Alergiile – Remedii din Natură

Tot mai multă lume se plânge de simptome inexplicabile, persistente – strănut, rinoree (nas care curge), mâncărimi ale ochilor, nasului sau pielii, toate acestea indicând o alergie.

Alergiile – Remedii din Natură

Alergiile – Remedii din Natură

Alergia este o reacție a corpului pe care unele persoane o au la contactul cu anumite substanțe alergene din aer, alimente sau medicamente (praf, polen, mucegai, pene, aspirină, etc). Alergiile se pot manifesta în moduri diferite: rinită alergică, astm bronșic, urticarie sau eczeme.

Cum știți dacă sunteți o persoană alergică?

Suferiți de alergie dacă răspunsul la următoarele afirmații este pozitiv: aveți persoane alergice în familie, suferiți adesea de răceli persistente, inclusiv primăvara și vara, aveți dificultăți respiratorii, aveți deseori accese de strănut, dacă vă curg ochii, simțiți o senzație de mâncărime după contactul cu pisici sau câini, aveți intoleranță la lapte, citrice, căpșuni sau ciocolată.

Remedii naturiste pentru alergii

Teci de fasole

Se bea fiertură de teci de fasole, câte 1 pahar, de 3-4 ori pe zi. Se pune o mână de teci de fasole la fiert 3-5 minute într-un litru de apă. Cura durează 2-3 zile.

Suc de țelină

Se consumă câte 1-2 lingurițe de suc proaspăt de țelină, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de mese. Cei care nu au aparatura necesară pentru a extrage suc de legume sau verdețuri, pot urma o cură cu ceai de țelină. Se pun 2 lingurițe de rădăcină de țelină rasă la fiert (sau infuzat) 10 minute cu 1 pahar de apă. Se beau câte 2-3 linguri de ceai, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

Ceapă

Se pun la macerat 2 cepe medii tocate mărunt în 500 ml de apă (fiartă și răcită). Se acoperă cu un capac și se lasă peste noapte. Lichidul se bea pe tot parcursul zilei.

Un alt tratament pentru rinita alergică este inhalația cu aburi de ceapă. Se pun 2 linguri de ceapă rasă într-un vas pe bain-marie. Se acoperă vasul cu un cornet din hârtie groasă, cu o deschizătură mică în vârf, prin care se inhalează aburii 10 minute pe fiecare nară. Procedeul se face de 3-4 ori pe zi.

Ceai de sunătoare

Se iau câte 2 linguri de infuzie de sunătoare (lăsată 2 ore la infuzat în termos), de 3 ori pe zi, înainte de mese.

Ceaiuri mixte

– 5 g de rădăcină de păpădie
– 3 g de coada-calului
– 3 g de sunătoare
– 2 g de măceș

Se pun 4 lingurițe de amestec de plante la infuzat într-un pahar cu apă fiartă peste noapte. Dimineața se fierbe și după ce a dat în clocot, se ia de pe foc și se lasă o oră. Ceaiul se bea pe tot parcursul zilei, cu înghițituri rare.

O altă variantă de amestec de plante:

– 3 g de coada-șoricelului
– 3 g de trei-frați-pătați
– 3 g de talpa-gâștei
– 3 g de brusture

Se pun 2 lingurițe de amestec de plante la infuzat cu 1 pahar de apă, timp de 20 de minute. Ceaiul se bea pe tot parcursul zilei, cu înghițituri rare.

Ceai de urzică

Urzica acționează foarte bine împotriva alergenilor. Se beau câte 4 căni de ceai pe zi.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.