Ce să mănânci dimineața, la prânz și seara pentru a-ți curăța corpul – dr. Robert Morse

Dr. Robert Morse vorbește într-un scurt clip pe canalul de Youtube al Cristelei Georgescu despre cea mai bună alimentație pentru detoxifiere.

Menținerea unui organism curat este critică pentru a avea o sănătate bună. Curățenia în corp se face și se păstrează printr-o alimentație sănătoasă.

Ce sa mananci dimineata, la pranz si seara pentru a-ti curata corpul – dr. Robert Morse

Ce sa mananci dimineata, la pranz si seara pentru a-ti curata corpul – dr. Robert Morse: Freepik.com

Hrana care ne face bolnavi

Hrana trebuie să fie cât mai naturală, neprocesată în niciun fel. Mâncarea care se vinde astăzi în magazine și în patiserii este artificială, ca să nu spunem o bombă care dinamitează sănătatea întregului organism.

Produsele aditivate pe care le consumăm ne îmbolnăvesc efectiv. Oamenii trebuie să devină conștienți de faptul că mâncarea ne poate salva sau ucide.

Dr. Robert Morse spune că nu poți mânca orice și să te aștepți să fii sănătos. Nu doar că nu mâncăm alimente reale, ci le mai și prăjim sau fierbem îndelung.

Întoarcerea la alimentația biblică

Dieta pentru detoxifierea corpului presupune consumarea de alimente crude, așa cum sunt ele în stare naturală. Așa cum ni le-a lăsat Dumnezeu. Așa cum cresc ele din pământ.

Plantele, legumele, fructele, verdețurile – acestea să fie hrana voastră, a zis Dumnezeu. Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el” (Geneza 1, 29).

Dumnezeu le-a făcut pe toate bune foarte, după cum scrie Moise în Cartea Facerii (Geneza 1, 31).

Dacă vrem să fim sănătoși sau să ne recuperăm sănătatea, trebuie să ne întoarcem la alimentația biblică.

Acest lucru presupune adoptarea unei diete bazată pe hrană vie. Da, putem consuma și câteva fierturi, însă ocazional și în cantități mici.

Efectele unei diete acide

Dr. Robert Morse este medic naturopat cu o experiență de peste 40 de ani. Este renumit pentru vindecările minunate pe care le obține în cancer, diabet și numeroase alte boli.

Are diplome în naturopatie, biochimie, herbologie și fitness. Deține de asemenea o specializare în regenerarea nervilor și creierului.

El spune că ceea ce ne îmbolnăvește este aciditatea excesivă din corp, care ne vine din alimentația greșită. Corpul funcționează în baza acestor două principii chimice: alcalin și acid.

Starea acidă duce la degenerarea celulelor, apariția inflamațiilor, congestiilor, ulcerațiilor și distrugerea tisulară. Semnele unei acidități crescute în corp apar mai ales la nivelul digestiei și pielii.

Atingerea și menținerea unui mediu alcalin în corp ajută la regenerarea celulară, redobândirea energiei și păstrarea tinereții.

Hrana vie – medicament pentru corp

Dr. Morse are o dietă simplă pentru regenerarea celulară. Ea constă în alimentația biblică, adică totul vegetal.

Cred că, dacă puteți: fructe dimineața, o salată la prânz și un fruct la cină sau o masă ușoară seara, acest lucru vă va păstra sănătoși”.

Organismul nu se poate curăța și vindeca dacă mâncăm multă carne (de animale moarte) și produse procesate chimic.

Hrana vie este medicament pentru organism. Ea conține compuși nutritivi, alcalinizanți și detoxifianți.

Fructele și legumele sunt formatoare de alcalinitate. Acestea trebuie consumate în stare proaspătă, nepreparate și neprelucrate în niciun fel.

Meniu zilnic pentru detoxifierea corpului

Practic, meniul zilnic pe care ni-l propune dr. Morse arată cam așa: fructe-salată-fructe. Asta consumă el însuși și asta recomandă pacienților. Salatele de la prânz pot fi făcute din orice fel de verdețuri sau legume.

De asemenea, cina poate să fie alcătuită din fructe sau din legume. Legumele pot să fie ușor gătite (fierte la aburi), pentru cei care nu tolerează cruditățile.

Persoanele care nu rezistă fără carne, o pot include în dietă o zi pe săptămână (în cel mai rău caz de 2 ori pe săptămână).

Carnea nu trebuie servită însă niciodată cu amidonoase sau carbohidrați (ex. pâine, paste, orez).

Dacă vreți să mâncați cartofi, optați pentru cartofii dulci. Aceștia nu sunt de fapt cartofi, ci fac parte din familia ignamelor.

Ultima masă a zilei nu trebuie să fie niciodată grea. Dr. Morse spune că nu mănâncă niciodată prea mult seara, deoarece nu se simte bine.

Dieta pentru detoxifierea profundă a corpului

Cei care vor să facă o curățare mai profundă a organismului ar trebui să consume doar fructe toată ziua.

Cu cât mai multe fructe de pădure și pepeni consumăm pe parcursul zilelor, cu atât mai profund va fi procesul de detoxifiere a corpului, spune medicul.

Fructele sunt antioxidante, vitminizante și astringente. Energia lor este foarte benefică pentru organism, în special pentru neuroni și sistemul endocrin.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe acest subiect:

Băutura 1-2-3 care detoxifică și alcalinizează corpul
Meiul – una din puținele cereale cu efecte alcaline asupra organismului
Ce să mâncăm pentru a ajunge la un pH alcalin și a preveni sau ajuta la tratarea bolilor
Hrana vie prelungește viața și păstrează sănătatea

Surse articol:

1. Cristela Georgescu – Împuterniciri, Dr. Morse explică alimentația pentru detoxifierea intermitentă și/sau profundă: https://www.youtube.com/watch?v=bMLiT76q9ao&ab_channel=CristelaGEORGESCU-%C3%8Emputerniciri
2. Roberta Șerban, Drumul vindecării tale se poate deschide cu o detoxifiere regenerativă: https://robertaserban.ro/detoxifiere-regenerativa-celulara
3. Dr. Morses: https://drmorses.com/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.