Sirop de URZICĂ pentru anemie, oboseală și alergii (rețetă)

Siropul de urzică pentru anemie este o rețetă foarte simplă, de care pot beneficia toți cei care se plâng de oboseală la început de primăvară.

Suferinzii de anemie acuză o stare de extenuare și slăbiciune, chiar și în lipsa unui efort fizic semnificativ. Acesta este simptomul cel mai specific al lipsei de fier.

Urzică Pentru Anemie

Sirop de urzică pentru anemie

Urzica este implicată direct în ameliorarea stării de epuizare prin faptul că mărește capacitatea sângelui să absoarbă fier. 

În plus, urzica purifică sângele, și datorită proprietăților antihistaminice, reduce semnificativ simptomele alergiilor. 

Urzica ridică imunitatea și hemoglobina

Conform cercetătorii de la Universitatea Bastyr din Washington, urzica este o plantă foarte nutritivă, bogată în fier, potasiu și siliciu, pro-vitamina A, vitamine din complexul B și vitamina K.

Datorită conținutului de vitaminei C, care ajută la absorbția fierului, urzica este un tonic excelent pentru tratarea anemiei, imunității scăzute și a stărilor de slăbiciune și oboseală, simptome specifice lipsei de fier.

Fierul este cel mai important pentru formarea hemoglobinei, o proteină care transportă oxigenul la fiecare celulă din corp.

Sirop de urzică pentru anemie – rețetă

Aceste ingrediente ajung pentru 3 litri de suc de urzică.

Ingrediente

• 30-40 vârfuri de urzică (sau 150 g de urzică uscată)
• 5-6 lămâi sau portocale
• 3 litri de apă rece
• 1 kg de zahăr brun sau 200 g de miere

Preparare

Culegeți în jur de 30-40 de vârfuri de urzică tânără. Vârfuri înseamnă partea de sus a plantei, cu tot 3-4 frunze de dedesubt. Spălați apoi urzicile și citrice cu oțet de mere, pentru a îndepărta pesticidele.

Tocați plantele și fructele mărunt și puneți-le într-un vas cu apă. Acoperiți cu un capac și lăsați totul la macerat 24 de ore.

În dimineața următoare, amestecați preparatul și strecurați-l. Adăugați zahărul și amestecați din când în când, până când acesta se topește.

Zahărul se topește de regulă în 24 de ore. După acest interval, turnați siropul în sticle curate și păstrați-le la frigider. Dacă folosiți miere, nu mai trebuie să amestecați.

Culegeți urzicile din zone aflate la o distanță cât mai mare de șosele și străzi, unde riscul ca plantele să fie poluate este mult mai mare.

Dacă nu puteți procura urzici proaspete, tinere, folosiți urzică uscată, 150 g, pe care o găsiți la magazinele de tip Plafar.

Mod de administrare

Se diluează 1/2 pahar de sirop (100 ml) cu  1/4 pahar de apă și se obține un suc. Aceasta este cantitatea de sirop care se bea zilnic, până la terminarea preparatului.

Citeşte mai multe despre:

5 comentarii

  1. Tot odată ? Dimineața,pe tot cursul zilei?

  2. Cristea Ana -Maria

    Se fierbe acest sirop?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.