SUPĂ ANTI-ALERGII – rețeta botanistului James A. Duke

Această minunată supă reunește patru dintre cele mai bune plante și alimente cu efecte antihistaminice puternice: urzică, ceapă, usturoi și ciuboțica-cucului.

Supă Anti-Alergii

Supă Anti-Alergii

Supă anti-alergii – rețetă

Potrivit doctorului profesor Andrew Weil de la Colegiul de Medicină de la Universitatea din Arizona, Tucson, urzica vie este una din cele mai bune remedii naturale contra alergiilor.

Această rețetă a fost concepută de botanistul american James A. Duke, care a mai identificat în baza lui de date încă două alimente care conțin doze mari de quercetină – un antihistaminic natural, și anume ceapă și ciuboțica cucului. El a realizat un amestec ușor de consumat, pe care l-a numit „AllerGreens” sau „Allerg-Ease”.

Ingrediente

• 1 ceapă cu tot cu coajă
• 1 cățel de usturoi
• 100 g de frunze și rădăcini tocate de ciuboțica cucului
• 200 g de frunze de urzică vie
• 200 g de frunze de țelină cu tot cu frunze

Preparare

Puneți ceapa la fiert cu tot cu coajă, și usturoiul. Adăugați frunzele și rădăcinile de ciuboțica-cucului tocate mărunt. Lăsați să fiarbă circa 3-5 minute, apoi adăugați frunzele de urzică, tulpinile și frunzele de țelină, tocate mărunt. Lăsați plantele să fiarbă încă 3-10 minute.

Înainte de a consuma această supă medicinală, scoateți cojile de ceapă. Mâncați supa caldă, asezonând-o cu oțet alb, piper negru, ceapă crudă tocată mărunt, ardei iute, turmeric, pulbere de curry sau semințe de țelină.

Cum funcționează

Ceaiul de urzică este citat de foarte mulți medici naturiști ca remediu pentru diferite forme de alergii, datorită proprietăților antihistaminice naturale.

Ceapa și usturoiul conțin quercetină, un antihistaminic care acționează la fel ca vitamina C în reducerea inflamației și diminuarea simptomelor de alergie.

Țelina este una din plantele cu cel mai notabil efect benefic asupra simptomelor alergice. Pe aceeași listă se găsesc și morcovii, ghimbirul, menta, pătrunjelul, mușețelul, turmericul și varza. Puteți folosi oricare din aceste legume la supa anti-alergii.

Vezi și supa anti-candidă recomandată de botanistul James A. Duke

Sursa rețetei: “The Green Pharmacy Guide to Healing Foods: Proven Natural Remedies to Treat and Prevent More Than 80 Common Health Concerns”, James A. Duke

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.