Remediu LAXATIV și ANTIOXIDANT din PRUNE (rețetă video)

Iată o metodă simplă de a scăpa de constipație. Fructele zemoase ale verii sunt bogate în apă și abundă în fibre. Prunele în mod special conține numeroase fibre, care fac lucrurile să se “miște” la nivel intestinal.

Smoothie Laxativ din Prune

Smoothie Laxativ din Prune

Smoothie laxativ și antioxidant din prune – rețetă

Vechile zicale referitoare la prune și capacitatea lor de a face eliminarea fără efort sunt 100% adevărate. Aceste fructe sunt renumite pentru capacitatea lor de a stimula mișcările intestinale și de a aduce o ușurare rapidă în cazurile de constipație.

Ingrediente

• 8-10 prune
• 1 piersică
• ½ măr
• ½ pahar de apă

Smoothie Laxativ din Prune

Smoothie Laxativ din Prune

Preparare

Fructele trebuie să fie coapte bine. Spălați-le cu oțet de mere, pentru a îndepărta pesticidele din coajă. Secționați prunele pe jumătate și scoateți sâmburii. Procedați la fel cu piersica. Curățați mărul de coajă și scoateți cotorul și semințele.

Smoothie Laxativ din Prune

Smoothie Laxativ din Prune

Tăiați toate fructele cubulețe și puneți-le în blender. Adăugați și puțină apă, cât să pornească blenderul. Mixați câteva secunde, până când ingredientele s-au zdrobit și s-au transformat într-o masă fină, omogenă.

Smoothie Laxativ din Prune

Smoothie Laxativ din Prune

Dacă vreți ca băutura să fie mai lichidă, și să o serviți cu paiul, mai adăugați puțină apă. Dacă o preferați mai cremoasă, pentru a o consuma ca pe un iaurt, lăsați-o așa.

Smoothie Laxativ din Prune

Smoothie Laxativ din Prune

 Efecte

Pe lângă fibre, prunele conțin sorbitol, un compus cristalin dulce care înmoaie scaunul. Sorbitolul este un stimulant blând al colonului, care accelerează tranzitul intestinal și reduce riscul de constipație. Pe lângă efectul lor laxativ blând, prunele elimină gazele, au un efect curățitor asupra intestinelor, și previn cancerul de colon și hemoroizii. Fibrele ajută de asemenea la scăderea colesterolului.

Prunele proaspete sunt pline de antioxidanți (fenoli și vitamina C), minerale și vitamine.

Merele au de asemenea un conținut bogat de fibre, care exercită același efect de curățare a colonului și prevenire a constipației ca și prunele.

Suculența piersicilor și aroma lor fac acest smoothie și mai gustos și eficient împotriva constipației. Sunt pline de antioxidanți, precum beta-caroten și vitamina C.

Vezi și rețeta video:

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.