Omul nu se mai hrănește astăzi dintr-o nevoie, ci din plăcere – dr. Adrian Restian

În una din emisiunile în care a fost invitat, regretatul doctor profesor Adrian Restian făcea o afirmație intrigantă:

„Mie mi se pare că omul contemporan nu e chiar sapiens, cum se zice, pentru că el se comportă totalmente nerațional”.

Prof. dr. Adrian Restian

Prof. dr. Adrian Restian: TRINITAS TV

Când a dispărut homo sapiens? Probabil că odată cu dezvoltarea simțului plăcerii promovat de lanțurile comerciale.

Omul nu se mai hrănește astăzi pentru împlinirea nevoilor organismului, ci pentru satisfacerea unor plăceri.

El nu mai mănâncă pentru a supraviețui, ci pentru a se desfăta.

Comportamentul omului nu mai este ghidat de raționalitate, ci de plăcere.

Oamenii nu își aleg alimentele în funcție de nevoile reale ale organismului, care țin de calorii, antioxidanți, pH etc. Ci sunt ghidați de plăcerea gustului, de culorile atractive, de arome, de miros.

Ori, toate aceste însușiri ale unui produs alimentar sunt sporite de tot felul de aditivi dăunători.

Prof. Restian consideră că alimentele disponibile în magazine sunt necorespunzătoare și chiar periculoase organismului uman.

Citește și – Cum să fie hrana omului – principiile alimentației sănătoase – dr. Pavel Chirilă

Ele au fost făcute să fie atât de gustoase încât cu greu să le poată refuza consumatorul.

„Omul contemporan se luptă foarte puțin cu ispitele”.

Academicianul amintește de căderea lui Adam.

Primul om a călcat porunca lui Dumnezeu a de a mânca ceea ce nu era potrivit și folositor pentru el.

Acest păcat se perpetuează din generație în generație.

Omul zilelor noastre este mult mai asaltat de ispitele plăcerii decât cel din vechime.

Să nu uităm că au existat perioade în istorie când nu exista agricultură, nici alte mijloace de fabricare a alimentelor.

Oamenii erau nevoiți să mănânce ceea ce le ofera natura, anume fructe, poame, verdețuri.

Citește și – Sfaturi bune pentru o alimentație care ne ferește de cancer – biochimistul Eugen Giurgiu

Dumnezeu ne-a creat liberi. Ne-a dat posibilitatea să alegem binele sau răul. Ne-a înzestrat cu inteligență, ca să cunoaștem ceea ce este folositor vieții și ceea ce este dăunător.

„Noi vedem în societatea contemporană că el (omul) face mai mult în nefolosul lui”.

30% din cancere sunt produse de alimentație, atrage atenția dr. Restian.

Citește și – 70% din bolile de care suferim sunt datorate alimentației

Cu toate că este foarte informat, omul de azi nu respectă regulile unui trai sănătos.

„Niciodată nu s-a încălcat mai mult alimentația naturală”.

Această alimentație naturală este alimentația primordială a omului.

După izgonirea lui Adam din Rai, el a ajuns pe pământ, unde a primit ca hrană de la Dumnezeu fructe, legume, rădăcini, semințe.

„90% din alimentația lui era formată din substanțe naturale de origine vegetală”.

În mod uluitor, omul de azi abia dacă mănâncă un fruct sau o legumă pe zi.

Institutele și agențiile de sănătate se văd nevoite să avertizeze populația să consume 5-7 porții de legume și fructe pe zi, ca să nu ajungă la boli grave.

Multe din maladiile lumii actuale sunt provocate de alimentația greșită.

Omul nu mai trăiește astăzi în mod firesc. Ci din cauză că a devenit pătimaș, nu mai deosebește plăcerea de nevoie.

Tutunul, alcoolul și drogurile nu sunt singurele adicții din societatea noastră.

Mulți dintre noi suntem dependenți de alimentele plăcute la gust.

Deci, ne întrebăm din nou cu uimire:

„Când a apărut și când a dispărut homo sapiens?”

Sursă articol: Prof. univ. dr. Adrian Restian, Știință și credință – un dialog despre post, TRINITAS TV, Lumina celui Nevăzut: https://www.youtube.com/watch?v=N_Q0sGa0URQ&ab_channel=TRINITASTV

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.