Cum să verifici nivelul de toxicitate a corpului printr-o metodă simplă și la îndemână

Nu trebuie să mergi la spital, nici să consulți un medic pentru a afla cât de curat este corpul tău.

Există un test pe care îl poți face singur, fără niciun fel de cheltuială. Acest test îți arată cam cât de intoxicat este organismul tău.

Cum sa verifici nivelul de toxicitate din corp printr-o metoda simpla

Cum sa verifici nivelul de toxicitate din corp printr-o metoda simpla

Vrei să știi cât de intoxicat este corpul tău? 

Experimentul acesta este propus de Cezar Elisei, fondatorul Asociației Postul Terapeutic cu Apă:

Pentru a vă cunoaște nivelul personal de toxicitate, nu este nevoie de vreo unealtă medicală sofisticată sau de tabele complicate, cu parametri măsurabili și nici de personal medical specializat”.

Metoda constă în efectuarea unui post negru de o zi sau de câteva ore.

Postul cu apă este un instrument excelent pentru a verifica nivelul de toxicitate din corp.

„Oricine poate fi barometrul propriei toxicități, cu condiția să fie sincer cu el însuși și să privească cu atenție și obiectivitate către propria persoană”.

Cum să măsori toxicitatea corpului prin post

Alegeți o zi în care stați acasă. Nu mâncați nimic la micul-dejun și la prânz, sau la prânz și la cină. Cezar Elisei spune că trebuie să omitem 1-2 mese consecutive pe parcursul unei zile.

Sau, mai bine ar fi să ținem un post cu apă de 24 de ore. În acest interval nu vom mânca practic nimic, decât vom bea apă, la nevoie.

Această pauză de câteva ore nu va trece neobservată. Dimpotrivă, va scoate la iveală o serie de simptome care diferă de la fiecare persoană la alta.

Simptome și rezultate

Sunt câteva semne specifice pe care organismul le dă atunci când este intoxicat.

Durerea de cap este primul simptom pe care mulți îl vor observa când sar peste una din mesele principale ale zilei:

Dacă după omiterea unei singure mese principale a unei zile, fără a se fi ciugulit nimic între aceasta și cea anterioară aăare durerea de cap, acesta este primul și cel mai important semnal că persoana în cauză trăiește într-un corp extrem de toxic”.

Cei care sar peste două mese principale sau stau nemâncați 24 de ore pot avea următoarele simptome, care indică o toxicitate ridicată în corp:

  • durere de cap
  • stare generală de rău
  • amețeală
  • apatie
  • slăbiciune extremă

Cu alte cuvinte, dacă vă simțiți foarte rău atunci când postiți negru jumătate de zi sau o zi întreagă, înseamnă că suferiți de toxicitate extremă.

Stările de rău din timpul postului nu sunt normale

Cezar Elisei desfășoară anual tabere de post cu apă la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Dorna-Arini, Suceava. De aceea are o experiență vastă în acest domeniu unic în țară.

Taberele sunt organizate de Cezar după un model rusesc preluat de la Clinica de postire din Goriacinsk, Buryatia.

Nu toți cei care iau parte la aceste tabere sau țin posturi acasă prezintă simptome de intoxicație. Unele persoane nu au niciun disconfort, nu se simt rău atunci când postesc.

Din păcate, spune Cezar, apariția acelor simptome de toxicitate este foarte frecventă în rândul celor care omit una sau două mese pe zi sau fac abstinență totală de la mâncare pentru 24 de ore.

Trebuie să știm că nu este normal să ai aceste simptome atunci când nu mănânci. Ele nu sunt simptome ale unui corp sănătos, ci dimpotrivă, ale unui corp foarte toxic, necurățat.

De ce te simți rău când stai nemâncat 

Motivul pentru care persoanele cu o toxicitate mare se simt rău când nu mănâncă este pătrunderea toxinelor în sânge.

După întreruperea cursului obișnuit al alimentării, în sânge se găsește, proaspăt revărsat, un aport copleșitor de toxine”.

Foamea este singurul simptom care poate fi considerat normal în urma suspendării alimentării.

Stările neplăcute enumerate mai sus nu reprezintă normalitatea, ci doar anunță existența toxicității în organism”.

Postul cu apă ajută la depistarea și curățarea toxinelor

Postul cu apă este deopotrivă un instrument de depistare și de eliminare a toxinelor.

Postul cu apă este foarte bun pentru curățarea bilei, detensionarea ficatului, pentru a ajuta inima să pompeze mai bine sângele, pentru a curăța intestinul gros”.

Înainte de a începe un post terapeutic cu apă pentru curățarea și vindecarea corpului, este necesară întreruperea consumului de produse din carne, prăjeli, fast-food, zahăr, grăsimi trans, făinoase, dulciuri, produse sărate, alcool, cafea, produse rafinate și procesate în general.

Eliminarea toxinelor are loc încă din prima zi de post. Porțile principale de eliminare sunt materiile fercale, urina, respirația și transpirația.

Cezar Elisei a realizat recent un clip în care vorbește despre „mizeriile” care sunt eliminate din corp în timpul postului cu apă prin intermediul clismelor și hidrocolonoterapiei.

Eliminările sunt multe, sunt dese și nu încetează niciodată. Din cauza alimentației abundentă, intoxicantă, din cauza E-urilor alimentare, din cauza mâncării hiper-procesate sau antropizate, cantitatea de toxine care se află în om este una mare”.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Postul cu apă între orele 18:00 și 10:00 scade greutatea corporală și tensiunea arterială
Postul intermitent, leac împotriva lăcomiei pântecelui – Cezar Elisei
Postul de 16 ore crește calitatea vieții, reduce oboseala și dezvoltarea tumorilor
Postul ne curăță mintea și simțurile, ca golindu-ne de lume, să ne putem umple cu Dumnezeu

Surse articol:

1. Cezar Elisei – Postul Terapeutic cu Apă, Ce mizerii eliminăm în timpul postului cu apă: https://asociatiapostului.ro/verifica-ti-starea-toxica/
2. Asociația Postului Terapeutic: https://www.youtube.com/watch?v=LLvGQWPd4dw&ab_channel=CezarElisei-PostulTerapeuticcuap%C4%83

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.