Dieta cu fructe și salate crude topește grăsimea și face corpul curat și suplu – dr. Robert Morse

Teoria doctorului Robert Morse privind pierderea în greutate cu ajutorul fructelor și legumelor ni s-a părut binevenită acum, în această perioada de post din an.

Această dietă nu este recomandată doar în perioada posturilor rânduite de Biserica Ortodoxă, ci oricând.

Dieta cu fructe si salate crude topeste grasimea de pe corp

Dieta cu fructe si salate crude topeste grasimea de pe corp: Freepik.com

Dr. Morse susține că este cea mai bună metodă de a slăbi, de a-ți curăța organismul și de a-ți recăpăta vitalitatea și sănătatea. De aceea o consideră cel mai sănătos tip de alimentație, care ar trebui să devină o permanență în viața noastră.

Dieta cu fructe și legume crude – secretul unui organism suplu și curat

Robert Morse susține că adoptarea unei diete bazată pe fructe și salate crude este singura ca poate ajuta corpul să devină și să se simtă suplu, ușor, curat și sănătos.

Obezitatea a devenit o adevărată epidemie a secolului 20. Nu doar adulții sunt afectați, ci și copiii. Rata bolilor metabolice la copii este în creștere alarmantă.

Cauzele obezității în concepția doctorului Morse

Obezitatea are în spate câteva cauze principale care trebuie identificate și apoi rezolvate corect.

În concepția medicului holist, sistemul endocrin joacă un rol crucial în îngrășarea corpului. Hipotiroidismul și scăderea activității glandelor suprarenale sunt întâlnite în aproape toate cazurile de obezitate.

În ceea ce privește hipoactivitatea glandelor suprarenale, steroizii meniți să metabolizeze carbohidrații nu mai funcționează optim.

Acest lucru înseamnă că glucoza și zaharurile complexe – precum amidonul sunt transformate rapid în grăsimi. Aici intervine o altă cauză majoră a obezității: alimentația greșită.

Zaharurile complexe îngrașă corpul

Am ajuns o societate care consumă cu poftă produsele care conțin dizaharide, adică zaharuri complexe: sucroză, deztroză, maltoză, lactoză.

Acestea se găsesc în cerealele rafinate, în zahărul rafinat, în produsele lactate și produsele ultra-procesate.

Astfel de zaharuri trebuie descompuse în zaharuri simple pentru a putea fi folosite ca sursă de energie. Excesul de zaharuri complexe se convertește ușor în glicogen și se depune în corp sub formă de grăsime.

Amidonul din cerealele rafinate nu doar că este sărac în nutrienți, ci favorizează și formarea de acizi. Este greu de digerat și îngrașă.

De aceea fermierii dau vitelor și porcilor cereale, pentru a le îngrășa mai repede și mai mult.

Dieta de tip occidental care s-a răspândit în multe țări este de asemenea bogată în grăsimi saturate. Acestea ajung în mediul acid din corp și devin și mai nocive. Celulele nu le mai pot utiliza ca sursă de hrană și energie. Dimpotrivă, ele vor deveni cleioase și vor bloca sistemul circulator și cardiovascular.

Zaharurile simple – utile în combaterea obezității

Pare contraintuitiv să crezi că poți slăbi mâncând ceva dulce. Dr. Morse pledează doar pentru consumul de zaharuri simple, pe care le consideră eficiente împotriva supraponderalității.

Medicul spune că organismul uman poate folosi doar zaharurile simple, care sunt glucoza, fructoza și galactoza. Ele se găsesc doar în fructe și legume.

Acestea nu doar că sunt ușor utilizabile de corp, ci sunt și sănătoase. Ele furnizează corpului un aport foarte mare de nutrienți – fibre, vitamine, minerale, enzime, antioxidanți.

Fructele și legumele excizează surplusul de grăsime corporală

 „Alimentele de acest gen practic excizează surplusul de grăsime, mai ales dacă sunt consumate în stare 100% crudă”.

Fructele și legumele proaspete pornesc în corp procesele de curățare. Pe lângă faptul că ajută la eliminarea toxinelor și alcalinizarea corpului, ele tonifică și funcția glandelor – tiroidă și suprarenale.

Regulă importantă în dieta cu fructe și legume

Așadar, sfatul doctorului Robert Morse pentru cei care vor să slăbească sau să se mențină supli este să adopte o dietă care constă doar din fructe și legume.

Există însă o condiție importantă care trebuie respectată: fructele nu trebuie combinate niciodată cu alte alimente, nici cu legume, nici cu proteine, nici cu grăsimi sau carbohidrați. Despre acest lucru am scris într-un al articol, pe care îl găsiți AICI.

Dr. Morse încurajează doar consumul de fructe. Dacă se poate, prima și ultima masă a zilei ar trebui alcătuită doar din fructe. Sau cel puțin micul-dejun.

La prânz și cină se pot servi salate de legume sau supe, dacă nu tolerați multe crudități.

Fructele pot fi tăiate felii sau rondele și servite ca atare, sau pot fi consumate sub formă de suc.

Atenționări privind retenția de apă

Dieta cu fructe și legume crude poate avea un efect invers în primă fază la persoanele care nu sunt obișnuite cu un astfel de regim.

Nu trebuie să vă speriați. Veți lua în greutate din cauza apei care se găsește în fructe și legume.

Dacă rețineți apă, înseamnă că organismul are o aciditate excesivă și că s-au acumulat prea multe depuneri acide în țesuturi”.

Retenția de apă este un mod al organismului de a alcaliniza deșeurile acide.

Nu întrerupeți dieta, deoarece problema se va remedia curând, pe măsură ce organismul devine mai alcalin. Veți slăbi ușor și vă veți recăpăta nu doar silueta dorită, ci și energia și vitalitatea.  

Dieta recomandată în această carte va topi grăsimea și va amplifica funcționarea celulară, sporind vitalitatea întregului organism”.

Citiți cartea doctorului Robert Morse dacă vreți să aflați mai multe despre dieta cu fructe și legume. Se găsește și în format PDF și poate fi citită online.

Consumul de hrană crudă, asociată cu plante medicinale, poate regenera practic orice și totul”.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole informații pe această temă:

Ce să mănânci dimineața, la prânz și seara pentru a-ți curăța corpul – dr. Robert Morse
Diabeticii pot avea o masă de fructe dimineața
Nucile și fructele de pădure îmbunătățesc funcția creierului și întârzia îmbătrânirea acestuia
Strugurii, cei mai sănătoși dintre fructe – buni pentru stomac, ficat, rinichi și inimă 

Sursă articol: Dr. Robert Morse, Două secrete importante legate de combinarea alimentelor, Să trăim sănătos, fără toxine, Editura Paralela 45, 2015, pp. 160-162

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.