Suc de Mere Pentru Slăbit şi Imunitate: Beneficii şi Reţete

Sucurile naturale din fructe, legume şi plante sunt doctorii vindecătoare inegalabile. Sucul de mere este o băutură 100% naturală, cu proprietăţi nutritive şi terapeutice de admirat. Merele conţin fier, potasiu, siliciu, fibre, vitaminele A, B şi C, iar sucul din mere este o doză nutitivă senzaţională, uşor de absorbit de către organism.

apple-juice-020Suc de mere pentru slăbit

Dintre toate calităţile remarcabile ale sucului de mere, amintim efectul detoxifiant şi diuretic. Sucul de mere te ajută să slăbeşti uşor şi într-un mod plăcut, întrucât nu conţine multe calorii. În schimb este înzestrat cu o substanţă care purifică întregul corp de toxine. Aceasta se numeşte pectina. Consumat zilnic, sucul de mere favorizează eliminarea sărurilor, metalelor grele şi a toxinelor din ficat, colon şi rinichi, reduce colesterolul şi grăsimile şi combate obezitatea.

Suc de mere pentru imunitate

Efectul anti-oxidant al merelor este recunoscut de toţi nutriţioniştii şi medicii naturişti. De aceea sucul de mere este recomandat tuturor categoriilor de vârstă, având capacitatea de a preveni răcelile, afecţiunile plămânilor, anemia, bolile severe şi chiar cancerul (de sân, de colon sau de piele). Sucul de mere întăreşte corpul datorită conţinutului de fier şi îl protejează de deteriorarea musculaturii, mai ales în timpul efortului zilnic.

Sucul de mere întăreşte oasele şi are o acţiune benefică chiar şi asupra creierului, prevenind îmbătrânirea psihică precoce, demenţa, pierderea memoriei şi capacităţii de concentrare.

Suc de mere pentru digestie

Fibrele solubile din sucul de mere îmbunătăţesc digestia şi ajută la menţinerea sănătăţii tractului digestiv. Atenţie însă! Consmat în exces, sucul de mere poate produce efecte total inverse: tulburări gastro-intestinale sau dereglări la stomac.

Alte beneficii ale sucului de mere:

• Eliberează căile respiratorii (laringită)
• Alină durerile reumatice
• Tratează diabetul şi arteroscleroza
• Previne bolile de ficat şi de rinichi
• Ajută în dizinterie, colită cronică

Cura de detoxifiere şi slăbire cu suc de mere

Această dietă este drastică şi durează 3-4 zile. În primele 3 zile se consumă doar suc de mere şi apă. În ziua a 4-a se iau 2 linguri de ulei de măsline. Dimineaţa se bea un pahar de suc de portocale, iar la prânz se consumă fructe şi legume. La cină se poate servi o porţie de cereale. Din a 5-a zi, dieta revine treptat la normal, şi se adaugă mai multe exerciţii fizice.

Dieta se poate ţine o dată pe lună, timp de 3 luni. Are efecte senzaţionale în ceea ce priveşte curăţarea ficatului şi colonului. Sucul de mere înmoaie pietrele la rinichi şi ajută la eliminarea lor.

Reţetă suc de mere cu  morcov, kiwi, portocale şi seminţe de rodie:

– Curăţă toate fructele şi scoate sâmburii (din mere)
– Taie-le pe toate rondele şi pune-le la blender sau în robot
– Adaugă seminţele de rodie şi mixează bine
– Se serveşte proaspăt sau se dă la frigider
– Se ornează cu căpşuni şi frunze de mentă

Atenţie! Când preparaţi sucul de mere, aveţi grijă să eliminaţi sâmburii. Aceştia sunt toxici

Reţetă suc de mere pentru iarnă

– Merele spălate şi curăţate se dau prin maşina de tocat (se folosesc 15 kg de mere)
– Se adaugă preparatul într-un borcan, peste care se pune 10% din cantitatea de 2,5 kg de zahăr
– Se acoperă borcanul cu un tifon şi se leagă bine
– Se dă la loc cald pentru 3-4 zile
– Se strecoară sucul de mere şi se pune într-o damigeană sau borcan mare
– Se adaugă şi restul de zahăr (în jur de un kg la 10 litri de suc)
– Se lasă la fermentat pentru 3 săptămâni
– După această perioadă se extrage sucul de mere cu un furtun, fără să se tulbure lichidul
– Se pune în sticle închise ermetic şi se păstrează la rece

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Eu stiu ca dizolva pietrele din vezicula biliară si nu se pun cubulete de ghiata ca in fotografie .toate lichideze se beau la temperatura camerei .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.