5 idei de mese fără pâine – ideale pentru dieta keto, diabet, slăbit

Sunt multe motive pentru care cineva ar vrea să renunțe la pâine. Unii din dorința de a slăbi, alții din cauza intoleranței la gluten sau a dietei keto care nu le permite să consume mulți carbohidrații.

Alții nu pot mânca multă pâine pentru că au diabet sau alte afecțiuni.

5 idei de mese fara paine - ideale pentru dieta keto, diabet, slabit

5 idei de mese fara paine – ideale pentru dieta keto, diabet, slabit: KamranAydinov

Cum să mănânci fără pâine 

Dacă surogatele pentru pâine albă din comerț sunt prea scumpe pentru voi sau nu le tolerați foarte bine, excludeți complet pâinea.

Există moduri de a servi masa fără pâine deloc. Ideile postate mai jos sunt cuceritoare și vă permit să renunțați total la pâine. Cel puțin la masa de dimineață și/sau de seară.

Cu puțină voință și puțin antrenament, oricine se poate dezvăța treptat de pâine.

Rețetele propuse sunt ideale pentru dieta ketogenică sau pentru dietele slabe în carbohidrați.

Le-am găsit pe canalul de Youtube „Low Carb Love” și merită încercate! Autoarea le folosește la prepararea de sandvișuri pentru dieta sa de slăbit. Primul lucru la care a fost nevoită să renunțe pentru a scăpa de surplusul ponderal a fost pâinea.

„Chiflă” din roșie

O roșie mare poate fi transformă ușor într-o „chiflă” numai bună pentru burgeri. Tăiați-o felii grosuțe, cât să susțină un sandviș.

Puneți o felie de roșie pe farfurie. Adăugați puțină maioneză, muștar și/sau ketchup. Așezați apoi o frunză mică de salată verde, câteva rondele de ceapă, un burger sau o chiftea și o felie de brânză. Acoperiți burgerul cu altă felie de roșie și fixați-l cu o scobitoare în centru.

Bărcuțe din castraveți

Tăiați un castravete lung și grăsuț în două. Scobiți interiorul cu o linguriță pentru a crea un șanț. Veți obține două bărcuțe care se cer umplute! Le puteți umple cu o salată de ouă fierte, cu cremă de brânză, salată de ton, hummus alte paste tartinabile.

Sandviș din ou fiert

Fierbeți un ou fiert tare. Decojiți-l și tăiați-l în două jumătăți egale. Puneți peste el maioneză, muștar și/sau ketchup.

Puneți apoi o felie de castravete, una de roșie, o frunzuliță de salată verde, o felie de șuncă/pastramă și o felie de brânză. Închideți sandvișul cu cealaltă jumătate de ou fiert. Fixați-l cu o scobitoare pe mijloc.

Sandvișuri din castraveți murați

Tăiați un castravete murat în două. Scobiți-l ușor pe centru (nu complet). Puneți peste el o fâșie de maioneză, câteva felii de șuncă sau salam uscat, o frunză de salată verde, o felie de brânză topită și rondele de ceapă. Închideți sandvișul cu cealaltă jumătate de castravete murat.

Sandviș din felii de vânătă

Luați o vânătă grasă. Tăiați-o felii și coaceți-le pe grătar sau pe grill.

Puneți o felie de vânătă pe farfurie. Ungeți-o cu maioneză și ketchup, așezați o felie de brânză, un burger sau o chiftea, o felie de roșie. Așezați deasupra o altă felie de vânătă și sandvișul e gata!

Alte idei de mâncăruri sau gustări fără pâine

Un alt sandviș fără pâine se poate obține din două felii de brânză tare. Între ele puteți pune șuncă, murături sau verdețuri.

Jumătățile de ardei gras pot fi umplute cu ouă și prăjite în tigaie.

Citește și – Pâine dietetică fără făină – din carne de pui (keto)

Feliile de vinete pot fi folosite și pe post de „blat” pentru pizza. Bărcuțele de castravete sau dovlecel pot fi umplute cu carne, ton sau brânzeturi și date la cuptor. 

Fâșiile subțiri de dovlecei sau zucchini pot fi unse cu cremă de brânză și rulate sub formă de rulouri. 

Morcovii sau zucchini dați prin spiralizator pot înlocui pastele. 

Dacă vreți ceva dulce, fără gluten sau amidon, folosiți felii de mere sau pere, sau bărcuțe din banane. Ungeți-le cu unt de arahide, cremă de brânză, etc. 

Citește și – Pâine fără făină, din semințe de in și 1 ou – pentru diabetici și nu numai

Sursă articol: Low Carb Love, Easy keto & low carb sandwiches – no bread sandwiches: https://www.youtube.com/watch?v=YGakHs_PGv0&ab_channel=LowCarbLove

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.