Suc de Grepfruit cu Oţet de Mere – Cura de Slăbire Rapidă

Grepfruitul este un fruct ce conține o serie de flavonoide antioxidante, cu putere mare de regenerare. Sucul de grepfruit ne protejează mai ales împotriva cancerului pulmonar şi de colon. În dieta de slăbire, sucul de grepfruit combinat cu oţet face adevărate minuni.

suc de grepfruit si otet de mere pentru slabit

Suc de Grepfruit cu Oţet de Mere – Cura de Slăbire Rapidă

Grepfruitul creste într-un un copac de citrice subtropicale, în ciorchine, întocmai ca strugurii. Statele Unite ale Americii este astăzi cel mai important producător de grepfruit, cu plantații în Arizona, Florida, California și Texas. Acest fruct amărui a devenit foarte popular, nutriţioniştii descoperind în el o adevărată uzină de vitamine şi minerale, înzestrat cu o putere maximă de vindecare.

Un pahar de suc de grepfruit conține 120% din nevoia zilnică de vitamina C. Este, de asemenea, o sursă bună de Vitamina A (beta caroten), potasiu, tiamină, acid folic si magneziu.

Suc de grepfruit – Proprietăţi anti-cancer

Grepfruitul este un cocktail de flavonoide antioxidante, perfect armonizate şi pornite împotriva bolilor. Unul din antioxidanţii conţinuţi este foarte puternic, numit naringenin. Acesta se pare că inhibă activarea unui agent cancerigen mortal care se găseşte în tutun. De aceea studiile arată că sucul de grepfruit oferă foarte mare protecţie organismului împotriva cancerului pulmonar. Grapefruit este, de asemenea, una dintre cele mai bune surse de acid D-glucaric, un alt element care împiedică dezvoltarea cancerului de colon.

Oţetul de mere bun pentru: diabet, hipertensiune şi artrită

Pe lângă pierderea în greutate, oţetul de mere contribuie de asemenea la ameliorarea durerilor de artrită prin eliminarea toxinelor care s-au acumulat în articulații. Oţetul de mera ajută de asemenea la îmbunătăţirea circulației și la scăderea tensiunii arteriale şi a nivelului de colesterol “rău”. Un studiu din 2007 efectuate pe diabetici de tip 2 au concluzionat şi faptul că oțetul de mere administrat dimineaţa, poate reduce nivelul de glucoză din sânge cu până la 6%.

Cura de slăbire cu suc de grepfruit

paprika-grapefruit-juiceDieta de slăbire cu suc de grepfruit spune că trebuie să mănânci multă carne, carne de pasăre sau pește. Cu toate acestea, dieta are alte reguli specifice, cum ar fi abaterea de la gustarile dintre mese. De asemenea, nu se mai mănâncă nimic după ora 20 seara.

Suc de grepfruit şi oţet de mere

Atât grepefruiul, cât și oțetul de mere conţin vitamine, minerale, enzime şi nutrienţi care sunt încurajatoare pentru o dietă de slăbire.

Grepfruitul conține un nivel ridicat de acid citric, iar oțetul de mere conţine acid acetic, ambii fiind cunoscuţi pentru contribuiţia majoră la reglarea ciclului acidului citric din organism.

Dr. Hans Krebs a câştigat Premiul Nobel în 1953 pentru teoria sa prin care explică modul în care organismul metabolizează rapid alimentele pe care le consumam prin intermediul acestui acid citric.

Conform teoriei Krebs, sucul de grepefruit și oțet de mere îmbunătățește metabolismul şi ajută lapierderea în greutate.

Cum se bea sucul de grepfruit cu oţet de mere

Adaugă 2 linguri de oțet de mere într-un pahar de suc de grepefruit şi o linguriță de miere, pentru a tăia greaţa. Încercați o miere ecologică sau crudă, neprocesată. Sucul de grepfruit cu oţet se bea înainte de fiecare masă pentru arderea caloriilor. Are un gust tropical, care este perfect pentru vară.

Suc de grepfruit – Precauţii

Atenție! Cei care iau anumite medicamente, inclusiv medicamente pentru hipertensiune arterială şi pentru scăderea colesterolului trebuie să evite consumul de grepefruit. Dacă aveți dubii, consultați farmacistul sau medicul.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


6 comentarii

 1. Dacă veți citi articolul în întregime pe site veți găsi la final detalii despre cum se bea acest preparat. Succes!

  • Persoanele care fac chimioterapie trebuie să evite sucul de grapefruit, deoarece acest citric oboseste ficatul, care este slăbit deja. De asemenea, nu bea niciodată suc de grapefruit dacă eşti sub tratament sau dacă ai luat ocazional unul dintre următoarele medicamente:
   Anti-inflamatoare (chiar şi banala aspirină) – altfel, te vei confrunta cu arsuri la stomac sau reflux acid. Oricum, este recomandat să iei acest tip de medicamente în timpul meselor.
   Pastile care scad colesterolul – pentru a evita problemele musculare.
   Imuno-supresoare – prescrise pentru a evita respingerea unei grefe de către organism. Combinat cu ele, sucul de grepfrut îţi poate afecta rinichii.
   Anti-hipertensive – pentru ca sucul de grepfrut le reduce efectul.
   Molecule care vindeca angina pectorala – pentru a evita dilatarea vaselor, însoţită de senzatia de caldură şi înroşirea feţei.
   Benzo-diazepine – care tratează anxietatea sau insomniile, pentru a evita tulburările de atenţie şi stările de somnolenţă.

 2. Sucul de grapefruit are un efect toxic in combinatie cu aproape 90 de tipuri de pastile folosite pentru a trata bolile cardiovasculare, colesterolul sau chiar cancerul.Grapefruit-ul nu este singurul fruct cu acid citric potenţial periculos. Lămâile verzi, portocalele, minole, pomelo şi sweetie, sunt şi ele pe lista fructelor periculoase, deoarece conţin substanţe chimice naturale numite furanocumarine. Furanocumarinele se ataşează – şi astfel fac inactivă – de enzima CYP3A4, ce joacă un rol important în descompunerea anumitor medicamente. Dacă această enzimă este inactivată, prea multe medicamente vor rămâne în sistemul pacientului pentru timp îndelungat, ceea ce va duce la efecte secundare precum moartea subită, distrugerea rinichilor, sângerări gastrointestinale şi alte probleme. Atât timp cât sucul se găseşte încă în stomac, substanţa chimică este activă in organism şi poate reacţiona cu medicamentele ingerate.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.