume poate reduce simptomele unei alergii cu 66%. Mai mult, o dietă bazată pe multe fructe și legume reduce riscul de cancer, Alzheimer, boli cardiovasculare, rinită alergică și astm.

Un studiu realizat pe dieta mediteraneană a arătat că strugurii, consumați zilnic, au redus riscul de astm cu 68% și rinita alergică sezonieră cu 82%.

3 porții de nuci pe zi au redus riscul de astm cu 54%. Kiwi, portocalele, merele și roșiile proaspete au ajutat de asemenea la prevenirea simptomelor alergice.

În schimb, margarina crește de 2 ori riscul de astm și rinită alergică.

Sursă: http://www.edenprescription.com/Allergies_Natural_Remedies.html

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Nu mai e nimic ieftin am ajuns doar să le privim

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.