Suc de mere și lămâie la blender – curăță corpul de toxine, scade colesterolul, întărește imunitatea

Cine s-ar putea gândi că un suc obținut din ingrediente banale precum mere și lămâi ar putea avea o multitudine de beneficii pentru sănătate?

Din aceste două fructe putem obține un suc cremos, savuros și delicios, pe care îl putem consuma zilnic, sau cu regularitate.

Suc de mere si lamaie la blender – curata corpul de toxine, scade colesterolul, intareste imunitatea

Suc de mere si lamaie la blender: Kamran Aydinov – www.freepik.com

Cu siguranță aveți câteva mere într-un coș de care nu îndrăzniți să vă apropiați.

Nu le lăsați să se strice! Faceți suc din ele. Sucul reprezintă un mijloc mai atractiv de a le consuma.

Zdobite și consumate sub formă de lichid, ele ajung mai repede în fluxul sangvin decât fructele consumate ca atare.

În plus, dacă faceți sucul la blender și nu-l strecurați, beneficiați de toate fibrele valoroase pe care fructele le conțin.

SUC DE MERE ȘI LĂMÂIE LA BLENDER – REȚETĂ 

Ingrediente

  • 2 mere
  • 1 lămâie
  • 300 ml de apă rece
  • miere de albine

Mod de preparare

Curățați lămâia și merele de coajă. Tăiați-le felii sau cuburi. Îndepărați sâmburii.

Cei de lămâie pot fi lăsați, deoarece conțin compuși binefăcători, precum antioxidanți și uleiuri esențiale.

Puneți fructele în vasul blenderului. Adăugați apa și mixați.

În câteva secunde veți obține o compoziție fină, omogenă.

Turnați sucul de măr și lămâie în pahare și savurați-l proaspăt. Dacă vă rămâne, îl puteți păstra într-o sticlă sau într-un borcan, în frigider.

Ingrediente opționale

După gust, se poate adăuga 1 linguriță de miere de albine. Eventual și un praf de scorțișoară sau mentă uscată și mărunțită, pentru aromă.

Un alt ingredient binevenit în această rețetă este rădăcina de ghimbir.

BENEFICIILE SUCULUI DE MĂR ȘI LĂMÂIE

Sucul de măr este mai mult decât o băutură dulce și plăcută la gust.

Are efecte curățitoare semnificative. De aceea există chiar și cure de detoxifiere cu suc de mere. Este folosit de asemenea ca adjuvant în terapiile de eliminare a calculilor.

Citește și – Cum să îți cureți ficatul cu suc de mere (cură de 3 zile)

Sucul de măr descompune toxinele din tractul intestinal.

Stimulează tranzitul și ajută la stimularea digestiei.

Fibrele pe care le conține se leagă de excesul de colesterol din sânge și ajută la eliminarea lui. Reduc oxidarea lipidelor.

Merele nu sunt simple fructe, ci surse bogate de antioxidanți.

Conțin compuși fitochimici – quercetină, catechine, acid clorogenic, floridzină – care ajută la prevenirea bolilor cronice.

Studiile epidemiologice au asociat consumul merelor cu un risc mai mic de cancer, boli cardiovasculare, diabet, astm și Alzheimer.

Testele de laborator au arătat că merele au o puternică activitate antioxidantă. Inhibă înmulțirea celulelor canceroase.

Consumul de mere contribuie de asemenea la:

îmbunătățirea funcțiilor creierului

prevenirea declinului cognitiv

o îmbătrânire normală, sănătoasă

controlul greutății corporale

menținerea sănătății oaselor

protejarea tractului gastrointestinal

susținerea funcției pulmonare

reducerea riscului de cancer pulmonar

prevenirea bolilor coronariene

scăderea în greutate

reducerea nivelului de zahăr din sânge și a riscului de diabet

Citește și – Sucul de mere  îmbunătățește simptomele de anxietate și agitație, și comportamentul persoanelor cu Alzheimer

Lămâia este la rândul ei un super-fruct. Conține compuși cu un imens potențial terapeutic și profilactic.

Are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, anti-ulcer, estrogene, hepatoprotectoare, antihiperglicemiante, antimicrobiene, citotoxice, anticancerigene și antitumorale.

Este inclusă în diverse preparate medicinale tradiționale.

La fel ca mărul, lămâia ajută la eliminarea toxinelor din corp. Are de asemenea efect laxativ, alcalinizant și antibiotic.

Ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi și la bilă. Ameliorează constipația.

Reduce simptomele de artrită reumatoidă și osteoartrită.

Stimulează imunitatea. Stopează diviziunea celulară anormală și previne cancerul.

Crește absorbția fierului, datorită vitaminei C.

Citește și – Două mere pe zi scad colesterolul (studiu)

Surse articol:

1. Cuisine Marocaine, O adevărată bombă naturală care îți curăță corpul de toxine, întărește sistemul imunitar: https://www.youtube.com/watch?v=cjnwimBp8G4&ab_channel=CuisineMarocaine
2. The Blender Girl, Cleansing apple lemon ginger juice: https://www.theblendergirl.com/recipe/cleansing-apple-lemon-ginger-juice/
3. Singh N, Yarla NS, Siddiqi NJ, de Lourdes Pereira M, Sharma B. Features, Pharmacological Chemistry, Molecular Mechanism and Health Benefits of Lemon. Med Chem. 2021;17(3):187-202. doi: 10.2174/1573406416666200909104050. PMID: 32901586: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32901586/
4. Boyer J, Liu RH. Apple phytochemicals and their health benefits. Nutr J. 2004;3:5. Published 2004 May 12. doi:10.1186/1475-2891-3-5: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC442131/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.